HOME SHOPPING

Κάθετος κήπος: Η λίστα με τα φυτά που χρειάζεσαι για να πετύχεις την πιο stylish εκδοχή του

iStock

Οι κάθετοι κήποι που έχουν εντελώς διαφορετική γεωμετρία από τους κλασικούς, που έχουν κάνει την επανάστασή τους στην αρχιτεκτονική τοπίου, που έχουν κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή τους στις αθηναϊκές γειτονιές και που -πάνω απ’ όλα- προωθούν τη βιωσιμότητα, είναι ιδανική λύση για μεγάλα και μικρά μπαλκόνια. Το δικό σου δεν αποτελεί την εξαίρεση.

Οι κάθετοι κήποι συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φρεσκότατα deco intros και καταλαμβάνουν μία περίοπτη θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα deco trends εξωτερικού χώρου για το 2022. Και τώρα θα αναρωτιέσαι πώς στο καλό δημιουργείται ένας κάθετος κήπος; Δύσκολο σου ακούγεται, αλλά δεν είναι καθόλου στην πράξη.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, στην κυριολεξία. Η σωστή επιλογή φυτών θα σου λύσει τα χέρια. Όχι, όχι μην ξεκινήσεις να ψάχνεις. Κάναμε εμείς το απαραίτητο searching για εσένα και επανερχόμαστε με τις προτάσεις μας. Παρακάτω, λοιπόν, μαθαίνεις για τους 2 πιο εύκολους τρόπους δημιουργίας του δικού σου, μοναδικού, κάθετου κήπου με την πολύτιμη βοήθεια των φυτών, φυσικά. Easy peasy!

Κάθετος κήπος: Τα αναρριχώμενα φυτά που θα τον δημιουργήσουν στο πι και φι

Ο πρώτος τρόπος, που είναι και ο πιο εύκολος κατ’ εμέ, είναι τα αναρριχώμενα φυτά, τα οποία μπορούν πολύ άνετα να καλύψουν το μέρος του τοίχου που θέλεις να μετατρέψεις σε κάθετο κήπο. Το μόνο που θα χρειαστείς, είναι μία πέργκολα για να βοηθήσεις τα φυτά να αναρριχηθούν ανάμεσα στις εσοχές της, αλλά και για να οριοθετήσεις την έκταση που θα έχει ο κάθετος κήπος σου. Είπαμε, μην καλύψει και όλα το μπαλκόνι.

κάθετος κήπος
PRAKTIKER

Γιασεμί χιώτικο

Το Χιώτικο Γιασεμί (Jasminum grandiflorum) κατάγεται από την Ασία, Αφρική και Κίνα. Είναι διακοσμητικό αναρριχητικό φυτό που καλλιεργείται για την ομορφιά αλλά και το μοναδικό άρωμά του. Τα άνθη του είναι λευκά σε μπουκέτα 3-9 λουλουδιών πάνω στα κλαδιά. Ιδανικό φυτό για κάθετο κήπο. Διάσταση 45-65 εκ.
10,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
κάθετος κήπος
PRAKTIKER

Μπουκαμβιλια Αναρριχώμενη

O πιο ωραίος, κάθετος κήπος θα δημιουργηθεί με μία Βουκαμβίλια! Είναι ένα υποτροπικό φυτό, με καταγωγή από τη Νότιο Αμερική, το οποίο όμως κατάφερε να γίνει σήμα κατατεθέν του Μεσογειακού καλοκαιριού και των Ελληνικών νησιών. Διάσταση 100-130 εκ.
9,50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Κισσός Hedera Helix
PRAKTIKER

Κισσός Hedera Helix

Ο Κισσός βρίσκεται ανάμεσα στα φυτά που κατάγονται από την Ευρώπη και την Δυτική Ασία. Είναι αειθαλές αναρριχώμενο φυτό με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης. Τα φύλλα του είναι εναλλασσόμενα με μακρύ μίσχο, ωοειδή, τριγωνικά, ρομβοειδή, καρδιόσχημα.
15,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Πέργκολα Λυγαριά Πτυσσόμενη Καφέ
ESMARKET

Πέργκολα Λυγαριά Πτυσσόμενη Καφέ

Πέργκολα λυγαριά πτυσσόμενη καφέ σε διάσταση 90x180 εκ. Ιδανικό item για να αναπτυχθεί ο κάθετος κήπος σου με τα αναρριχώμενα φυτά.
19,80 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

The other way

Ο δεύτερος τρόπος για να φτιάξεις τον δικό σου κάθετο κήπο έχει, ομολογουμένως, έναν έξτρα βαθμό δυσκολίας από τον πρώτο, αλλά σίγουρα είναι πιο διασκεδαστικός, δημιουργικός και ευέλικτος. Σε αυτήν την περίπτωση, έχεις το «ελεύθερο» να κρεμάσεις τα αγαπημένα σου φυτά το ένα δίπλα στο άλλο, οριζοντίως και καθέτως. Έτσι, θα «δώσεις» στον κάθετο κήπο σου το σχήμα που επιθυμείς. Επιλέγεις, φυσικά, και τις γλάστρες που σου αρέσουν και δεν θες τίποτα άλλο για τον πιο πρωτότυπο κήπο!

Παχύφυτα
IKEA

Παχύφυτα

Ο πιο εντυπωσιακός, κάθετος κήπος με μικρά παχύφυτα.
2,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
κάθετος κήπος
PRAKTIKER

Φτέρη Nephrolepis

Ο κάθετος κήπος σου θα αποκτήσει tropical αισθητική με τη φτέρη. Διάσταση 40-60 εκ.
12,90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
κάθετος κήπος
ANTHEMION FLOWERS

Χλωρόφυτο σε κεραμικό γλαστράκι | Εγγυημένη ποιότητα

Χλωρόφυτο σε κεραμικό γλαστράκι. Βρείτε online τα καλύτερα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν κάθε σπίτι ή γραφείο. 100% ικανοποίηση πελάτη. Παράδοση χωρίς μεταφορικά.
25,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
KALANCHOE
IKEA

KALANCHOE

Η καλανχόη είναι η προσθήκη που χρειάζεται ο κάθετος κήπος σου για να αποκτήσει χρώμα και καλοκαιρινή διάθεση.
3,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