ΣΙΝΕΜΑ

Η Kristen Stewart θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Diana και δεν ξέρουμε πώς να νιώσουμε για αυτό

Invision/AP Mark Von Holden

Δεν μάς εκπλήσσει τόσο το ότι θα γυριστεί μία ακόμη ταινία για μία ακόμη πριγκίπισσα. Η Diana και η Grace Kelly έχουν την τιμητική τους στον κινηματογράφο και απλά περιμένουμε να δούμε την επιλογή της ηθοποιού. Η οποία μάς ξένισε ελαφρώς.

Η Kristen Stewart θα είναι η επόμενη Diana και μάλιστα σε μία φάση της ζωής της που ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Στην αρχή της δεκαετίας του ’90, όταν πήρε την απόφαση να χωρίσει με τον Charles. Η ταινία θα λέγεται “Spencer”, που είναι και το επίθετο της Diana. Σεναριογράφος θα είναι ο Steven Knight και σκηνοθέτης ο Pablo Larrain, που είχε κάνει και το “Jackie”.

«Όλοι μεγαλώσαμε, ή τουλάχιστον η δική μου γενιά, διαβάζοντας και καταλαβαίνοντας αυτό το πριγκιπικό παραμύθι. Η γυναίκα που γίνεται πριγκίπισσα και μετά βασίλισσα. Όταν όμως αυτή η γυναίκα αποφασίζει ότι θέλει να ζήσει σαν κανονικός άνθρωπος, αυτό προκαλεί τεράστια έκπληξη. Πάντα μου έκανε εντύπωση αυτό το γεγονός. Και είναι η καρδιά της ταινίας. Μία παγκόσμια ιστορία που μπορεί να φτάσει σε εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας που θα ξεκινήσει γυρίσματα στην αρχή του 2021.

Τι θα δούμε στο “Spencer”;

Η ταινία με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart επικεντρώνεται σε μία από τις τελευταίες χριστουγεννιάτικες διακοπές της Diana στον Οίκο των Ουίνδσορ στο κτήμα Sandringham. Η υπόθεση εκτυλίσσεται μέσα σε 3 μόλις μέρες. Η σχέση τελειώνει εξαιτίας των εξωσυζυγικών σχέσεων και της μη συμβατότητάς τους. Το ζευγάρι χώρισε το 1992 και το διαζύγιο βγήκε το 1996. Έναν χρόνο μετά, η πριγκίπισσα πέθανε σε τροχαίο στο Παρίσι.

Η επιλογή της Kristen Stewart

Μπορεί να έγινε ευρέως γνωστή με τις ταινίες “Twilight” αλλά έχει επανεφεύρει τον εαυτό της έκτοτε. Είναι η πρώτη Αμερικανίδα ηθοποιός που έχει κερδίσει βραβείο Σεζάρ και έχει δοκιμαστεί μέσα από διαφορετικούς ρόλους.

«Η Kristen είναι μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της γενιάς της. Για αυτήν την ταινία χρειάζεσαι μυστήριο. Η Kristen μπορεί να κάνει τόσα πράγματα. Να είναι ταυτόχρονα μυστηριώδης, εύθραυστη και δυνατή. Νομίζει ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Είναι απόλυτα αφοσιωμένη».

Ο σκηνοθέτης δείχνει να έχει αδυναμία στην αδικοχαμένη Diana. «Είναι ένα ισχυρό πρότυπο και εκατομμύρια άνθρωποι ένιωθαν τεράστια ενσυναίσθηση για εκείνη. Είναι μία ταινία για το πώς μία γυναίκα βρίσκει την ταυτότητά της. Αυτή που είχε πριν γνωρίσει τον σύζυγό της». Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν θα δούμε τον θάνατό της στην οθόνη, αλλά μόνο εκείνες τις 3 μέρες των διακοπών με τη βασιλική οικογένεια.