ΕΞΟΔΟΣ

Ladies’ Night: Μεθύσαμε με παποτό στην ταράτσα του Bios

Αυτό το κείμενο δε θα έχει φωτογραφίες με πρόσωπα γιατί δε γινόταν. Όταν έχεις μπροστά σου ένα ποτό σε μορφή γρανίτας, δε σου μένει ούτε μυαλό ούτε χέρια για να ποζάρεις, απλά απολαμβάνεις την εμπειρία.

Πόσο μάλλον το παραπάνω γίνεται σε ένα χώρο όπως η ταράτσα του Bios που βλέπεις φωτισμένη την Ακρόπολη και ακούς ωραίες μουσικές, χαζεύοντας το “Κορίτσια στον ήλιο”.

Απλά θα σου πούμε πως περάσαμε, ώστε αν δεν έχεις περάσει από αυτό το spot της Πειραιώς, να τρέξεις πριν τελειώσει το καλοκαίρι.  Βράδυ Πέμπτης 17 Ιουλίου λοιπόν και η δική μας Νίκη Χάγια ήταν ανάμεσα στους djs που μοιράστηκαν τα τραγούδια που σημάδεψαν τα καλοκαίρια μας. Φτάσαμε όταν ήδη η ταράτσα ήταν γεμάτη οπότε δεν προλάβαμε αυτές τις καταπληκτικές ξαπλωστρούλες που έχει για να “αράξουμε”. Παλιοζωή! Σταθήκαμε όρθιες και τρέξαμε προς το μπαρ.

Μιας και το παποτό είναι κάτι που ετοιμάζεται επιτόπου και το μαγαζί δεν είναι για προχειρότητες, υπήρξε κάποια αναμονή ωστόσο την αξιοποιήσαμε κάνοντας κους κους και χαζεύοντας ψηλά, στον τοίχο του δίπλα κτιρίου όπου το Bios προβάλει ταινιούλες. Ε και κοίτα τώρα τι στιγμιότυπο πετύχαμε απλά πηγαίνοντας να βγάλουμε μια φώτο. “Άννυ, είσαι ερωτευμένη;”

 Λίγο μετά, είχαμε στα χέρια μας αυτό το περίεργο και πρωτότυπο πράγμα που λέγεται παποτό. Ας σου μιλήσουμε λίγο πιο αναλυτικά γι’ αυτό τώρα. Πρόκειται για παγωμένο ποτό σε ξυλάκι, μια δόση αλκόολ (βότκα, τζιν, ρούμι) μαζί με ολόφρεσκα καλοκαιρινά φρούτα.

Μπορείς να το πάρεις έτσι, σκέτο στο χέρι με 4 ευρώ ή να το βουτήξεις στο ίδιο ποτό με 9 ευρώ. Έχεις πολλές επιλογές! Εμείς δοκιμάσαμε μαργαρίτα, amaretto Sour, καρπούζι, bloody mary (τον μισό κατάλογο εν ολίγοις). Αν μπορούμε να εντοπίσουμε κάτι αρνητικό είναι ότι λόγω ζέστης βιαζόμασταν να το φάμε και άρα το αλκοόλ πέρναγε πιο γρήγορα στον οργανισμό μας.

Σε άλλα νέα τώρα, η μουσική ήταν σε τέτοια ένταση, που μας επέτρεπε να συζητάμε. Αργότερα καθίσαμε και στα καναπεδάκια από παλέτες. Δυστυχώς μέχρι να φύγουμε οι ξαπλώστρες δεν άδειασαν (αν ποτέ τις πετύχεις άδειες και κάτσεις θα καταλάβεις την εμμονή μας).

Από κόσμο; Νεολαία, αγαπητή μου. Φρέσκοι άνθρωποι, χαλαρά ντυμένοι, οι περισσότεροι με παποτά στο χέρι, χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής – παρά το ότι δεν ήταν δυνατά, τα vibes υπήρχαν.

Πριν τις 2 αποχωρήσαμε. Έχουμε και δουλειές: να σου μεταφέρουμε πώς περάσαμε. Ετοιμάσου για εβδομαδιαίο report, θα βγαίνουμε για χάρη σου και θα σου λέμε την εμπειρία μας. Θυσία γινόμαστε πια σε αυτό το Ladylike. Αναμένουμε προτάσεις για μαγαζιά!