ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο

Κάνεις σχέδια για την κουζίνα. Βρήκες κάτι καταπληκτικούς καναπέδες για το σαλόνι. Λάτρεψες εκείνο το φωτιστικό και σκέφτεσαι να το βάλεις στην τραπεζαρία. Για το παιδικό δωμάτιο τίποτα; Καμία ιδέα; Καμία σκέψη;

Αν ο βαθμός δυσκολίας της διακόσμησης του σπιτιού είναι 10, ο βαθμός δυσκολίας διακόσμησης του παιδικού δωματίου είναι 110. Τα παιδιά είναι πολύ δύσκολοι κριτές και εσύ ως μαμά πρέπει να τα ικανοποιήσεις. Πρέπει το παιδικό δωμάτιο να έχει φαντασία, χαρακτήρα, στιλ, να είναι παιχνιδιάρικο, να έχεις αρκετούς χώρους και να είναι λειτουργικό ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του για χαλάρωση και παιχνίδι.

Θέλουν να είναι υπερήφανα για το δωμάτιό τους. Είναι το πρώτο πράγμα που έχουν στην κατοχή τους και θέλουν να το επιδεικνύουν με χαρά στους φίλους τους. Είναι ο προσωπικός τους χώρος ακόμα κι αν είναι πολύ μικρά.

Βαριέται να φτιάξει τα ρούχα του και τα πετάει τριγύρω; Είναι η ντουλάπα άγνωστη λέξη; Αν την φτιάξεις έτσι αποκλείεται να αρνηθεί να τακτοποιήσει.

 

Αν δεν είναι περίοδος μεγάλων αλλαγών, τα κάδρα στους τοίχους είναι η καλύτερη λύση. Αλλάζει ο χώρος και το δωμάτιο δείχνει μεγαλύτερο. Επίλεξε διαφορετικά μεγέθη και τοποθέτησέ τα ακανόνιστα για περισσότερο στιλ ή κινήσου με ασφάλεια και ευθυγράμμιση.

A post shared by The Purwantara's (@purwantaras) on

 

Αν η οικογένεια είναι μεγάλη και το σπίτι μικρό θα πρέπει τα παιδιά να βολευτούν σε ένα δωμάτιο. Οι κουκέτες είναι η λύση που ψάχνεις.

 

Χρώμα, πολύ χρώμα. Αν σκοπεύεις να το βάψεις, μην το κάνεις (μόνο) λευκό. Είναι απρόσωπο και δεν είναι και το αγαπημένο τους χρώμα. Σίγουρα θα προτιμήσουν κάτι πιο χρωματιστό. Ακόμα και λεπτομέρειες βοηθούν πολύ.

 

Μία ινδιάνικη σκηνή θα κάνει τη ζωή του παιχνίδι. Μπορεί να πιάνει λίγο παραπάνω χώρο αλλά είναι τέλεια. Φοβερή παρέμβαση. Δε θα τα χάνεις κιόλας. Αν τα φωνάζεις και δεν απαντούν θα είναι μέσα.

 

Οι ταπετσαρίες κάνουν το χώρο μεγαλύτερο και είναι ό,τι πιο εύκολο υπάρχει για να κάνεις μία πρώτη αλλαγή.

To πουά στους τοίχους ταιριάζει σε παιδικά δωμάτια ευρύτερης γκάμας. Αρέσουν και σε μικρά αλλά και σε λίγο πιο μεγάλα παιδιά.

A post shared by Home Decor (@scandidandyhome) on

 

Τα παιδικά δωμάτια πρέπει να είναι φωτεινά. Βρες ένα ωραίο φωτιστικό και κόλλησε στους τοίχους αυτοκόλλητα που λάμπουν όταν σκοτεινιάσει.

A post shared by Юлия (@yulia176) on