ΕΞΟΔΟΣ

Island, μια world-class γαστρονομική εμπειρία

Μεσογειακές γεύσεις που βάζουν το εστιατόριο στο Michelin Guide, δροσιστικά cocktails και η πιο μαγευτική θέα συνθέτουν μαγευτικά καλοκαιρινά βράδια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, την ακτογραμμή που ξεκινάει από το Φάληρο και τελειώνει στο Σούνιο, το φόντο παραμένει πάντα γαλάζιο, με τη θάλασσα και τον ουρανό να γίνονται πραγματικά ένα. Ορμίσκοι με βράχια και βουτιές, αλλά και οργανωμένες παραλίες και μαρίνες σε περιμένουν κατά μήκος της διαδρομής.

Μία από τις πιο σταθερές αξίες όμως της Αθηναϊκής Ριβιέρας αποτελεί το Island. Ένα «νησί» που αναδύθηκε πριν από 25 χρόνια πάνω στον βράχο με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, που αγκαλιάζει τη φιλοσοφία των greek chic διακοπών, η οποία παραμένει αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια.

Με τη μαγευτική θέα που προσφέρει, τον ανανεωμένο χώρο που κινείται σε ανοιχτόχρωμους τόνους και την κορυφαία κουζίνα υπό την καθοδήγηση του executive chef Νίκου Σκλήρα – με τον οποίο το Athénée μπήκε στο Michelin Guide – και την απογειωτική μουσική, τo Island αποτελεί την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

 

Τα δημιουργικά πιάτα του chef βασίζονται στις καλύτερες πρώτες ύλες και αντλούν έμπνευση από τη μεσογειακή γαστρονομία. Ψάρι, θαλασσινά, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκα λαχανικά αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές, πυροδοτώντας καλοκαιρινές γευστικές αναμνήσεις. Ο κήπος λαχανικών που δημιουργήθηκε πρόσφατα στον χώρο του Island παράγει αρκετά από τα φρέσκα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο, ενισχύοντας έτσι τη φιλοσοφία του farm to table.

Καλαμάρι αρωματισμένο με ούζο και φρέσκο βασιλικό επάνω σε stick πατάτας, χτένια ελαφρά ψημένα, fregola pasta, bisque αστακού και φινόκιο, τρυφερά πράσινα σαλατικά με φράουλες, τοματίνια, αγγούρι, goji berry, καρύδια, vinaigrette μάνγκο και ψητό ταλαγάνι και κριθαρότο καραβίδας αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης και μυλοκόπι με φρέσκα νιόκι, σπανάκι fricassée και λεμονάτη κρέμα με γαρίδες είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Στο μενού υπάρχει επίσης και το φημισμένο sushi section με εξαιρετικές επιλογές για τους λάτρεις του είδους.

Η εμπειρία του φαγητού ολοκληρώνεται από τα πιο ιδιαίτερα cocktails που δημιουργούν οι έμπειροι mixologists και bartenders του Island, ενώ η wine list περιλαμβάνει σπάνιες και χρονολογημένες ετικέτες κρασιών. Το Island είναι τo πρώτο club που δημιούργησε κελάρι στην Ελλάδα και έδωσε έμφαση στη συλλογή και σωστή διατήρηση των κρασιών αλλά και των πούρων.

Το κελάρι επιμελείται ο ειδικός sommelier και έχει να προτείνει πάνω από 150 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού αλλά και του διεθνή αμπελώνα, σαμπάνιες χρονολογιών και αποστάγματα, ενώ υπάρχουν κρασιά που η παλαίωσή τους γίνεται στο Island.

Η αίσθηση της θάλασσας και η lounge μουσικής δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για τα καλοκαιρινά και η worldclass γαστρονομική εμπειρία του Island θέτει την Αθηναϊκή Ριβιέρα στον παγκόσμιο χάρτη της ποιοτικής διασκέδασης.

Island Club & Restaurant

Island Athens Riviera

https://www.instagram.com/islandathensriviera/