ΣΕΙΡΕΣ

Τα αγαπημένα μας κινηματογραφικά (και μη) φιλιά

International Kissing Day σήμερα 6 Ιουλίου και δεν γινόταν να μην ασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Πρωταγωνιστές του post είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς έρωτες. Ήρωες που ζουν το δράμα τους, τσακώνονται, το παίζουν δύσκολοι και περιμένουν τον άλλον να κάνει το πρώτο βήμα (που το κάνει, γιατί Hollywood) ενώ πίσω τους παίζει το καλύτερο κομμάτι των Aerosmith και έχει τέλειο ηλιοβασίλεμα.

Οι ήρωες που θα δεις παρακάτω έχουν δώσει μερικά από τα πιο αξιοζήλευτα φιλιά. Ξέρεις αυτά που σε κάνουν να παίζεις με τις μπούκλες σου και κάνουν την καρδιά σου να χτυπάει πιο γρήγορα. Αυτά τέλος πάντων που σου κόβουν τα γόνατα και ταυτόχρονα σε απογειώνουν. Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε.

Disclaimer: ΔΕΝ θα δεις το φιλί του Notebook και του Spiderman I. Νισάφι λίγο με αυτά, υπάρχουν και άλλα!

Richie- Margot, The royal Tenenbaums

Η λίστα ανοίγει πανηγυρικά με το καλύτερο φιλί που έχουμε δει ποτέ, κατά την ταπεινή μου άποψη. Ο Richie και η Margot καταπιέζουν χρόνια τον έρωτά τους, τόσο από τους άλλους όσο και από τους ίδιους τους εαυτους.

ΑΥΤΟ το φιλί σου κόβει την ανάσα και κλείνει με την ατάκα ”I think we’re just gonna to have to be secretly in love with each other and leave it at that, Richie” που ραγίζει την καρδιά και του πιο dead inside.

Jacob- Hannah, Crazy, stupid, love

Ποιο Notebook τώρα, το φιλί του Jacob και της Hannah στο Crazy, Stupid, Love ήταν ξεκάθαρα καλύτερο. Η Hannah μπαίνει φουριόζα στο μπαρ, αρπάζει τον έκπληκτο Jacob και τον φιλάει με όλη της την ψυχή. *σηκώνεται όρθια, χειροκροτάει*

Nick- Jess, New Girl

Ποιος να το έλεγε ότι ο άμπνταλος Nick θα μπορούσε να δώσει ένα ΤΕΤΟΙΟ φιλί στην Jess. Ακόμα θυμάμαι το σοκ που είχαμε πάθει όλοι στα social όταν είδαμε *επιτέλους* να φιλιούνται. Η ατάκα ”I meant something like that” φυσικά απογείωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση και κατοχύρωσε τη θέση του φιλιού σε όλες τις ανάλογες λίστες.

Romeo and Juliet

Ε, ναι προφανώς. Νομίζω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω υπέρ αυτού του φιλιού.

Seb- Mia, La La Land

Λίγα χρόνια μετά ο Ryan Gosling και η Emma Stone μοιράστηκαν ένα ακόμα πιο τέλειο φιλί. Αυτή τη φορά στο La La Land, ως Seb και Mia μας έκαναν την καρδιά περιβόλι με αυτό το φιλί, που στην ουσία δεν έδωσαν ποτέ ο ένας στον άλλον. Ωφού.

A.J- Grace, Armageddon

Μπορεί να μην είναι το πιο βαθύ, σέξι και ΩΧΑΜΑΝ φιλί που δόθηκε ποτέ στον κινηματογράφο, ΑΛΛΑ έχει ως soundtrack το υπέρ- τέλειο τραγούδι των Aerosmith, οπότε κερδίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα.

Ross- Rachel, Friends

Πόσα εκατομμύρια κόσμος να περίμενε άραγε αυτό το φιλί; Όταν η Rachel είδε ότι ο Ross ντύθηκε για να την πάει στο χορό, σηκώθηκε ήρεμα, πήγε προς το μέρος του και του έδωσε ένα από τα πιο όμορφα φιλιά, που έχουμε δει ποτέ. ”See, he’s her lobster” είπε η Phoebe και ακόμα και τώρα δακρύζουμε από χαρά.

Jess- Rory, Gilmore Girls

*παίζει με μπούκλα, βλέπει το απόσπασμα 3 φορές* Α, ναι. Jess και Rory, το τηλεοπτικό ζευγάρι που αγαπάω όσο κανένα άλλο και αυτό που μας άφησε να κοιτάμε την οθόνη με ανοιχτό το στόμα όταν δεν απέκτησε το happy end που θέλαμε. Δεν πειράζει, τουλάχιστον έχουμε αυτό το φιλί.

Σωτήρης- Στέλλα, Είσαι το ταίρι μου

Κοιτάξτε, ΑΥΤΟ το φιλί το έχω δει σε κασέτα (ναι, vhs κασέτα) πολλές φορές και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι το πιο άβολο φιλί που έχει δοθεί ποτέ, γιατί αν τους προσέξεις θα δεις ότι γελάνε. Μας είχε βγει βέβαια η ψυχή μέχρι να παραδεχτεί ο Σωτήρης ότι είναι ερωτευμένος με την Στέλλα, οπότε τους αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα.

Μαρκοράς- Κουντουράτου, Δύο ξένοι

Και κλείνουμε με ένα από τα πιο ΑΧ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φιλιά της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς και η Μαρίνα Κουντουράτου θα είχαν κερδίσει όλα τα βραβεία του MTV για αυτό το φιλί και όσα ακολουθήσαν μετά στη σειρά.