ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κουτσελίνη – Συνατσάκη – Ουγγαρέζος στο αχρείαστο beef της ημέρας

Papadakis Press

«Τι μέρα είναι, τι ώρα είναι και ποια χρονιά;» τραγουδούσαν κάποτε στην ιστορική επιθεώρηση Το έκτο πάτωμα και ήταν ο στίχος που μου ήρθε στο μυαλό όταν άκουσα τη Ζήνα Κουτσελίνη να λέει ότι η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έβρισαν το παιδί της στον «αέρα». Η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος δεν έχουν συνυπάρξει στην τηλεόραση εδώ και πολλά χρόνια, οπότε η ερώτηση «τι χρονιά έχουμε;» μου φάνηκε τουλάχιστον λογική.

Διαβάζοντας για το θέμα κατάλαβα ότι η Ζήνα Κουτσελίνη αναφερόταν σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί πριν από 9 χρόνια. Η εκπομπή ήταν το Spata Live που προβλήθηκε στον «αέρα» του ΑΝΤ1 για μία τηλεοπτική σεζόν μεταξύ 2015 και 2016. Άρα η βασική μου απορία λύθηκε. Έμεινε έπειτα να λυθεί η επόμενη. Γιατί να τα αναφέρουμε όλα αυτά 9 χρόνια μετά; Γιατί η Ζήνα Κουτσελίνη δεν είχε ζητήσει τότε εξηγήσεις, όταν σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, η Μαίρη Συνατσάκη έβρισε το παιδί της; Γιατί να δημιουργηθεί ένα ακόμα αχρείαστο beef στην ελληνική τηλεόραση;

«Η κυρία Συνατσάκη δεν νομίζω να περιορίστηκε ποτέ ο αυθορμητισμός της. Άλλωστε, κάποτε σε μια εκπομπή που ήταν, έβρισε το παιδί μου, μαζί με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Αν τον είχε περιορίσει τον εαυτό της, ενδεχομένως να το είχε σκεφτεί καλύτερα. Είναι ωραίο οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό και οι ίδιοι, να το θυμούνται, όταν μετά από χρόνια κρίνουν τους άλλους», είπε η Ζήνα Κουτσελίνη σχολιάζοντας μία δήλωση της Μαίρης Συνατσάκη στο podcast της. Η Μαίρη Συνατσάκη είχε πει ότι στην τηλεόραση δεν της επιτρεπόταν να είναι ο εαυτός της.

«Η κυρία Συνατσάκη μαζί με τον κύριο Ουγγαρέζο τότε, είχα δώσει μια συνέντευξη για την κόρη μου, όπου μιλούσα κι έλεγα ότι η κόρη μου είναι μικρή και της αρέσει πολύ η μαγειρική και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει σεφ. Και πετάγεται ο Ουγγαρέζος τότε σε όλη την παρέα και είπαν “θα σε πάει αίμα” και γελούσαν όλοι μαζί, αυτός ήταν ο τίτλος της εκπομπής. Επειδή την κόρη μου τη λένε Έμμα, ότι θα με πάει… αίμα! Και πέταξαν τότε το περιοδικό κάτω τότε με σνομπισμό. Όλα αυτά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κάποια χρόνια πίσω», διευκρίνισε στη συνέχεια η παρουσιάστρια ως προς το περιστατικό.

«Να μην τα ξεχνάμε αυτά και η κυρία Συνατσάκη νομίζω ότι δεν είναι στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ξέρω και αν της έγινε κάποια πρόταση για να είναι στην τηλεόραση. Ελπίζω στο μέλλον να της γίνουν πολλές προτάσεις και να είναι στην τηλεόραση. Δεν μου αρέσει όταν κάθομαι στο τάμπλετ, στο καναπέ μου και σχολιάζω τα πάντα, να ξεχνάω τα πράγματα που διέπραξα εγώ. Τώρα θα μου πεις ότι ήταν μικρή σε ηλικία τότε, 9 χρόνια πίσω, θα το δεχτώ, θα το αφουγκραστώ και θα το αποδεχτώ εν μέρει», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της η Ζήνα Κουτσελίνη.

Η Μαίρη Συνατσάκη και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, που ήταν συμπαρουσιαστές της εκπομπής Spata Live, αντέδρασαν για όσα είπε η Ζήνα Κουτσελίνη για εκείνους. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος συνάντησε τις τηλεοπτικές κάμερες και η πρώτη του αντίδραση περιορίστηκε στο «Ξέρετε πως δεν μιλάω από τον δρόμο και το αυτοκίνητο. Να είστε καλά, συγγνώμη που περιμένατε».

