ΣΕΙΡΕΣ

Love on the Spectrum: Η φανταστική σειρά για τον αυτισμό και τον έρωτα επιστρέφει με 2ο κύκλο

Αν το Netflix μπορεί να μου δώσει πρωτότυπα ντοκιμαντέρ με serial killers και αληθινές ιστορίες ανθρώπων, είμαι ικανή να μείνω στο σπίτι όλο το Σαββατοκύριακο.

Μία σειρά που πραγματικά με καθήλωσε γιατί ήταν αληθινή, ρεαλιστική και σε μυούσε στον κόσμο του αυτισμού ήταν το “Love on the Spectrum”. Η αναζήτηση του έρωτα είναι τρομερά πολύπλοκο πράγμα και δεν έχει καμία σημασία αν βρίσκεσαι ή όχι στο φάσμα.

Η σειρά Love on the Spectrum και οι σχέσεις στο φάσμα του αυτισμού

Αν είδες τον 1ο κύκλο, ξέρεις ήδη ότι το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στις πραγματικές εμπειρίες των συμμετεχόντων και καταγράφει σε real time τα πρώτα ραντεβού και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Απορρίψεις, κρίσεις πανικού, φλερτ, αλλά και πραγματική χημεία που οδηγεί σε love story. Ο 1ος κύκλος είχε τους πρωταγωνιστές σε πρώτο πλάνο, να διηγούνται τη διαδρομή τους και πώς θα ήθελαν να βρουν τον έρωτα. Στο μεταξύ, η οικογένεια και ειδικοί βοηθούν σε αυτή τη μετάβαση και η σειρά ολοκληρώνεται, αφήνοντάς μας να ελπίζουμε σε συνέχεια. Και να που ήρθε.

Τι θα δούμε στον 2ο κύκλο;

Δεν πρόκειται να δούμε κάτι πολύ διαφορετικό. Η ερωτική αναζήτηση συνεχίζεται και το πρώτο ραντεβού μπορεί να αποτελέσει τεράστια πρόκληση για καθέναν από τους πρωταγωνιστές μας. Θα δούμε την πορεία κάποιων love stories που μάς άφησαν να αναρωτιόμαστε, αλλά και ειδικούς που συμβουλεύουν τους πρωταγωνιστές μας για το πώς να χειριστούν την επικοινωνία, αλλά και πώς να διαβάζουν σωστά τη γλώσσα του σώματος.

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης της σειράς Cian O’Leary, ο οποίος έχει κάνει χρόνια ερευνών πάνω στον αυτισμό και έχει μιλήσει με τις οικογένειες. Αυτό όμως που ξεχώρισε ο ίδιος και το έκανε σειρά είναι ότι πολλοί από τους νέους στο φάσμα, δεν έχουν βγει ποτέ ραντεβού στη ζωή τους. Ας κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, τότε που καταφτάνει ο 2ος κύκλος.