ΣΠΙΤΙ

Το μυστικό για ένα καλοκαιρινό, κομψό, instagrammικό σπίτι

instagram.com/praktiker_hellas

Και τελικά αποφασίσαμε να μείνουμε στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Αντικειμενικές οι δυσκολίες της εποχής αλλά πάντα υπάρχει και η άλλη όψη. Εκεί μας βρίσκεις. Στα θετικά θα σταθούμε. Οι τελευταίοι μήνες ήταν και συνεχίζουν να είναι καθοριστικοί για τις ζωές μας σε επίπεδο συλλογικό. Αλλάξαμε προς το καλύτερο και κρατάμε μόνο αυτό. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές ήταν ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε το σπίτι μας.

Είδαμε με άλλο μάτι τον προσωπικό μας χώρο και εκτιμήσαμε την αξία του. Το σπίτι μας έγινε το καταφύγιο που είχαμε ξεχάσει πως έχουμε και οι ώρες που περάσαμε εντός του μας έκαναν να το αγαπήσουμε πολύ παραπάνω.

Τώρα, μάλιστα, που το καλοκαίρι είναι εδώ είναι μία κατάλληλη εποχή για να διαμορφώσουμε τον χώρο μας (εσωτερικό και εξωτερικό) όπως ονειρευόμαστε. Και η Praktiker έρχεται να μας το επιβεβαιώσει με πολλούς τρόπους: τις νέες της ταινίες, τις συνεχείς προσφορές και τους νέους καταλόγους της, που μας κάνουν να μεταφερθούμε σε μαγευτικούς χώρους και να φανταστούμε μικρές ή μεγάλες αλλαγές που σίγουρα μας αλλάζουν το καλοκαίρι και το σπίτι μας.

Με κεντρικό μήνυμα «Praktiker: Αλλάζει το Σπίτι» τα Praktiker αλλάζουν και μας το δείχνουν με κάθε τρόπο, ενώ μαζί τους μπορούμε να αλλάξουμε και εμείς και το σπίτι μας. Και το timing για αλλαγές και ανανέωση είναι ιδανικό, καθώς μας εμπνέουν να δημιουργήσουμε έναν χώρο μοναδικά κομψό και λειτουργικό. Όοοχι, δεν είναι αργά!

Ακολουθεί προσωπική συμβουλή: να επιλέγεις αντικείμενα και έπιπλα που θα ταιριάζουν στο προσωπικό στιλ διακόσμησης του σπιτιού σου αλλά ποτέ να μην ξεχνάς πως η χρηστικότητα είναι το άλφα και το ωμέγα. Στα Praktiker δεν έχεις να ανησυχείς. Σε κάθε σου επίσκεψη σε ένα από τα 16 τους καταστήματα θα βρεις και κάτι νέο που θα κουμπώσει στον χώρο σου και θα κάνει την καθημερινότητά σου στο σπίτι πιο εύκολη και πιο όμορφη.

Ώρα για αλλαγές και ανανέωση λοιπόν. Γιατί όχι και για μία πλήρη ανακαίνιση. Στα Praktiker θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις τον χώρο σου ακριβώς όπως τον έχεις ονειρευτεί, βάζοντας τις δικές σου πινελιές. Οι νέες ανανεωμένες συλλογές μας προτρέπουν να ανανεωθούμε κι εμείς με τη σειρά μας. Δεν θέλει κόπο, θέλει πλάνο και τρόπο. Τι χρειάζεσαι;

Ολοκληρωμένες και μοντέρνες προτάσεις για να διαμορφώσεις τον χώρο σου όπως εσύ τον έχεις ονειρευτεί. Κι επειδή ελληνικό καλοκαίρι χωρίς βραδιές με την παρέα στον κήπο και τη βεράντα δεν νοείται. Πόσο καιρό ονειρεύεσαι μία πολυθρόνα κήπου ευρύχωρη και άνετη;

Πόσο καιρό ονειρεύεσαι σούρουπα με δροσερό τσάι στο τραπέζι και ένα βιβλίο στο χέρι με φόντο την περιποιημένη βεράντα σου; Πράσινο, μπαμπού, αφράτα μαξιλάρια και γιατί όχι μία κρεμαστή πολυθρόνα. Χαλάρωση σε ένα περιβάλλον που «φωνάζει» καλοκαίρι και φρεσκάδα. Στα Praktiker θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για φτιάξεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

Αν τα τετραγωνικά το επιτρέπουν ένα μεγάλο τραπέζι με καρέκλες είναι ιδανική επιλογή για την οικογένεια και τους φίλους. Αν τα τετραγωνικά είναι κάπως πιο περιορισμένα υπάρχουν έξυπνες ιδέες για να κερδίσεις χώρο. Μικρά τραπεζάκια με γλάστρες και διακοσμητικά είναι η πιο σωστή επιλογή.

Στο παιχνίδι και η κηπουρική. «Η ενασχόληση με τη φύση και την κηπουρική βελτιώνουν την ψυχική και σωματική μας υγεία», αναφέρει ο επικεφαλής έρευνας στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, Dr. Tim Lang.

«Δραστηριότητες όπως η κηπουρική μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα σοβαρών ασθενειών, να προλάβουν την ανάπτυξη κάποιων καταστάσεων υγείας και να εισάγουν τους ανθρώπους σε έναν τρόπο ζωής που μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν μακροπρόθεσμα την υγεία και την ευεξία τους», αναφέρει επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα χόμπι ευεργετικό για την ψυχολογία μας.

Πέρα όμως από τον κήπο στα Praktiker θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ανανεώσεις τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού σου. Μικρές ή μεγάλες αλλαγές κι αν θέλεις να κάνεις θα βρεις τους κατάλληλους συμμάχους για να το πετύχεις. Καθρέφτες, πίνακες, κεριά, βάζα, ρολόγια τοίχου, ταπετσαρίες.

Η Praktiker μάς «αλλάξει» τη διάθεση! Και το πετυχαίνει απόλυτα!