ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κάνε ότι κοιμάσαι: Σοκ και συνειδητοποίηση στο Twitter μετά την πρεμιέρα

ΕΡΤ

Η νέα σειρά της ΕΡΤ, Κάνε ότι κοιμάσαι, έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, με διπλό επεισόδιο στις 22.00. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα βράδυ, με διπλό επεισόδιο, ενώ τα δύο πρώτα επεισόδια σημείωσαν τηλεθέαση 15%, σύμφωνα με δελτίου Τύπου της ΕΡΤ για την πρεμιέρα.

Η ανατρεπτική, ψυχολογική σειρά της ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Πανταζούδη και Αλέκου Κυράνη και σε πρωτότυπο σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά, Κάνε ότι κοιμάσαι, κέρδισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών όπως αποτυπώθηκε στην τηλεθέαση της πρεμιέρας, ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον αυτό εκδηλώθηκε και στο Twitter.

Το κοινό παρακολούθησε την ιστορία του Νικόλα (Σπύρος Παπαδόπουλος), ενός καθηγητή λυκείου, που σώζει έναν μαθητή του από μία επίθεση συμμαθητών του. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, ο Νικόλας εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη Βικτωρία (Έμιλυ Κολιανδρή), που του συστήνεται ως μητέρα του μαθητή του που έσωσε.

Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του, Ευαγγελία (Μαρίνα Ασλάνογλου), δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του, Νάσια (Γεωργία Μεσαρίτη), μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του.

Οι τηλεθεατές της σειράς άνοιξαν παράλληλα και τους λογαριασμούς τους στο Twitter, όπου σχολίασαν το ανατρεπτικό φινάλε των πρώτων επεισοδίων της σειράς, έγραψαν τα διθυραμβικά σχόλιά τους για εκείνη, ενώ παράλληλα προβληματίστηκαν για το θέμα του bullying (και όχι μόνο) που πραγματεύεται. Η σειρά έγινε πρώτο hashtag στο ελληνικό Twitter και όπως θα δεις στα παρακάτω σχόλια, επικράτησε το σοκ, αλλά και ο προβληματισμός σε σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό.

Φυσικά από το Twitter και τα σχόλια για τη σειρά Κάνε ότι κοιμάσαι, δεν έλειψε το χιούμορ και οι αναφορές στον πρωταγωνιστή της, Σπύρο Παπαδόπουλο, με αφορμή το ανατρεπτικό φινάλε του διπλού επεισοδίου, αλλά και το τηλεοπτικό του παρελθόν, είτε αυτό αφορούσε τα spot για την καμπάνια Μένουμε Σπίτι, είτε τους εμβληματικούς Απαράδεκτους. Το τηλεοπτικό παρελθόν άλλων ηθοποιών της σειράς σχολιάστηκε επίσης, με πρώτο και καλύτερο τον ηθοποιό Τάσο Γιαννόπουλο, που επίσης συμμετέχει στη σειρά, τον οποίο το κοινό έχει ταυτίσει με τον Μάκη της σειράς Ευτυχισμένοι μαζί.

Αυτό που έγινε σίγουρα φανερό από την πρεμιέρα του Κάνε ότι Κοιμάσαι, είναι πως το κοινό θέλει να βλέπει σειρές που μιλάνε για όσα αντιμετωπίζουμε στο τώρα. Μπορεί τα τελευταία χρόνια το κοινό (ή οι προτάσεις των καναλιών) να έχουν στραφεί κυρίως στις σειρές εποχής (η επιτυχία της σειράς Άγριες Μέλισσες μάλλον ευθύνεται γι’ αυτό), αλλά παράλληλα μοιάζει να ανθεί στη χώρα μας και το είδος της crime μυθοπλασίας.

Μετά τον Σιωπηλό Δρόμο του Mega, τη Σκοτεινή Θάλασσα στο ίδιο κανάλι, αλλά και τα εξαιρετικά περσινά Ψέματα του Alpha, που μιλούσαν για ένα ακόμα φλέγον, κοινωνικό ζήτημα, τη συναίνεση, η σειρά Κάνε ότι Κοιμάσαι έρχεται για να πάρει τη σκυτάλη και να μιλήσει για τον σχολικό εκφοβισμό, τη νεανική παραβατικότητα, τη ζωή στο περιθώριο της κοινωνίας με έναν πρωτότυπο τρόπο. Το Twitter το εκτιμά και το ίδιο μοιάζει να κάνουν και οι τηλεθεατές.