ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Maestro: Το γκέι φιλί που σόκαρε το Twitter για τον πιο σωστό λόγο. «Παίζει όντως αυτό στην τηλεόραση;»

Instagram.com/maestro.tvseries/

Γυρνάμε στο 2003. Τότε που ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε παρουσιάσει το πρώτο γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση, μέσα από το Κλείσε τα μάτια. Σκηνή για την οποία, πριν από 19 χρόνια, είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ το αδιανόητο πρόστιμο των 100.000 ευρώ.

Έπειτα από δυο δεκαετίες, λοιπόν, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης (ευτυχώς) μένει σταθερός στις απόψεις του και εμμένει στην ίδια λογική μέσα από το Maestro: Η αγάπη είναι αγάπη ανεξαιρέτως φύλου και σεξουαλικών προτιμήσεων.

Ο Αντώνης και ο Σπύρος είναι δυο άνθρωποι που αγαπιούνται στο Maestro και έρχονται αντιμέτωποι με τα στερεότυπα και τις νόρμες της κοινωνίας. Συγκρούονται με τον στενό οικογενειακό τους κύκλο -και κυρίως έρχονται αντιμέτωποι με τις εκρήξεις των πατεράδων τους.

Maestro: Το γκέι φιλί που ενόχλησε τον ελληνικό συντηρητισμό και «χειροκροτήθηκε» από το Twitter

Με την πρώτη τους ερωτική σκηνή on camera, λοιπόν, ο Αντώνης και ο Σπύρος απέδειξαν πως η αγάπη τους είναι πιο δυνατή από την καταπίεση που δέχονται. Το τρυφερό φιλί τους «σπάει» την τοξική αρρενωπότητα και μάλλον ενοχλεί τον συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας, ή/και τους συντηρητικούς τηλεθεατές.

Πιο συγκεκριμένα, στο επεισόδιο της Πέμπτης 17 Νοέμβρη με τίτλο La famiglia, τα δύο αγόρια έδωσαν ραντεβού για να εξασκηθούν στην σκοποβολή και ήρθαν πιο κοντά, εξωτερικεύοντας στον έρωτά τους. Μεγάλο μέρος του Twitter «χειροκρότησε» τους δύο πρωταγωνιστές, Ορέστη Χαλκιά και Γιώργο Μπένο, αλλά και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, για τα κοινωνικά θέματα που επιλέγει να αναδείξει μέσα από το Maestro.