ΣΕΙΡΕΣ

La Casa de Papel: Έρχεται το prequel της σειράς. Ποιος θα είναι ο κεντρικός ήρωας;

lacasadepapel/Instagram

Το spin- off του Casa de Papel, της σειράς που ξεχώρισε όσο λίγες μέσα από την πλατφόρμα του Netflix, θα έχει τον τίτλο Berlin και όλοι καταλάβαμε μόλις σε ποιον εστιάζει η ιστορία αυτή. 

Επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που θέλει τις “μπλοκμπαστερικές” σειρές να μην τελειώνουν ποτέ, κι ας κάνουν μεγάλο φινάλε- βλέπε Game of Thrones με House of Dragon” ή Breaking Bad με Better Call Saul, κοκ, οι δημιουργοί του Casa de Papel, Esther Martínez Lobato και Álex Pina εξήγησαν πρόσφατα τον λόγο που επέλεξαν τον Berlin για να χτίσουν το prequel του Money Heist- φυσικά πάντα στο Netflix-.

Και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εξηγήσεις μιας που, ο εν λόγω χαρακτήρας παρέμεινε στο επίκεντρο της σειράς, ακόμα και μετά θάνατον. Ο διαβόητος Berlin είναι πολύπλευρος, αμφιλεγόμενος, περιπετειώδης, με παρελθόν που έχει πολλά να πει και να δείξει. Όπως είπαν, «μας άρεσε η ιδέα να συστήσουμε μια νέα συμμορία γύρω από τον Berlin, σε μια εντελώς διαφορετική συναισθηματική κατάσταση», αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η υπόθεση θα έχει και χιούμορ. Ο Pedro Alonso θα είναι φυσικά ο ηθοποιός που θα τον ενσαρκώσει ξανά και τα γυρίσματα ξεκινούν στις 3 Οκτώβρη στη Μαδρίτη και το Παρίσι. Το στόρι εστιάζει στην πρώτη ληστεία του Berlin.

Το prequel του Casa de Papel θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2023 και- επειδή Berlin χωρίς συμμορία είναι σαν ζαμπόν χωρίς λιπαρά- το cast θα περιλαμβάνει φιγούρες που θα μας θυμίζουν κάτι από τις προσωπικότητες που γνωρίσαμε στο ισπανικό τηλεοπτικό χιτ. Δηλαδή εγκληματίες με επαναστατική ψυχή και καρδιά μικρού παιδιού. 

Η σειρά La Casa de Papel αρχικά προβλήθηκε από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου του 2017 στο ισπανικό κανάλι Antena 3 με συνολικά 15 επεισόδια. Το Netflix αγόρασε τη σειρά αργότερα και ξεκίνησε την προβολή της τον Δεκέμβριο του 2017. Tο κοινό της αυξήθηκε κατακόρυφα και έγινε η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix. Η σειρά έριξε αυλαία τον Δεκέμβριο του 2021.