ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κατερίνα Καραβάτου: Η δημόσια απολογία μετά από αντιδράσεις ΑμεΑ για το trailer της εκπομπής

Instagram.com/katerinakaravatou

Καθημερινά μέσα από τα trailer της εκπομπής «Στη φωλιά των Κου Κου» ακούγεται ένα ανέκδοτο, ένα αστείο, κάτι χιουμοριστικό, από τους συνεργάτες των παρουσιαστών. Έτσι κλείνει κάθε φορά το trailer για την εκπομπή της επόμενης ημέρας, με τον συνεργάτη που είπε το αστείο, συνήθως να γελάει μόνος του. Το trailer της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου για την εκπομπή, δεν έφερε γέλια σε όλους τους τηλεθεατές. Γονείς παιδιών ΑμεΑ διαμαρτυρήθηκαν για το «αστείο» που συμπεριλήφθηκε στο trailer. Η Κατερίνα Καραβάτου ξεκίνησε την εκπομπή της Παρασκευής, 20 Νοεμβρίου με μία απολογία προς τα άτομα τα οποία προσβλήθηκαν από το trailer.

«Θέλω να πω κάτι που θεωρώ ότι είναι σημαντικό να ειπωθεί. Θέλουμε να σας ζητήσουμε όλοι ειλικρινά συγγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε με το χθεσινό μας trailer. Είναι πέρα από προφανές ότι δεν υπήρχε καμιά πρόθεση και δεν έχουμε δείξει ειλικρινά ποτέ τέτοια δείγματα και στην προσωπική μας ζωή και στην τηλεοπτική μας πορεία», είπε η Κατερίνα Καραβάτου.

«Μπορούμε να εισηγηθούμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Δεν θέλω ούτε να δικαιολογηθούμε. Δεν ήταν σωστό και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια και ο Κρατερός Κατσούλης πήρε το λόγο.«Έτσι είναι ήταν μια άτυχη στιγμή», συμπλήρωσε ο σύζυγος και συμπαρουσιαστής της.

Οι αντιδράσεις στο trailer στο οποίο αναφέρθηκε η Κατερίνα Καραβάτου

Το εν λόγω video του trailer της εκπομπής, στο οποίο αναφέρθηκε η Κατερίνα Καραβάτου έχει αφαιρεθεί και από τη σελίδα του σταθμού στο YouTube, όπου είχε σχολιαστεί αρνητικά από χρήστες της πλατφόρμας. Το θέμα είχε αναδείξει λίγες ώρες νωρίτερα και η Νένα Χρονοπούλου μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, όπου ανέφερε ότι είχε προχωρήσει σε καταγγελία στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Μόλις κατατέθηκε ηλεκτρονικά καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γνωστό ως Ε.Σ.Ρ για την εκπομπή “Στη Φωλιά…Δημοσιεύτηκε από Nena Xronopoulou στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

«Μόλις κατατέθηκε ηλεκτρονικά καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γνωστό ως Ε.Σ.Ρ για την εκπομπή “Στη Φωλιά των Κου – Κου” και τη ρατσιστική συμπεριφορά τους στο διαφημιστικό της εκπομπής που παιζόταν χθες 19/11/2020 όλη την ημέρα προκειμένω να έχει τηλεθέαση, κάτι μου λέει πως τελικά θα έχει πολλή! Και ναι το έκανα στις 4:33′ π.μ. γιατί όταν θυμώνω ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΥΠΝΟΣ, αν δεν κάνω αυτό που πρέπει! Καλή αρχή», έγραψε η Νένα Χρονοπούλου. Όπως σημείωνε η ίδια προς το ΕΣΡ, το θέμα απασχολούσε πάνω από 50 συλλόγους γονέων με παιδιά ΑμεΑ..

«Δεκάδες οι κοινοποιήσεις και τα παράπονα για την παρέα των “Κου – κου”, χιλιάδες οι γονείς παιδιών με αναπηρία που όχι μόνο δεν το βρήκαν αστείο αλλά πληγώθηκαν από το “δήθεν” χιουμοριστικό λογοπαίγνιο με το “Γιωργάκη” που δε μιλάει επειδή έτσι γεννήθηκε», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε προηγούμενη ανάρτησή της. «Οι δικοί μας Γιωργάκηδες, μας έκαναν να σεβόμαστε και το μυρμήγκι και να μην κρίνουμε τους ανθρώπους από το αν μιλάνε αλλά από αυτά που λένε όταν μιλάνε», πρόσθετε η ίδια. Η δημόσια συγγνώμη που πραγματοποίησε η Κατερίνα Καραβάτου στην έναρξη της εκπομπής της επομένης, δείχνει ότι αν μη τι άλλο, το λάθος αναγνωρίστηκε.