«Επειδή ευτυχώς υπάρχει το απόσπασμα της συγκεκριμένης τηλεοπτικής στιγμής είναι απολύτως φανερό ότι δεν βρίζω το παιδί κανενός ανθρώπου. Ο τρόπος που διαβάζω το απόσπασμα είναι πράγματι εκνευριστικός. Έχω μια υπερβολή και μια “τηλεοπτικίλα” εκείνης της εποχής που με ενοχλεί. Ουσιαστικά αυτό έλεγα και στο podcast. Ότι εκείνα τα χρόνια που έκανα τηλεόραση έπρεπε να είμαστε όλοι κάπως για να μοιάζουμε “τηλεοπτικές φιγούρες”. Με βρίσκω ενοχλητική στο ύφος που διαβάζω το κείμενο και τις ερωταπαντήσεις καθώς και με το γεγονός ότι πετάω το περιοδικό, αλλά επαναλαμβάνω, πουθενά δεν βρίζω το παιδί της κυρίας Κουτσελίνη», είπε σε συνεργάτη της εκπομπής Το Πρωινό με τη σειρά της, η Μαίρη Συνατσάκη.

«Επίσης το “I rest my case” είναι ξεκάθαρο σχόλιο απέναντι στο “η κυρία που έχουμε στο σπίτι θα μας πλένει τα πιάτα”. Μου φάνηκε λίγο νεόπλουτο. Δεν έχω μιλήσει μαζί της ποτέ ούτε πριν ούτε μετά από αυτό το απόσπασμα. Έτσι θα έπρεπε να έχει γίνει όμως. Από τότε κιόλας. Ειλικρινά όμως θεωρώ πολύ σοβαρό 9 χρόνια μετά να υπάρχει ο τίτλος για εμένα “Η Συνατσάκη έβρισε το παιδί μου”, ενώ αποδεδειγμένα δεν το έχω κάνει. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατηγορία χωρίς καμία απόδειξη και χωρίς κανένα λόγο», σημείωσε επίσης η Μαίρη Συνατσάκη.

Υπάρχει λόγος που ειπώθηκαν όλα αυτά σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023; Ίσως κανείς να μην έχει απάντηση γι’ αυτό.

Για την ιστορία, η Ζήνα Κουτσελίνη μιλούσε για την κόρη της Έμμα που ήθελε να παρουσιάσει εκπομπή μαγειρικής. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κι όχι η Μαίρη Συνατσάκη είχε πει ότι αυτή την εκπομπή θα πρέπει να την ονομάσουν Αίμα θα σε πάει. Αστείο; Όχι. Κακό λογοπαίγνιο; Ναι. Βρίσιμο πάντως δεν εντοπίζω, όπως δεν εντόπισε και το Twiiter/X.

Η αφορμή, λοιπόν, για τη νέα αυτή τηλεοπτική κόντρα ήταν μία ατάκα από μία εκπομπή που μάλιστα είχε «κοπεί», λόγω χαμηλής τηλεθέασης, δεν ήταν δηλαδή ότι η ατάκα του Δημήτρη Ουγγαρέζου είχε γίνει αυτό που λέμε viral. Ήταν μία ατάκα που είχε περάσει στη λήθη. Μία ατάκα που υπενθύμισε άνευ λόγου η Ζήνα Κουτσελίνη.

Άλλη μία ημέρα κατά την οποία η ελληνική τηλεόραση ασχολήθηκε με ένα πραγματικά αχρείαστο beef και με θέματα εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά μου φαίνεται ότι φέτος, πιο πολύ από ποτέ η ελληνική τηλεόραση περνάει φάση αυτοαναφορικότητας. Την αφορά μόνο ο εαυτός της, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, τα πρόσωπα που πέρασαν από αυτήν στο παρελθόν. Ένα μικρό χωριό τηλεοπτικών προσώπων που έρχονται σε κόντρες και έριδες, μέχρι να προκύψει ένα καινούργιο beef και να πάψει να την απασχολεί το προηγούμενο.

Νομίζω πρωτίστως δεν θα έπρεπε να τη νοιάζουν τα πρόσωπα που ζουν στο μικρό αυτό μαγικό κουτί, αλλά έξω από αυτήν. Εκείνοι που κάθονται στην πολυθρόνα τους, περιμένοντας να ξεχαστούν από αυτήν, να μπορέσουν βλέποντας να αφήσουν τον κόσμο του θυμού και της δυσκολίας και της μοναξιάς γύρω τους, για λίγο στην άκρη. Κι αντί γι’ αυτό, κοιτούν ανθρώπους να τσακώνονται για ένα τηλεοπτικό απόσπασμα 9 ετών, απορημένοι.