ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Η Βίκυ Καγιά μάς αποδεικνύει ότι ο χρόνος είναι σχετικός, με τις τελευταίες της δηλώσεις

www.instagram.com/vickykaya_

Η απόσταση μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου είναι ένας μήνας; Ναι, αν κοιτάς το δικό σου ημερολόγιο. Αν από την άλλη αν μετράς τον χρόνο παρακολουθώντας τις δηλώσεις που πραγματοποιεί η Βίκυ Καγιά, ίσως και να μπερδευτείς. Η Βίκυ Καγιά ζει τη ζωή σε fast forward κι απόδειξη είναι οι τελευταίες δηλώσεις που έκανε για τη σχέση της με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί.

Μία τυπική Παρασκευή στη ζωή των παρουσιαστών της ελληνικής τηλεόρασης ξεκίνησε όταν η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα συνάντησε έξω από κάποιο studio τη Βίκυ Καγιά. Η πάντα ευγενής παρουσιάστρια, δεν προσπέρασε τη δημοσιογράφο και έτσι κλήθηκε να απαντήσει στις φήμες που την θέλουν να δοκιμάζεται στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη αλλά και σε ερωτήσεις για τη σχέση της με την πρώην συνεργάτιδά της, Ζενεβιέβ Μαζαρί.

Η Βίκυ Καγιά απάντησε αρνητικά στις φήμες που τη θέλουν να κάνει Πρωινό, σχολίασε ότι κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για το Shopping Star και σε ένα υποθετικό δίλημμα «Ισμήνη Παπαβλασοπούλου ή Γιώργος Καράβας» για το επόμενο GNTM, επέλεξε τον δεύτερο «χωρίς να σημαίνει πώς έχω κάτι με την Ισμήνη», όπως είπε. Κι έπειτα ήρθε η ερώτηση για τη Ζενεβιέβ Μαζαρί.

«Η Ζενεβιέβ σας πήρε τηλέφωνο για τη γιορτή σας;», ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο και χωρίς να το σκεφτεί απάντησε: «Δεν με πήρε η Ζενεβιέβ για “χρόνια πολλά” στη γιορτή μου. Όχι, δεν έχουμε μιλήσει καθόλου. Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου, το μηδέν», σημείωσε η Βίκυ Καγιά.

Όταν της ζητήθηκε να μοιραστεί τα συναισθήματά της γι’ αυτό, η παρουσιάστρια του DWTS Κ και του shopping star απάντησε: «Οι άνθρωποι αλλάζουν δρόμους, οι άνθρωποι αλλάζουν παρέες, οι άνθρωποι αλλάζουν πεποιθήσεις. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κάποιον να σε πάρει τηλέφωνο με το ζόρι. Έχω να μιλήσω με την Ζενεβιέβ πάνω από έναν χρόνο. Μόνο στο studio Καραμάνος δυο τρεις φορές που την έχω δει. Δεν έχουμε επαφή ουσιαστική, οπότε δεν με πειράζει, όχι».

Όταν η Βίκυ Καγιά μίλησε πρώτη φορά για την απουσία της επαφής της με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, ο χρόνος κυλούσε αλλιώς

Πάμε πίσω στον χρόνο, ένα μήνα πριν θα σε γυρίσω, τότε που η Βίκυ Καγιά μιλούσε πρώτη φορά για την απόσταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ της ίδιας και της Ζενεβιέβ Μαζαρί. Η παρουσιάστρια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό OK! είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο γεγονός ότι η σχέση της με την άλλοτε στενή της συνεργάτιδα είχε αλλάξει.

«Πάρα πολύ. Νομίζω ότι έχουμε να μιλήσουμε τρεις ή τέσσερις μήνες στο Studio Καραμάνος. Ήμασταν παλιά συνεργάτιδες. Η Ζενεβιέβ δούλευε στο fashion workshop για εννέα χρόνια. Ξεκίνησε ως καθηγήτρια και μετά από πολλή δουλειά από όλους μας, έγινε διευθύντρια προγράμματος. Την είχα γνωρίσει πριν από πολλά χρόνια ως βοηθό του Νικόλα Γεωργίου», έλεγε τότε η Βίκυ Καγιά.

Το κλειδί είναι στο «ουσιαστική» δίπλα στο «επαφή»

Τρεις ή τέσσερις μήνες τον Δεκέμβριο, πάνω από ένας χρόνος τον Ιανουάριο. Η Βίκυ Καγιά δεν έβγαλε τις ατζέντες της να τα βάλει κάτω και να δει, ούτε σημειώνει με ακρίβεια δευτερολέπτου σε ποιον μιλά και για πόσο. Ίσως το κλειδί να ήταν αυτή η «ουσιαστική» δίπλα στο επαφή. Ίσως το τελευταίο τυπικό «γεια, τι γίνεται;» να ήταν πριν από 3 με 4 μήνες και το τελευταίο ουσιαστικό «πώς είσαι;», να ήταν πριν από έναν χρόνο. Ή ίσως η Βίκυ Καγιά να ζει τον χρόνο διαφορετικά απ’ ό,τι καταγράφεται στα ημερολόγια.

Άλλωστε όταν έχεις τόσες πολλές επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις είναι πιθανόν ο χρόνος να «συστέλλεται» και θα ήθελα πολύ να ήμουν θεωρητικός φυσικός για να μπορούσα να σου απαντήσω. Η ουσία, ωστόσο, είναι αλλού.

«Ο κόσμος αλλάζει» έλεγε τον Δεκέμβριο η Βίκυ Καγιά, «οι άνθρωποι αλλάζουν», είπε και τώρα. Οι αλλαγές συμβαίνουν στις ανθρώπινες σχέσεις, οι κύκλοι κλείνουν κι ελπίζουμε αυτό που αφήνουν πίσω τους από την εποχή της ουσιαστικής επαφής να είναι μόνο αγάπη και καλές στιγμές.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά μία σουρεάλ στιγμή μέσα στην ημέρα μας, για να ελαφρύνουμε το κλίμα σε ένα κατά τα άλλα δυσάρεστο τέλος μίας πολύ όμορφης, τηλεοπτικά τουλάχιστον, σχέσης.