ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Πώς θα αξιοποιήσει το χρηματικό έπαθλο του MasterChef 5

Instagram.com/masterchefgr

H Μαργαρίτα Νικολαΐδη δεν επαλήθευσε μόνο τα προγνωστικά που την ήθελαν νικήτρια του διαγωνισμού, αλλά ικανοποίησε και την επιθυμία πολλών, οι οποίοι – ήταν, δεν ήταν φαβορί – την ήθελαν να κατακτά το έπαθλο. Όχι μόνο για τις εξαιρετικές μαγειρικές της ικανότητες (αυτές που αντικειμενικά της έδωσαν τη νίκη), αλλά και για το ποιόν του χαρακτήρα της και τη συμπεριφορά της στον διαγωνισμό.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, λοιπόν, αναδείχθηκε ως η πρώτη Ελληνίδα MasterChef καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον φιναλίστ, Διονύση Σαρακίνη, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Οι δυο τους «κονταροχτυπήθηκαν» σε 5 απαιτητικές δοκιμασίες, με τελικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως η ίδια έφυγε από τον διαγωνισμό με συνολικά 60.000 ευρώ. Στο τελικό χρηματικό έπαθλο προστίθενται και τα 10.000 ευρώ από το Silver Award.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη θα αξιοποιήσει μαγειρικά το χρηματικό έπαθλο

Πώς όμως θα αξιοποιήσει η σεφ τα χρήματα που έλαβε; Η απάντηση δόθηκε στο πλατό της Φωλιάς των Κου Κου, όπου βρέθηκε καλεσμένη την Πέμπτη 10 Ιουνίου και έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Κατερίνα Καραβάτου. Όταν, λοιπόν, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το χρηματικό έπαθλο και την αξιοποίησή του, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη αποκάλυψε πως η δημιουργία ζαχαροπλαστείου είναι στα άμεσα μελλοντικά της σχέδια. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή, στόχος της είναι να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις και εμπειρίες πίσω από τους πάγκους της κουζίνας.

«Δήλωσα πως θέλω να κάνουμε ένα ζαχαροπλαστείο. Δεν το είπα αυθόρμητα. Ενώ έγινα μαγείρισσα, είχα πάντα αυτό το θέμα με τα γλυκά. Αυτό στο πολύ μέλλον. Τώρα τα σχέδια τα τωρινά είναι να δουλέψω με έναν καλό σεφ. Να μάθω. Έχω να μάθω πάρα πολλά. Δεν είμαι έτοιμη να ανοίξω μαγαζί. Το έχουν καταλάβει όλοι. Το καταλαβαίνω και εγώ πιο πολύ» ανέφερε στην αρχή η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, διατηρώντας την ταπεινοφροσύνη της, παραμένοντας γειωμένη και θέτοντας τις δικές της προτεραιότητες που θα την οδηγήσουν σε ένα λαμπρότερο μέλλον.

«Το σημαντικότερο για μένα τώρα είναι να δουλέψω δίπλα σε έναν σεφ και να πάρω εμπειρίες. Μακάρι να μας επιτρέψουν να φύγουμε και στο εξωτερικό και να δούμε κάποια πράγματα. Αυτό που μου έλεγε ο Τζιοβάνι είναι πως μου λείπει το να ταξιδέψω και να δω κάτι διαφορετικό. Και όντως εγώ το ένιωσα και στο παιχνίδι ότι μου λείπει η εμπειρία» πρόσθεσε στη συνέχεια η Μαργαρίτα Νικολαΐδη κι εμείς της ευχόμαστε τα καλύτερα. Γιατί της αξίζουν.

Ο κρίσιμος πόντος στον τελικό

Να σημειώσουμε πως καθοριστικός παράγοντας του μεγάλου τελικού ήταν η τελική βαθμολογία του 49χρονου σεφ Jason Atherton, τα πιάτα του οποίου έπρεπε να αντιγραφούν από τους δυο φιναλίστ. Ο ίδιος, βαθμολόγησε τη Μαργαρίτα με 8 στα 10, ανεβάζοντας την στους 38 βαθμούς και στέλνοντάς τη ουσιαστικά στην κορυφή. Ο Διονύσης Σαρακίνης δεν κατάφερε να λάβει το απόλυτο 10 από τον σεφ για να προκριθεί κι έτσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Ο Jason Atherton είναι κάτοχος ενός αστεριού Michelin, υπήρξε στενός συνεργάτης του Gordon Ramsay στο εστιατόριο “Maze” στο Λονδίνο και συμπαρουσίασε την εκπομπή του “My Kitchen Rules”.