LIFE

Κάναμε βόλτα στα πιο urban spots του κέντρου της Αθήνας

24MEDIA

Αν και δε μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας, θυμάμαι ότι πάντα έψαχνα αφορμή να βρεθώ στο Μοναστηράκι μετά το σχολείο, ενώ η πραγματική εξερεύνηση ξεκίνησε στα φοιτητικά μου χρόνια, όταν τα μπαρ του κέντρου έγιναν δεύτερο σπίτι μεταξύ των μαθημάτων, ή τα βράδια που δε γύριζα στο σπίτι. Και πάνω που νομίζεις ότι ξέρεις κάθε σπιθαμή της πόλης σου, τσουπ, ξεπηδούν νέα μαγαζιά σε κάθε γωνία ή αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ξέρεις το κέντρο τόσο καλά όσο νόμιζες.

 

Κάθε φορά είναι σαν πρώτη φορά ή τουλάχιστον έτσι αποφάσισα να το δω εγώ στην πρόσφατη βόλτα που έκανα με τη Δήμητρα. Μπορεί η θερμοκρασία να ήταν στα ύψη, αλλά ευτυχώς, ο παγωμένος μηλίτης Strongbow έσωσε την κατάσταση χαρίζοντάς μας τη δροσιά που τόσο αναζητούσαμε. Ένα Gold Apple και ένα Red Berries στα χέρια και φύγαμε για την περιπλάνησή μας.

24MEDIA

24MEDIA

 

Συναντηθήκαμε στην Πλάκα για να βολτάρουμε στα γραφικά σοκάκια και να κάνουμε ένα πέρασμα από τα υφασματάδικα. Είχα ήδη αρχίσει να νιώθω τον ήλιο να καίει, οπότε κάναμε μία στάση σε υπαίθριο μαγαζί για να πάρουμε από ένα ψάθινο καπέλο και να προστατευτούμε από τον ήλιο. Ωραία η Αθήνα το καλοκαίρι, αλλά μην πάθουμε και καμία ηλίαση.

24MEDIA

 

Κατηφορίσαμε προς του Ψυρρή, τη γειτονιά που έχει πάντα κόσμο, φασαρία, νεολαία και δεν κουράζεσαι να περπατάς στους δρόμους. Τα χρωματιστά λαμπάκια που κρέμονται στα δέντρα σου υπενθυμίζουν ότι ζεις στην πιο ρομαντική πόλη, κι ας της θυμώνεις καμιά φορά.

Ήπιαμε μία γουλιά παγωμένου μηλίτη Strongbow και συνεχίσαμε τη βόλτα μας στο πιο τουριστικό σημείο της πόλης. Το Μοναστηράκι. Εκεί που σε καλούν διαρκώς να δοκιμάσεις κάτι παραδοσιακό, οι ανεμιστήρες σε καταβρέχουν νερό, και οι τουρίστες σταματούν κάθε λίγο και λιγάκι για να βρουν τον προσανατολισμό τους. Κατεβήκαμε την Ερμού, για να καταλήξουμε σε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά με ρούχα.

24MEDIA

24MEDIA

Μαγαζί που αγοράζεις ρούχα με το κιλό. Διαλέγεις αυτό που θέλεις, το ζυγίζεις και βλέπεις πόσο θα πληρώσεις. Αν έχεις χρόνο και κάτι δροσερό σαν το μηλίτη Strongbow ανά χείρας, μπορείς να βρεις αμέτρητους θησαυρούς σε πολύ καλές τιμές. Ρετρό φορέματα, ρομαντικές φούστες, παλιές ζώνες, κομψά αξεσουάρ και κλασικά τζιν. Φύγαμε με δύο τσάντες ρούχα και όρεξη για φαγητό.

24MEDIA

 

Η ώρα είχε περάσει και σκεφτόμασταν πού θα πάμε για να δούμε τον ήλιο να δύει και για να κλείσουμε τη βόλτα μας ανέμελα (και κάπως αισιόδοξα). Η Πλάκα και τα Αναφιώτικα είναι πάντα οι πρώτες επιλογές όταν θέλεις να περπατήσεις και να θυμηθείς τους λόγους για τους οποίους αγαπάς την Αθήνα.

24MEDIA

24MEDIA

 

Ενώ ο ήλιος έπεφτε, οι τουρίστες είχαν αραιώσει, η πολλή ζέστη είχε μειωθεί και υπήρχε αυτή η γλυκιά ηρεμία που έχεις την ανάγκη να νιώσεις, όταν κατακλύζεσαι από το άγχος. Ήπια λίγο Strongbow Gold Apple και σκέφτηκα πόσο τυχερή είμαι. Ναι, είναι ωραίο πού και πού να παριστάνεις τον τουρίστα στην ίδια σου την πόλη. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς. #StrongbowYourDay