ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Ηλιάνα Μαυρομάτη: Η αδιανόητη ερώτηση για τις ερωτικές σκηνές με τον Βασίλη Μπισμπίκη και η ευγενική απάντηση

Ηλιάνα Μαυρομάτη, ηθοποιός. Φωτογραφίζεται στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022. Φωτογραφίες: Oneman.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson Styling: Χάρης Σταματόπουλος MUA & Hairstylist: Ιωάννα Αγγελή Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson/ 24 Media

Στην πρεμιέρα της παράστασης Ζορμπάς στην οποία η Ηλιάνα Μαυρομάτη υποδύεται τη Χήρα, συνάντησαν οι τηλεοπτικές κάμερες την ηθοποιό. Η Ηλιάνα Μαυρομάτη συμμετέχει στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας ο οποίος συνυπογράφει και τη διασκευή του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Τον ρόλο του Ζορμπά στην παράσταση ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου.

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη που έχει και τηλεοπτική παρουσία, μέσα από τη σειρά Αυτή η νύχτα μένει, του Alpha, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί στο θέατρο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η ερώτηση «Πώς είναι οι ερωτικές σκηνές με τον Βασίλη Μπισμπίκη», στην οποία αρχικά η Ηλιάνα Μαυρομάτη αντέδρασε γελώντας.

«Οι ερωτικές σκηνές με τον Βασίλη Μπισμπίκη στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει είναι ενδιαφέρουσες. Γιατί ο Βασίλης είναι ένας πολύ έμπειρος επαγγελματίας, με κάνει να νιώθω πάρα πολύ άνετα σε όλες τις εκφάνσεις των σκηνών μας και στις ερωτικές σκηνές. Οπότε, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα», απάντησε η Ηλιάνα Μαυρομάτη.

Κι έπειτα η Ηλιάνα Μαυρομάτη δέχτηκε μία ερώτηση κάπως παράξενη για να την απευθύνεις σε οποιονδήποτε ηθοποιό. Ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί μήπως με τις ερωτικές σκηνές της με τον συμπρωταγωνιστή της στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει, θα έκαναν τη σύντροφό του να ζηλέψει.

Καταλαβαίνω ότι η σχέση μεταξύ του Βασίλη Μπισμπίκη και της Δέσποινας Βανδή προκαλεί το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και κάπως έτσι όχι μόνο η Ηλιάνα Μαυρομάτη αλλά και ο Γιάννης Στάνκογλου έχει κληθεί σχεδόν σε κάθε συνέντευξή του από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν να δηλώσει κάτι για τον έρωτα του συμπρωταγωνιστή και φίλου του και της συντρόφου του. Αλλά κάπου πρέπει να έχουμε -κι εγώ και εσύ και όλοι μας- μία διάκριση, ως προς την κομψότητα των πραγμάτων που ρωτάμε.

Η υποκριτική είναι επάγγελμα, δεν είναι η ζωή των ανθρώπων. Αφού εμπεδώσαμε το αυτονόητο, μάλλον έχουμε καταλάβει κι ότι οι ερωτικές σκηνές για τους ηθοποιούς είναι μέρος της δουλειάς τους και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται. Επιπλέον, θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό το αναγνωρίζουν και οι σύντροφοί τους. Γιατι αν δεν ισχύει αυτό, θα έπρεπε να αρχίσουμε να ρωτάμε και όσους έχουν κάνει φόνο σε μία σειρά αν σκέφτηκαν ότι θα τους φοβάται η οικογένεια και οι γείτονές τους.

Και σε αυτή την ερώτηση, πάντως, η Ηλιάνα Μαυρομάτη απάντησε με χαμόγελο και ευγένεια. «Όχι μωρέ, δεν το έχω σκεφτεί γιατί η σύντροφός του είναι μία πολύ έμπειρη γυναίκα, είναι καλλιτέχνης και καταλαβαίνει», σημείωσε η Ηλιάνα Μαυρομάτη, στις δηλώσεις της που προβλήθηκαν από τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές όπως το Breakfast @ Star.