ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ημέρα της Γυναίκας: Το μετρό της Αθήνας γεμίζει με αφίσες για τα δικαιώματά μας

Με αφορμή την 8η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, ετοίμασαν ένα διήμερο ενημέρωσης για όλους μας.

Το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου, σε όλα τα μετρό της Αθήνας, θα δεις αναρτημένη μία αφίσα που θα είναι σύνθεση πολλών αφισών, έτσι όπως τυπώθηκαν πριν χρόνια. Θίγουν όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν όλες τις γυναίκες και που -δυστυχώς- συνεχίζουν να υπάρχουν. Το μισθοδοτικό χάσμα ανδρών- γυναικών, η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τα στερεότυπα και η ισότητα των φύλων. Η 8η Μαρτίου είναι η αφορμή για να μην ξεχνάμε όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν το φύλο γίνεται κριτήριο.

Η αφίσα με τα θέματα Ισότητας για τις γυναίκες

Η σύνθεση αυτή είναι ένα σύνολο αφισών που έχουμε δει σε ενημερωτικές εκστρατείες τις περασμένες δεκαετίες. Μπορεί να έχουν γίνει βήματα προς την αλλαγή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η 8η Μαρτίου είναι μία μέρα όπου όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας, άντρες και γυναίκες. Αφήνουμε τα στερεότυπα εκεί που ανήκουν. Στο παρελθόν.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων έχει αναρτήσει στο YouTube ένα βίντεο σχετικά με τα δικαιώματα της γυναίκας. Ταυτόχρονα, σου δίνει τις απαραίτητες διευθύνσεις από τις ιστοσελίδες για τη Γενική Γραμματεία και τη Βία κατά των Γυναικών. Για ρίξε μια ματιά και χρησιμοποίησέ τα σε περίπτωση ανάγκης.

Η Αθήνα θα γεμίσει, έστω και για λίγο, με μία αφίσα που σου υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την απόκτηση των δικαιωμάτων, δεν έχει τελειώσει. Στην πραγματικότητα, μόλις άρχισε. Αρκεί να μοιράζεσαι και να μιλάς.