ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Maestro: Οι πρωταγωνίστριες του Twitter, Μαρία Καβογιάννη και Μπλου και το «λάθος» του Παπακαλιάτη

Mega

Ένα ακόμα επεισόδιο της σειράς Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης απο το Mega. Το επεισόδιο είχε γενικό τίτλο Αυτοάνοσα και αφηγητής του ήταν ο Αντίνοος Αλμπάνης. Παρόλο που ο γιατρός του νησιού ήταν το κεντρικό πρόσωπο του επεισοδίου, το Twitter ξεχώρισε τις πραγματικές πρωταγωνίστριες κι αυτές δεν ήταν άλλες από τη Μαρία Καβογιάννη που ακόμα μία φορά έδωσε μία ερμηνεία υψηλών απαιτήσεων στις πιο σκληρές σκηνές της σειράς, αλλά και τη Μαρίκα, το σκυλάκι του γιατρού ή αλλιώς την Μπλου, τον σκύλο του Αντίνοου Αλμπάνη, το οποίο σύμφωνα με το σενάριο του Maestro μας αποχαιρέτησε σε μία σκηνή που «λύγισε» το Twitter.

 

Το επεισόδιο του Maestro, Αυτοάνοσα, ήταν αυτό που μας προετοίμασε για το μεγάλο φινάλε του τελευταίου επεισοδίου της πρώτης σεζόν της σειράς την ερχόμενη Πέμπτη και την αποκάλυψη της πλήρους ιστορίας του φόνου του Χαράλαμπου, στον οποίο όλοι μοιάζουν τελικά συνένοχοι. Ο αφηγητής ήταν ο γιατρός του νησιού, ο οποίος ξεκίνησε με την περιγραφή του αυτοάνοσου νοσήματος που άλλαξε τη ζωή του.

Επιπλέον μάθαμε και για τη σχέση του με τη Σοφία, τη μητέρα της Κλέλιας. Στο ίδιο επεισόδιο μάθαμε και για το αυτοάνοσο νόσημα που απέκτησε και ο Ορέστης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) από την καταπίεση που βίωσε στον γάμο του. Οι σχέσεις αλληλεξάρτησης που έχουν σχηματίσει οι ήρωες του Maestro κυριαρχούσαν σε όλο το επεισόδιο. Σχέσεις που προκειμένου να διατηρηθούν, κρατάνε τους ανθρώπους που τις αποτελούν καταπιεσμένους.

Ήταν όμως κάποιες σκηνές στο δεύτερο μισό του επεισοδίου που καθήλωσαν τους τηλεθεατές κι έφεραν φρενίτιδα στο Twitter. Οι τηλεθεατές που σχολιάζουν στο hashtag #Maestro στη δημοφιλή πλατφόρμα, «λύγισαν» με τον θάνατο της Μαρίκας, της σκυλίτσας του γιατρού.

Μοίρασαν επίσης διθυράμβους για την ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στον ρόλο της Μαρίας, που αφού απείλησε τον σύζυγό της, που βίασε την κοπέλα του γιου του, υπέστη έναν ακόμα ξυλοδαρμό. Αυτή τη φορά όμως δεν παρέμεινε σιωπηλή, αυτή την φορά τον κατήγγειλε. Τα σχόλια για εκείνη στο Twitter ήταν αποθεωτικά.

Μπορεί τελικά ο αστυνόμος να αποδείχτηκε «λαδωμένος» αλλά η Μαρία του Maestro, που υποδύεται με τη δική της μαεστρία η Μαρία Καβογιάννη αποφάσισε να μην κρύψει τις μελανιές της, να μην αισθάνεται άλλο μόνη ή ντροπιασμένη, να μην καλύπτει άλλο τον κακοποιητή σύζυγό της και να βρεθεί στο πλευρό εκείνων που τη στηρίζουν. Ήταν η σκηνή που πηγαίνει στην πρόβα με εμφανή τα σημάδια της βίας στο πρόσωπό της που ήταν η πιο δυνατή του επεισοδίου της σειράς Maestro.

Αν θες να ψάξουμε για την πιο αδύναμη, αυτή δίχως άλλο ήταν μία μαγική αλά γαλάζια λίμνη σκηνή μεταξύ του Ορέστη και της Κλέλιας (Κλέλια Ανδριολάτου). Σε αυτήν, προφανώς για τεχνικούς ρόλους οι διάλογοι ντουμπλαρίστηκαν και το Twitter δεν συγχώρησε τον Maestro της καρδιάς του, Χριστόφορο Παπακαλιάτη για αυτό το «λάθος».