LIFE
SPONSORED

Μαρία Μπελιμπασάκη: Το app που της ‘λύνει’ τα χέρια και της δένει τα κορδόνια στην καθημερινότητά της

Μια ‘ματιά’ στην ζωή και την καθημερινότητα της πρωταθλήτριας του στίβου, Μαρίας Μπελιμπασάκη και το μυστικό της για να αποκτά τον αθλητικό εξοπλισμό που χρειάζεται στις απαιτητικές προπονήσεις της, γρήγορα και εύκολα.

Τους θαυμάζεις, βλέπεις τους αγώνες τους, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες τους. Στιγμές. Στιγμές από τη ζωή και την καθημερινότητα των αθλητών που αφιερώνουν ολόκληρη τη ζωή τους στη μεγάλη τους αγάπη, τον αθλητισμό.

Ο κόσμος βλέπει μόνο μερικά λεπτά. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε είναι έξω απ’ τον ‘χορό’ να αντιληφθεί τι μπορεί να συμβαίνει στην πορεία προς την κορυφή. Τι μπορεί να σημαίνει ο πρωταθλητισμός για έναν αθλητή. Πόσο απαιτητική είναι η καθημερινότητά τους και πόσο ελάχιστο ελεύθερο χρόνο διαθέτουν για να κάνουν το οτιδήποτε. Το ‘μυστικό’ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μπορείς με απλές κινήσεις (μερικά κλικ στο κινητό σου) να εξοικονομείς χρόνο, κάνοντας εύκολα και γρήγορα πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα σου έπαιρναν χρόνο.

Για την Μαρία Μπελιμπασάκη, την 28χρονη πρωταθλήτρια στίβου από τη Σητεία, που έχει το βλέμμα της στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το μυστικό αυτό είναι το νέο Nike App. Με ένα κλικ έχει πρόσβαση στα αγαπημένα της Nike προϊόντα που έρχονται άμεσα στην πόρτα της και με δωρεάν μεταφορικά.

Το νέο Nike React Infinity Run ήταν η τελευταία αγορά της – ιδανικό για τις προπονήσεις της λίγο πριν το Τόκιο. Το νέο μοντέλο της Nike που εστιάζει στην αύξηση της ταχύτητας και στην αποφυγή των τραυματισμών, ήταν αυτό που χρειαζόταν η 28χρονη για να μεγιστοποιήσει την απόδοσή της. Το καλύτερο απ’ όλα, είναι πως με το Nike App, η Μαρία απέκτησε το νέο Nike React Infinity Run πριν καν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Αυτό είναι, άλλωστε, και ένα από τα benefits που κάνουν την εφαρμογή της Nike να ξεχωρίζει: Το early access σε προϊόντα, πριν ακόμα έρθουν στα καταστήματα.

“Με το app της Nike μπορείς να βρεις με πολύ γρήγορες κινήσεις τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι για την προπόνησή σου. Είναι σημαντικό όταν έχεις τόσα στο κεφάλι σου, να ξέρεις ότι με δύο-τρεις κινήσεις μπορείς να έχεις στην πόρτα σου αυτό που θέλεις, γρήγορα και απλά.

Η Nike, ήταν και είναι πρωτοπόρος σε θέματα design και τεχνολογίας και το νέο Nike App δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Είναι user friendly και σου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκεις πολύ εύκολα αυτό που χρειάζεσαι. Το γεγονός ότι η αποστολή των προϊόντων είναι δωρεάν, το κάνει ακόμα καλύτερο.

Και αφού μάθαμε το ‘μυστικό’ της, η πρωταθλήτρια του στίβου μας περιέγραψε πώς είναι μια τυπική μέρα της.“Ρουτίνα με όλη τη σημασία της λέξης. Πρωινό ξύπνημα και καλό πρωινό. Αμέσως μετά προπόνηση, η οποία διαρκεί τρεις με τέσσερις ώρες. Πολύ καλή αποκατάσταση και συνήθως συζήτηση με τον προπονητή. Μεσημεριανό και οπωσδήποτε ξεκούραση. Τις ημέρες που υπάρχει διπλή προπόνηση, γίνεται το απόγευμα γύρω στις 18.00 και διαρκεί δύο με τρεις ώρες. Το βραδινό γεύμα πρέπει να είναι ελαφρύ και κοιμάμαι νωρίς γιατί την επόμενη μέρα υπάρχει και πάλι πρόγραμμα”.

Όσο για τη συνήθεια που δεν θα άλλαζε με τίποτα, μας είπε: “Δεν θα άλλαζα με τίποτα τον μεσημεριανό ύπνο. Είναι κάτι που έχω ανάγκη και ειδικά όταν υπάρχει δεύτερη προπόνηση μέσα στην ημέρα, δεν θα μπορέσω να είμαι στην κατάσταση που επιθυμώ, εάν δεν έχω ξεκουραστεί”.

Μια τόσο απαιτητική καθημερινότητα αποτελεί ένα είδος πρόκλησης για κάθε αθλητή. Μια πρόκληση που αντιμετωπίζεται με τα κατάλληλα μυστικά και tips, αυτό που λέμε τα ‘κλειδιά της επιτυχίας”. Αυτά που τελικά σε οδηγούν στην επιτυχία.

“Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ακριβώς το ‘κλειδί της επιτυχίας’. Ούτως ή άλλως αυτό είναι εντελώς προσωπικό για τον κάθε αθλητή. Αλλά εάν θα έπρεπε να δώσω μία γενικότερη απάντηση, αυτή θα ήταν ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Θα πρέπει να έχεις μια ισορροπημένη ζωή σε όλους τους τομείς, να πιστεύεις στον εαυτό σου και να ξέρεις πού ακριβώς πατάς, να βάζεις στόχους που μπορείς να πραγματοποιήσεις, να δουλεύεις ασταμάτητα με επιμονή και τέλος να γνωρίζεις πώς και από πού θα αντλείς τη δύναμη για να ξεπερνάς τις δυσκολίες”, εξηγεί η Μπελιμπασάκη.

Για το τέλος, τη ρωτήσαμε πόσο κοντά βρίσκεται στη συμμετοχή της στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

“Το ‘κοντά’ και το ‘μακρυά’ στη δουλειά που κάνουμε, κρίνεται στις λεπτομέρειες και στα κλάσματα του δευτερολέπτου. Έχω εμπειρία από συμμετοχή σε δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό που έχω μάθει είναι ότι το να είσαι προσγειωμένος είναι πλεονέκτημα. Αυτή τη στιγμή επανέρχομαι από έναν σοβαρό τραυματισμό και τηρουμένων των αναλογιών είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Όλα θα κριθούν το δίμηνο πριν το Τόκιο, και δουλεύω πολύ σκληρά για να βρεθώ εκεί”.

* Η εφαρμογή Nike App είναι επίσης διαθέσιμη για download για χρήστες iOS στο Apple Store και για χρήστες Android στο Google Play.