ΣΠΙΤΙ

Μαρία Μπακοδήμου: Στο σπίτι της οι μοντέρνες και οι vintage πινελιές κυριαρχούν

Instagram.com/mariabacodimou/

Αδιαμφησβήτητα, η Μαρία Μπακοδήμου είναι μια γυναίκα με εξαιρετικό γούστο. Οι εντυπωσιακές και οι προσεκτικά μελετημένες εμφανίσεις της το μαρτυρούν.

Η Μαρία Μπακοδήμου εκτός από εξαιρετικό γούστο στα ρούχα, έχει και εξαιρετικό γούστο στη διακόσμηση. «Το γούστο σε όλο του το μεγαλείο», σαν να λέμε. Βλέποντας, λοιπόν, κανείς φωτογραφίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού της παρουσιάστριας στην Εκάλη, το καταλαβαίνει.

Η εντυπωσιακή αυλή με την πισίνα

Θα ξεκινήσω με το καλύτερο μέρος του σπιτιού, που κατά την άποψή μου είναι ο εξωτερικός χώρος. Γιατί τα σπίτια με αυλή ή κήπο είναι πάντα καλύτερα. Χειμώνα – καλοκαίρι. Για παράδειγμα, μπορεί ο ψυχρός καιρός να μην μας επιτρέπει ανάπαυση στην αυλή, όμως πόσο ωραίο είναι να βλέπεις τέτοια σκηνικά στο σπίτι σου; Η Μαρία Μπακοδήμου, πάντως, μπορεί.

«Όλα είναι παραμυθένια. Έχουμε βέβαια συνεχείς διακοπές ρεύματος κι ετοιμάσαμε τις λάμπες θυέλλης κι ίσως ψήσουμε στο τζάκι», έγραψε η Μαρία Μπακοδήμου στην περιγραφή της φωτογραφίας. Την πιστεύουμε σίγουρα.

Και σε εποχές με καλύτερες καιρικές συνθήκες το σκηνικό μετατρέπεται σε κάτι σαν κι αυτό:

Εκτός από τη μεγάλη πισίνα και την πρασινάδα που υπερισχύει στον χώρο, η Μαρία Μπακοδήμου έχει προσθέσει και μία εντυπωσιακή ξύλινη τραπεζαρία, αντίκρυ της πισίνας. Ό,τι πρέπει για αυτά τα καλοκαιρινά τραπέζια με μπόλικο φαγητό, ποτά και καλή παρέα.

 

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, ήδη παρατηρούμε τις μοντέρνες πινελιές του σαλονιού. Boho χαλί, πελώρια βάζα, μπλε πολυθρόνες, πολλά βιβλία και ένα vintage πορτατίφ που φωτίζει ένα ανοιχτό βιβλίο. Μία πανδαισία χρωμάτων που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.

Η Μαρία Μπακοδήμου αγαπά τα έργα τέχνης

Γενικότερα, βλέπουμε ότι τα έργα τέχνης κυριαρχούν στον χώρο. Όπως φαίνεται, η Μαρία Μπακοδήμου αγαπάει την τέχνη και έχει φροντίσει να προσθέσει αρκετή από αυτή στο σπίτι της. Και να μην ξεχάσουμε να πούμε πως η κρεμαστή κούνια, είναι επίσης μία εξαιρετική προσθήκη.

Σε άλλο σημείο του σπιτιού, βλέπουμε τη Μαρία Μπακοδήμου να ποζάρει μπροστά από μαύρους πίνακες με vintage posters μίας άλλης εποχής.