ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

IQ 160: 10 tweets απόλαυση για τη νέα σειρά του Star. «Αχ κύριε Κουρή μου, τι το θέλατε το μποξεράκι βραδιάτικα;»

STAR

Βρε Νίκο Κουρή, αχ βρε Νίκο Κουρή. Η νέα σειρά του Star, IQ 160, έκανε πρεμιέρα την Κυριακή, 26 Μαρτίου με διπλό επεισόδιο και εντυπωσίασε.

Παρά τον ανταγωνισμό, το IQ 160 μπήκε με φόρα και οι τηλεθεατές επιβράβευσαν μια δουλειά πολύ προσεγμένη κι ένα καστ εξαιρετικά ταιριαστό.

Η σειρά IQ 160 σημείωσε μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 21%, φτάνοντας σε τέταρτο (22:30 – 22:45) μέχρι και το 26,8%. Στο γενικό σύνολο είχε μέσο όρο 16,6%, ενώ στο ίδιο τέταρτο (22:30 – 22:45) ανέβηκε στο 20,2%.

Σμαράγδα Καρύδη και Νίκος Κουρής. Μια αντισυμβατική γυναίκα, που όμως διαθέτει εξαιρετική ευφυΐα, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί.

Ένας ιδιόρρυθμος, τυπολάτρης αστυνόμος, που ξαφνικά πρέπει να συνεργαστεί μαζί της για να εξιχνιάσουν εγκλήματα. Το αταίριαστο δίδυμο δεν θα αφήσει κανένα αστυνομικό μυστήριο χωρίς λύση.

IQ 160: Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η διάνοια Πηνελόπη Μουρίκη

Η Σμαράγδα Καρύδη υποδύεται την Πηνελόπη Μουρίκη, μία γυναίκα 45 ετών, λαϊκής καταγωγής η οποία μεγάλωσε με τη μητέρα της, Άσπα, αλλά έφυγε από το πατρικό της πολύ νωρίς.

Αν και δεν τελείωσε το Λύκειο, διαθέτει IQ 160, ήτοι ανώτατη ευφυΐα, γεγονός που της διευκολύνει, αλλά και δυσκολεύει τη ζωή, ανά περίσταση. Το μυαλό της λειτουργεί ακατάπαυστα, συγκρατεί εικόνες, πληροφορίες και αριθμούς, συνδυάζει τα δεδομένα και οδηγείται σε συμπεράσματα, που ξαφνιάζουν.

Καθώς είναι παρορμητική, πεισματάρα, απείθαρχη και αντισυμβατική, η Πηνελόπη δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά, αλλά ούτε και σε μόνιμη σχέση. Έχει τρία παιδιά από δύο διαφορετικούς μπαμπάδες και ζορίζεται να τα φέρει βόλτα.

Δεν έχει φίλους, καθώς είναι δύσκολο για κάποιον να συμβαδίσει με τη σκέψη της και να την καταλάβει. Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να την ενοχλεί, αφού δεν την ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη των άλλων για εκείνη.

Το αδύναμο σημείο της είναι ο Παύλος, ο μεγάλος της έρωτας και πατέρας της μεγάλης της κόρης, Μαρίνας, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 15 χρόνια, όταν η Πηνελόπη ήταν έγκυος. Η Πηνελόπη αρνείται να δεχτεί ότι ο Παύλος μπορεί να την εγκατέλειψε και έχει πάντα ελπίδες ότι θα ξαναγυρίσει.

Προσπαθώντας να επιβιώσει, πιάνει δουλειά ως καθαρίστρια στο αστυνομικό τμήμα. Μία βραδινή βάρδια και μία ανώδυνη, υπό άλλες συνθήκες, απροσεξία αρκούν για να την οδηγήσουν στην αστυνομία, όχι ως ύποπτη, αλλά ως συνεργάτη.

Η δουλειά σε μία αστυνομική ομάδα είναι το τελευταίο που θα ήθελε η Πηνελόπη, καθώς αντιπαθεί κάθε είδους εξουσία. Σταδιακά όμως, θα νιώσει ότι ανήκει εκεί και ότι βρίσκεται σε έναν χώρο όπου αναγνωρίζονται οι ικανότητές της.

IQ 160: Ο Νίκος Κουρής είναι ο Αργύρης Καλατζής και θέλει (;) την ησυχία του

Στην αντίπερα όχθη έχουμε τον Αργύρη Καλατζή. Βρε Νίκο Κουρή, αχ βρε Νίκο Κουρή. Είναι Υπαστυνόμος Α’, 48 ετών και πολύ γοητευτικός.

Εσωστρεφής, πεισματάρης και παθιασμένος με τη δουλειά του, δεν σταματάει ποτέ την προσπάθεια αν δεν φέρει την υπόθεση που έχει αναλάβει εις πέρας. Ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο και τους κανόνες, όντας συντηρητικός στη δουλειά, όπως και στη ζωή του.

Τακτικός, οργανωτικός, προσέχει τη διατροφή του ενώ είναι φανατικός της υγιεινής και της καθαριότητας, κυκλοφορώντας μόνιμα με ένα μπουκαλάκι με απολυμαντικό πάνω του.

Λειτουργεί πάντα κατόπιν σκέψης, χωρίς παρορμητισμό, ενώ, αν και διαθέτει χιούμορ, κρατάει ένα πιο σοβαρό, αυστηρό προφίλ, με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση δύσκολου ανθρώπου.

Είναι αξιόπιστος, έντιμος και νοιάζεται για τους άλλους. Δεν έχει ερωτικό δεσμό, ψάχνει για μια γυναίκα που να του μοιάζει και να του ταιριάζει. Μένει με τον αδελφό του, Στέλιο. Η συνεργασία με την Πηνελόπη θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του, καθ’ ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες.

Η αδιαφορία της για το πρωτόκολλο και τις διαδικασίες θα τον φέρουν στα όριά του, δοκιμάζοντας τις αντοχές του. Στην αρχή την αντιμετωπίζει με καχυποψία, αν και αναγνωρίζει το μυαλό και το ταλέντο της. Σταδιακά θ’ αρχίσει να τη συνηθίζει, μέχρι που θα του γίνει απαραίτητη.

«Αχ κύριε Κουρή μου, τι το θέλατε το μποξεράκι βραδιάτικα;»

Και περνάμε στην αναταραχή που προκάλεσε ο Νίκος Κουρής στο Twitter. Εμφανίστηκε με το μποξεράκι οπότε τι άλλο να περιμένει κανείς;

Το IQ 160, κατά τη διάρκεια της προβολής του, έφτασε να είναι το νούμερο ένα θέμα στο Twitter με τα σχόλια να είναι εγκωμιαστικά.