ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κατερίνα Διδασκάλου: 4 φορές που έγινε η πιο γοητευτική, μοιραία γυναίκα της ελληνικής τηλεόρασης

ANT1 Γιώργος Καπλανίδης

Η Κατερίνα Διδασκάλου έχει μία σπουδαία καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση και συνέχισε τις σπουδές της εκεί (στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Στούντιο ΙΗΒ Ούτα Χάγκεν στη Νέα Υόρκη). Αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 1993 μέχρι σήμερα, εμφανίζεται επιλεκτικά σε σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Μία λέξη μου έρχεται αυτόματα στο μυαλό όταν ακούω το όνομα «Κατερίνα Διδασκάλου» κι αυτή είναι η γοητεία. Μία γοητεία που στο πέρασμα των χρόνων γίνεται ολοένα και πιο καθηλωτική. Μία γοητεία που πηγάζει από το πρόσωπό της σε κάθε της ρόλο. Της «σκληρής» Μυρσίνης Σεβαστού στις Άγριες Μέλισσες, της «μυστηριώδους» Αλεξάνδρας στη σειρά 4 του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, της πρωταγωνίστριας του θιάσου στη σειρά «Αστυνόμος Μπέκας», της παθιασμένης Ρένας της σειράς «Αληθινή Έρωτες».

Κατερίνα Διδασκάλου: Η Μυρσίνη στις Άγριες Μέλισσες είναι η ηρωίδα που αγαπάμε να μισούμε

Η Κατερίνα Διδασκάλου στη σειρά Άγριες Μέλισσες έχει χαρίσει στο τηλεοπτικό κοινό στιγμές αλησμόνητες. Έχει χαρίσει και δύο ερωτικές σκηνές που έκαναν το Twitter να παραληρεί. Η τελευταία από αυτές προβλήθηκε στο επεισόδιο της σειράς Άγριες Μέλισσες την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου. Η Μυρσίνη και ο Δούκας είχαν μία στιγμή γεμάτη πάθος που καταγράφηκε στη συνείδηση του Twitter ως η απόδειξη ότι η Κατερίνα Διδασκάλου είναι η πιο γοητευτική «κακιά» της ελληνικής τηλεόρασης. Η προηγούμενη στιγμή της που είχε καταγραφεί ως τέτοια, ήταν μία αντίστοιχη ερωτική σκηνή της με τον Γιάννη Στάνκογλου που υποδυόταν τον Θωμά Κυπραίο.

Η Μυρσίνη Σεβαστού δεν είναι απλά μία γοητευτική γυναίκα, δεν είναι απλά μία «κακιά» της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι μία ηρωίδα ερωτική, αποφασιστική, αφοσιωμένη στα παιδιά της ακόμα και εις βάρος τους, μία γυναίκα που πνίγεται στην επαρχία της Ελλάδας του 1950.

«Η Μυρσίνη, που υποδύομαι, δεν είναι μια γυναίκα συμβιβασμένη. Αντιστέκεται σε κάποια πράγματα, αντιστέκεται σε αυτό που εκείνη θεωρεί κακή αισθητική.

Αντιστέκεται σε πράγματα στα οποία διαφωνεί. Φυσικά έχει και κάποια κλισέ κοινωνικά. Αυτό όμως είναι το καλό με όλους αυτούς τους χαρακτήρες, ότι υπάρχει μια δικαιολογία που έχουν γίνει έτσι. Αυτά βγαίνουν σιγά σιγά στην πορεία του σίριαλ, γι’ αυτό λέω ότι το σενάριο είναι τόσο πολύ ζωή», είχε πει για τον ρόλο της στο LadyLike.

