ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό σολομό, αρακά και μαγιονέζα. Σε 10 λεπτά τρως

24MEDIA Δημήτρης Δημόπουλος

Νιώθω μία βαθύτερη ανάγκη να σου μιλήσω με ειλικρίνεια. Αγαπώ το καλό φαγητό. Το απολαμβάνω. Αγαπώ τη στιγμή που το τραπέζι θα γεμίσει με λαχταριστά και μυρωδάτα πιάτα. Και περνάω σε πιο εξομολογητικά μονοπάτια, γιατί σου είπα υπάρχει αυτή η βαθύτερη ανάγκη. Όσο απολαμβάνω το φαγητό, τόσο δεν επιθυμώ την πολύωρη παραμονή μου στην κουζίνα. Δεν θα κρυφτώ.

«Το μαγείρεμα κι εγώ» δεν θα ήταν σίγουρα ο τίτλος της ζωής μου. Το συμπέρασμα είναι ένα και μοναδικό. Αναζητώ εύκολες, γρήγορες αλλά πολύ νόστιμες συνταγές. Φυσικά και δεν επιτρέπω στην ταχύτητα και την ευκολία να στερήσουν γεύσης. Κι έχω βρει τους τρόπους ώστε να είναι όλα τα παραπάνω εφικτά.

Γεμάτο πιάτο με πεντανόστιμες γεύσεις και προσωπικός χρόνος παραμονής πάνω από μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι πολύ περιορισμένος. Στη συνάρτηση να βάλουμε και τον παράγοντα καλοκαίρι. Οι συνταγές μου θέλω να είναι όσο πιο light γίνεται γιατί έχουμε κι ένα κορμί που βάζει μαγιό και προσέχει για να έχει. Χωρίς το απόλυτο συνοδευτικό όμως πού πάμε; Πουθενά σου το λέω.

24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος

Μία μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ είναι οι απολαυστικές γουλιές που έχεις ανάγκη. Η ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ είναι μία μπύρα με πλούσια, χαρακτηριστικά αρώματα και γεμάτη γεύση. Ισορροπημένη, απολαυστική και από 100% φυσικά συστατικά, παράγεται στην Ελλάδα για να είναι το επίκεντρο της απόλαυσης όλες τις ώρες της ημέρας. Μπαίνω στην κουζίνα και σου προτείνω να φτιάξεις σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό σολομό, αρακά, σως με γιαούρτι και μαγιονέζα.

Υλικά

24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος

(Για 4 άτομα)

  • 1 συσκευασία πένες ολικής άλεσης
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλερι
  • 3-4 κ.σ. αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ και φρέσκο άνηθο για το γαρνίρισμα

Για τη σως

  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. καπνιστό σολομό
  • 50 γρ. φρέσκο φινόκιο
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • Πιπέρι για τη γεύση

24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος

Σε αυτό το σημείο ανοίγω μία παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ, δροσίζομαι και σου λέω να προσέξεις το αλάτι και στη σως αλλά και στη βασική συνταγή γιατί ο σολομός είναι αρκετά αλμυρός. Βάλε όλα τα υλικά και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης να δοκιμάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πώς να καθαρίσεις το αβοκάντο: Το κόβεις στη μέση και πιέζεις το μαχαίρι γύρω από το κουκούτσι. Για να χωρίσεις τα δύο μισά απλά στρίβεις τις δύο πλευρές προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Δημήτρης Δημόπουλος
24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος
24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος

Με το μαχαίρι «χτυπάς» το κουκούτσι για να ξεκολλήσει και το τραβάς. Έπειτα χαράζεις τη σάρκα σε κυβάκια και με ένα κουτάλι τη βγάζεις.

Διαδικασία

Στον κάδο του μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σως μέχρι να αποκτήσουν λεία, κρεμώδη υφή.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.

Αφού τα ζυμαρικά βράσουν, αποσύρουμε, σουρώνουμε και κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος
24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος
24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ της επιλογής μας

Γαρνιρουμε στην επιφάνεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος
24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος

Σερβίρω σε ένα απόλυτα καλοκαιρινό πιάτο, γαρνίρω και με ψιλοκομμένο άνηθο, παίρνω και μία μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ και απολαμβάνω το γεύμα μου στην αυλή μου.

24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος
24MEDIA / Δημήτρης Δημόπουλος

Τι άλλο να ζητήσεις;