ΣΠΙΤΙ

Κατερίνα Διδασκάλου: Το μπαλκόνι της έχει την πιο «ποιητική» θέα στην Ακρόπολη

ANT1 Γιώργος Καπλανίδης

Το καλοκαίρι πάει πακέτο με τη λέξη μπαλκόνι. Είτε παραμένεις στην πόλη είτε βρίσκεσαι στον τόπο διακοπών σου το μπαλκόνι είναι ο τόπος που παίρνεις την πρώτη ανάσα της ημέρες, καλωσορίζοντάς τη μαζί με τη θέρμη του ήλιου. Είναι ο τόπος που αποχαιρετάς κάθε μέρα σου χαλαρώνοντας, ψάχνοντας τη δροσιά κάτω απο τον φωτισμένο από τρεμοπαίζοντα άστρα και καλοκαιρινές υπερπανσέληνους ουρανό. Θέλω να με συγχωρήσεις για την ποιητική διάθεση. Μία βόλτα στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram η Κατερίνα Διδασκάλου είναι αρκετή για να φέρει την ποίηση στον καθημερινό λόγο μου. Είναι αρκετή για να σε εμπνεύσει κι εσένα με όπλο τις απαγγελίες ποιημάτων και την «ποιητική» θέα από το μπαλκόνι της.

Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου ζει κοντά στην Ακρόπολη, τη θέα της οποίας απολαμβάνει από το μεγάλο μπαλκόνι της. Εκεί που κάνει yoga, εκεί που απλά μένει και συλλογίζεται κοιτώντας την ότι «προερχόμαστε από παππούδες με υψηλή αισθητική», όπως έχει πει σε αναρτήσεις στο Instagram της. Ενίοτε μοιράζεται αυτή τη θέα και τις σκέψεις της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Ακόμα πιο συχνά μοιράζεται τη θέα της μέσα από video που συνοδεύονται από απαγγελίες ποιημάτων. Τα λόγια σπουδαίων ποιητών όπως του Κώστα Καρυωτάκη, του Τίτου Πατρίκιου, της Κικής Δημουλά με φόντο την Ακρόπολη, όπως την βλέπει η Κατερίνα Διδασκάλου από το σχεδόν απέραντο μπαλκόνι της, αποκτούν ξαφνικά ένα πιο καθαρό νόημα. Ε, σε αυτό βοηθά μάλλον και η ερμηνευτική δεινότητα της ηθοποιού στις απαγγελίες της.

Η φωνή της, καθαρή και δυνατή ήταν και ο λόγος που γνώρισε την ποίηση σε βάθος από μικρή, αφού στις σχολικές γιορτές όπως έχει πει, της έδιναν πάντα να πει τα πιο «δύσκολα» ποιήματα. «Μου έδιναν πάντα τα μεγαλύτερα, τα δυσκολότερα ποιήματα στις γιορτές του σχολείου, γιατί μιλούσα δυνατά, καθαρά και τα μάθαινα γρήγορα», είχε πει στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

Πολλές ματιές στο μπαλκόνι της και στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα όπως τα απολαμβάνει από εκεί, μπορείς να δεις στις παρακάτω αναρτήσεις. Ένα μπαλκόνι στρωμένο με πέτρα, με λιιγοστά φυτά να το διακοσμούν και με διάθεση minimal, μπροστά στο μεγαλείο της θέας του. Sound on, για να απολαύσεις και τις απαγγελίες των ποιημάτων αλλά και τα σχόλια της Κατερίνας Διδασκάλου για όσα αντικρίζει από το μεγάλο, φωτεινό και με απαράμμιλη θέα μπαλκόνι της.

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αυτό το καλοκαίρι αποχωρίζεται για λίγο το δικό της μπαλκόνι και εξερευνά τα μπαλκόνια άλλων τόπων της Ελλάδας. Η ηθοποιός, αφού ολοκλήρωσε τις τηλεοπτικές της υποχρεώσεις με το φινάλε της σειράς Άγριες Μέλισσες που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, επέστρεψε σε μία διαχρονική θεατρική αγάπη της.

Η Κατερίνα Διδασκάλου βρίσκεται σε περιοδεία με τον μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη, Η πόρνη από πάνω. Τον μονόλο που επί 11 χρόνια παρουσιάζει στο θέατρο η ηθοποιός, έχει σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Πατρώνης. Αυτός ο μονόλογος, ήταν όπως είχε πει και στο LadyLike ο πυρήνας της συνεχούς της επικοινωνίας με το κοινό είτε βρισκόταν και στην τηλεόραση είτε απουσίαζει από αυτήν.

Τα τελευταία 3 χρόνια η παρουσία που είχε η Κατερίνα Διδασκάλου στην τηλεόραση ήταν καταλυτική. Η Μυρσίνη Σεβαστού που υποδύθηκε ήταν μία γυναίκα αντισυμβατική, μία μητέρα που είχε πάθος με τα παιδιά της και μία ηρωίδα που άφησε το στίγμα της στη σειρά του ΑΝΤ1.

«Είναι μη συγκρίσιμα μεγέθη η επιτυχία όπως τη βίωνα στα 20 μου και η επιτυχία που έρχεται τώρα στη ζωή μου. Στα 20 μου ήμουν στη Νέα Υόρκη, απολάμβανα την επιτυχία του ότι είχα πάρει μια πάρα πολύ σημαντική υποτροφία (σ.σ. είχε λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση) και ότι δούλευα εκεί και έκανα ρόλους στα αγγλικά. Είναι μη συγκρίσιμα ποσά αυτά. Είναι μη συγκρίσιμες οι εποχές. Κάθε εποχή έχει τη δική της συνειδητότητα, το πώς βιώνει κάποιος την επιτυχία και τη δουλειά σε συνάρτηση με τα γύρω γύρω που συμβαίνουν στη ζωή του», έλεγε η ίδια για την επιτυχία, θεατρική και τηλεοπτική στο σήμερα σε σχέση με την επιτυχία όπως τη βίωνε πιο νέα.

Η Κατερίνα Διδασκάλου μετά από ορισμένες παραστάσεις στην Αθήνα, θα ταξιδέψει με την παράσταση Η πόρνη από πάνω, στην Αίγινα και την Κρήτη και θα επιστρέψει και πάλι στην Αττική για την ολοκλήρωση της περιοδείας της.