ΜΟΥΣΙΚΗ

Ήταν το live των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο το καλύτερό τους; Ήταν

Papadakis Press

Ήμασταν εκεί, στην τελευταία συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο. Μια νύχτα που δεν θέλαμε να τελειώσει.

Το περιμέναμε πώς και πώς αυτό το live. Με τους Madrugada- και κυρίως με τον Sivert Høyem το ελληνικό κοινό έχει αναπτύξει μία μεγάλη σχέση αγάπης εδώ και αρκετά χρόνια. Και αυτό βγαίνει προς τα έξω- και προς τα μέσα μας, βαθιά στην καρδιά- κάθε φορά που προκύπτει μία συνάντηση. Κι αν νόμιζες πως εκείνη η- αξέχαστη- συναυλία του Νορβηγού frontman στο Ηρώδειο το 2016 ήταν η κορύφωση αυτής της σχέσης, το live στο Καλλιμάρμαρο επιβεβαίωσε πως όταν ο έρωτας είναι δυνατός, κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά.

Λίγο μετά τις 21:00, το πλήθος είχε πάρει τη θέση του στο Καλλιμάρμαρο. Μπορεί στις κερκίδες τα πράγματα να ήταν πιο άνετα, αλλά η καρδιά χτυπούσε στην αρένα. Η Amanda Tenfjord έκανε το ζέσταμα. Διάλειμμα και μετά ήρθε η ώρα για το showtime. O Sivert Høyem, κλασικά, με το μαύρου slim κοστούμι του, o Νορβηγός της καρδιάς μας ανέβηκε στη σκηνή.

Ήταν το live των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο το καλύτερό τους; Ήταν Papadakis Press

Φυσικά το Industrial Silence είχε την τιμητική του. Οι Madrugada ήξεραν πως ήμασταν όλοι εκεί κυρίως γι’ αυτό. Και το tribute για ένα από τα καλύτερα albums της 25ετίας ήταν μαγικό. Ήταν άρτιο. Μια γιορτή χαρμολύπης όπου πάνω από 20.000 άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Ήταν το live των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο το καλύτερό τους; Ήταν

Φυσικά δεν έλειψαν κομμάτια από το τελευταίο τους άλμπουμ, το Chimes at Midnight, το οποίο έχει επίσης αγαπηθεί από τους Έλληνες, όπως επιβεβαίωσε και ο Høyem. Τα δε visuals στο videowall πίσω από την μπάντα, προσεγμένα και απολύτως ταιριαστά με το κάθε τραγούδι, ολοκλήρωναν την εμπειρία.

Ο Sivert το απόλαυσε όσο και εμείς. Ίδρωσε, πέταξε μικρόφονα, κατέβηκε στο κοινό του, ανέβηκε στα χέρια του. Μια συναυλία με τα όλα της. Και η φωνή του τόσο μα τόσο αναλλοίωτη.

Ο Høyem και οι Madrugada μάς ευχαρίστησαν και τους ευχαριστηθήκαμε. Υπέροχη στιγμή η σύμπραξη επί σκηνής με την Ane Brun στο υπέροχο “Lift Me”. «Ευχαριστούμε το ελληνικό κοινό μας που ήρθε στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Σάββατο. Που έχουν σταθεί στο πλευρό μας, στηρίζοντάς μας και εμπνέοντάς μας για πάνω από 2 δεκαετίες. Είναι τιμή μας να είστε κοινό μας. Ελπίζουμε να σας κάναμε περήφανους», έγραψε ο Sivert στον απόηχο της βραδιάς. Η τιμή ήταν όλη δική μας, ανταπαντάμε.

Ήταν το live των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο το καλύτερό τους; Ήταν Papadakis Press