Η Κατερίνα Διδασκάλου έγινε η μοιραία ερωμένη, Αλεξάνδρα στη σειρά 4

«Η ερωμένη ποτέ δεν είναι συμπαθής. Ούτε θα ήταν στην προσωπική μου ζωή, Ψάχνοντας την ανακάλυψα ότι η Αλεξάνδρα αγάπησε αυτόν τον άντρα όπως ήθελε αυτός. Είναι μόνιμα δεύτερος ρόλος στη ζωή του», είχε πει σε συνέντευξή της για τον ρόλο της Αλεξάνδρας στη σειρά 4 του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η Κατερίνα Διδασκάλου υποδυόταν την ερωμένη του πατέρα των 4 αδερφών που πεθαίνει στο πρώτο επεισόδιο.

Η Αλεξάνδρα ταράζει τις ζωές όλων με τις αποκαλύψεις της, γοήτευσε έναν από τους γιους του πρώην εραστή της, προσπάθησε να αποκαταστήσει τη σχέση της με την κόρη της κι έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η φιλόδοξη ύποπτη στο «Έγκλημα στα παρασκήνια»

Μία πρωταγωνίστρια του θεάτρου έπαιξε στο επεισόδιο Έγκλημα στα παρασκήνια της σειράς Οι ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα, η Κατερίνα Διδασκάλου. Το επεισόδιο εκτυλισσόταν κυρίως μέσα στον «φυσικό χώρο» όλων των ηθοποιών, ένα θέατρο. Η Κατερίνα Διδασκάλου υποδύθηκε την γυναίκα που δεν φοβήθηκε να πει στον Αστυνόμο Μπέκα ότι μισούσε το θύμα της δολοφονίας, μία συνάδελφό της και τελικά ήταν εκείνη που πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του θύματος στην παράσταση.

Μπορεί να μην ήταν εκείνη που τη σκότωσε τελικά, αλλά υπήρξε μία από τις υπόπτους του εγκλήματος. Και το μυστήριο και η γοητεία που απέπνεε και σε αυτόν τον ρόλο, μάς έκαναν για μία στιγμή να αμφιβάλλουμε για την αθωότητά της.

Η Ρένα στους Αληθινούς Έρωτες έζησε έναν «απαγορευμένο έρωτα»

Κατερίνα Διδασκάλου ALPHA

Οι Αληθινοί Έρωτες προβλήθηκαν το 2007 από τον Alpha. Η Κατερίνα Διδασκάλου πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο «Ένα φιλί για τον Αντώνη» και υποδύθηκε τη Ρένα.

«Ρένα, μια 44χρονη γυναίκα, συναντάει μια παλιά συμμαθήτρια της που είχε να δει πολλά χρόνια. Οι δυο γυναίκες θυμούνται τα παλιά, γελούν με τις πλάκες των νεανικών τους χρόνων, αναπολούν τους πρώτους τους έρωτες και μιλούν για τη ζωή τους, τώρα πια παντρεμένες και με μεγάλα παιδιά. Όταν η Ρένα πηγαίνει με τον άντρα της στο εξοχικό σπίτι της Λίνας για να περάσουν μερικές μέρες διακοπών, θα συμβεί κάτι που θα αλλάξει όλη της ζωή… Θα γνωρίσει ξανά τον έρωτα στο πρόσωπο του Αντώνη, του 20χρονου γιου της Λίνας. Πού μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια σχέση και πώς θα αντιδράσουν οι δικοί της άνθρωποι;», αναφέρει η περίληψη του επεισοδίου.

Η Κατερίνα Διδασκάλου υποδύθηκε τη Ρένα με την γοητεία και το πάθος που αναλογούσε στην ηρωίδα της. Η ηθοποιός έχει παραδεχτεί σε συνεντεύξεις της ότι οι ερωτικές σκηνές είναι δύσκολες, αφού περιλαμβάνουν την ψυχική έκθεση των ηθοποιών. Αλλά όπως και σε κάθε σκηνή, έτσι και στις ερωτικές σκηνές, ο επαγγελματισμός είναι που τις κάνει να γίνονται με τον καλύτερο και πιο αγνό τρόπο.