LIFE

10 ηθοποιοί που υποδύθηκαν εξαιρετικά καλά τους κακούς και τους έχεις ταυτίσει με τον ρόλο

AP Photo Craig Fujii

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταυτίζουν έναν ηθοποιό με τον ρόλο, τον συναντούν στον δρόμο και τον φτύνουν κατάμουτρα. Ευελπιστώ ότι δεν ανήκεις σε αυτήν τη μερίδα του κοινού και ότι διατηρείς την αξιοπρέπειά σου. Εδώ θα μιλήσουμε για την περίπτωση των ηθοποιών που υποδύθηκαν έναν ρόλο που τους στιγμάτισε.

Ηθοποιοί που έπαιξαν τους «κακούς», συνήθως σε θρίλερ, και τώρα τους βλέπεις και σκιάζεσαι. Ή που σε εκνευρίζει η φάτσα τους μετά από όλα όσα έκαναν στην ταινία που είδες. Τι κι αν έχεις δει τον Ralph Fiennes να παίζει τον έρμο τον Άγγλο Ασθενή; Στο δικό σου το μυαλό θα είναι πάντα ο Βόλντεμορτ από τον Χάρι Πότερ και ο Κόκκινο Δράκος από την τριλογία του Χάνιμπαλ. Τόσο απλά.

Anthony Hopkins- Hannibal Lecter

Αντικειμενικά τώρα, πώς να ξεχάσεις τη Σιωπή των Αμνών, τον Χάνιμπαλ και τον Κόκκινο Δράκο; Ο Δρ. Λέκτερ σου προκαλεί ρίγη ακόμα και αν έχει περάσει μία ηλικία και είναι πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Και μόνο που προφέρει το όνομα της Κλαρίς, σε κάνει να θες να κρυφτείς στο πατάρι.

Imelda Staunton- Dolores Umbridge

Αν είσαι χαριποτερική, αντιπαθείς τον Βόλντεμορτ φυσικά αλλά ο χαρακτήρας που σου γυρίζει τα άντερα είναι η Dolores Umbridge, η εκδικητική καθηγήτρια. Το ότι φοράει μόνο ροζ και μοιάζει με μία θεία που σχολιάζει πάντα το ντύσιμό σου, την κάνει ακόμα πιο μισητή.

Glenn Close- Cruela De Vil

Την αγαπώ και την εκτιμώ αφάνταστα ως ηθοποιό, αλλά για εμένα θα είναι πάντα η Κρουέλα Ντεβίλ που ήθελε να κλέψει ένα μάτσο κουτάβια για να τα κάνει γούνα. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο διαβολικό από αυτό.

Stanley Tucci- George Harvey

Άλλος ένας ηθοποιός χαμαιλέων που κατάφερε να μας κατατρομάξει και να τον θεωρούμε ανώμαλο, επειδή υποδύθηκε τον serial killer παιδιών στο The Lovely Bones. Ντροπή σου.

Tim Curry- Pennywise

Αν και ήταν αντικειμενικά ένα cult θρίλερ, δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που συνεχίζουν να φοβούνται τους κλόουν εξαιτίας της ταινίας It. Ο Tim Roth ποδοπάτησε την παιδική τους ηλικία και τώρα ξοδεύουν μία περιουσία στους ψυχολόγους.

Andy Serkis- Gollum

Το Γκόλουμ που ήρθε στη ζωή το 2001 και σε κάνει να ανατριχιάζεις. Όσο και να έχεις γελάσει με την ατάκα “My Precious”, ο Andy Serkis μοιάζει πάρα πολύ με τον ψηφιακό του ρόλο και σκέφτεσαι ότι αν τον δεις τυχαία δίπλα σου, θα τιναχτείς σίγουρα.

Ralph Fiennes- Voldemort (και Red Dragon)

Η ιδιαίτερη περίπτωση της λίστας που ηθοποιοί έχουν βαλθεί να παίξει τους πιο τρομακτικούς και αντιπαθείς ρόλους. Αν και δεν μπερδεύουμε την υποκριτική με την πραγματικότητα, δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ μόνη μου μαζί του.

Joaquin Phoenix- Commodus

Σου αρέσει όταν τον βλέπεις στο κόκκινο χαλί να αγκαλιάζει δειλά τη Rooney Mara, αλλά δεν ξεχνάς ότι είναι ο Commodus στον Μονομάχο αλλά και ο Τζόκερ, του οποίου το γέλιο μοιάζει με τους εφιάλτες σου.

Malcolm McDowell- Alex

Σε γενικές γραμμές, είναι ένας ηθοποιός που έχει παίξει κυρίως τον κακό της ιστορίας. Αλλά ο ρόλος του στο Κουρδιστό Πορτοκάλι φτάνει και περισσεύει για να σου μείνει αξέχαστος.

Christopher Walken- Max Shreck και Max Zorin

Έχει καταφέρει να είναι αντιπαθής άμα τη εμφανίσει, εξαιτίας των πιο γνωστών του ρόλων. Ο Max Shreck στο Batman Returns και ο Max Zorin στο A View to a Kill (James Bond) είναι δύο ρόλοι που δίνουν στον Christopher Walken μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου.