ΤΑΙΝΙΕΣ

Κανείς δεν το περίμενε, αλλά η Βίκυ Καγιά παίζει σε ταινία του The Boy

Cinobo/Filmiki Productions

H Βίκυ Καγιά πρωταγωνιστεί στην ταινία του The Boy, Πολύδροσο, που κάνει Πανελλήνια Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει την άλλη Σοφία της ταινίας, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μερες τους σκοντάφτοντας σε φαντάσματα του παρελθόντος. Μια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν μη τρυφερό κόσμο.

Έχει ένα τραγούδι με το αυτό όνομα ο The Boy, με τους στίχους: «Τα κορίτσια ζωγραφίζουνε την εφηβεία. Και οι μανάδες μας ήταν όλες Μις Πελοππόνησος». Δεν νομίζουμε ότι η Βίκυ Καγιά θα έχει αυτό τον τίτλο ομορφιάς στην ταινία, δεν θα μας χάλαγε βέβαια η τόσο meta ειρωνεία. Να σημειωθεί ότι η Βίκυ Καγιά μεγάλωσε στο Πολύδροσο. Όπως και ο The Boy. Και πήγαιναν στο ίδιο σχολείο.

Η Βίκυ Καγιά επιστρέφει στον ελληνικό κινηματογράφο το 2024 

⁠Η νέα ταινία του The Boy έρχεται την επόμενη χρονιά στις κινηματογραφικές αίθουσες από το Cinobo, μετά την πρεμιέρα της στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και η αφίσα είναι φτιαγμένη από τον Νίκο Πάστρα.

H έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) είναι σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου «μια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν όχι τρυφερό κόσμο». Το Πολύδροσο παρακολουθεί δύο Σοφίες, μητέρα και κόρη, που βρίσκονται μετά από καιρό μαζί στο ίδιο σπίτι. Οι Σοφίες της ταινίας είναι η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη, ως μητέρα και κόρη αντίστοιχα, οι οποίες πλαισιώνονται από τις Έλσα Ζαρρή, Μαίρη Γιαννούλα και Κάρλα Φουρ.

Στην ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (γυρίσματα έγιναν και στο σπίτι του πατέρα του Παντελή Βούλγαρη και η μητέρα του Ιωάννα Καρυστιάνη τους ετοίμαζε σνακ και πίτες), η Βίκυ Καγιά δεν φοράει μακιγιάζ (φοράει όμως γυαλιά μυωπίας και ’70s ρούχα) και όσοι την γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν ότι κυκλοφορεί μονίμως άβαφη.Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν την άνοιξη του 2022, κράτησαν περίπου 2 μήνες και αμέσως μετά ξεκίνησε τα γυρίσματα του GNTM. Αν δεις την ταινία, σε μια σκηνή κάνει cameo και η κόρη της Βίκυς Καγιά, Μπιάνκα, ως μπαλαρίνα.

Όλοι θυμόμαστε το blockbuster του 2005, όταν η Βίκυ Καγιά πρωταγωνίστησε στην ταινία του σκηνοθέτη Νίκου Περάκη Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο. Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης βέβαια κάνει ταινίες που δεν απευθύνονται σε ένα μαζικό κοινό, κι αυτό το λέμε για καλό.

Η Βίκυ Καγιά, πέρα από φεστιβαλικές συμμετοχές (είτε ως ηθοποιός ή περπατώντας στα κόκκινα χαλιά της Βενετίας),  θα παρουσιάσει και το φετινό MadWalk που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Tae Kwon Do. Και στο πλευρό της θα βρεθεί και το sex symbol του Netflix, Michele Morrone.