LIFE
SPONSORED

«Η τηλεόραση είναι Τέχνη»: Δύο smart TV που δίνουν νέα έννοια στη φράση

Τέχνη ή Τηλεόραση; Τηλεόραση ή Τέχνη; Η Samsung απαντά “και τα δύο” και επιβεβαιώνει αυτό που λέει. Ανεξάρτητα από το αν λατρεύεις τις ταινίες του Γκοντάρ και του Φελίνι, αν κάνεις καθημερινά μαραθώνιο “Φιλαράκια” ή αν ενδίδεις κάθε βράδυ στο εκάστοτε reality show, η τηλεόραση, πλέον, είναι συνώνυμη με την Τέχνη. Αλλά και με την Τεχνολογία. Και σ’ το λέω εκ πείρας, γιατί από τότε που έζησα την εμπειρία των νέων Samsung Lifestyle TV, οι έννοιες αυτές έγιναν, στο μυαλό μου, ταυτόσημες.

Όσον αφορά την τεχνολογία, δεν σου λέω κάτι καινούργιο. H Samsung, δεκαετίες τώρα, έχει κατακτήσει την κορυφή των τεχνολογικών καινοτομιών σε κάθε τομέα της ζωής και η τηλεόραση δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα. Ενσωματώνοντας την QLED τεχνολογία, η The Frame και η The Serif της Samsung προσφέρουν μια εμπειρία θέασης πιο ζωντανή από ποτέ, προβάλλοντας έναν κόσμο ενός δισεκατομμυρίου χρωματικών αποχρώσεων, ενώ αποδίδουν ανάλυση Ultra HD 4K. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως προσφέρουν ζωηρά χρώματα, άψογη αντίθεση για καθαρή εικόνα είτε σε απόλυτο σκοτάδι, είτε σε πολύ φωτεινό χώρο, με υψηλής ποιότητας HDR. Και φυσικά, όπως όλες οι Smart TV της Samsung, μας δίνουν τη δυνατότητα να αναπαράγουμε ταινίες/φωτογραφίες/μουσική αφού διαθέτουν λειτουργικό tizenOS για πρωτόγνωρη smart εμπειρία με πληθώρα εφαρμογών, διευρυμένη ασύρματη συνδεσιμότητα, αλλά και πληθώρα θυρών HDMI και USB για να συνδέουμε ενσύρματα τις συσκευές μας.

Μέχρι εδώ βέβαια, ε, μπορεί όλα τα παραπάνω να τα έχεις κάπου ξανακούσει ή ξαναδεί. Όμως αυτά δεν είναι ούτε τα μισά απ’ όσα έχω να σου πω για τις νέες The Frame και The Serif. Γιατί το μεγάλο της ατού κρύβεται σε αυτό που όλες οι άλλες απλά αγνοούν: το αψεγάδιαστο design που μοιάζει με έργο τέχνης, κυριολεκτικά. Η The Frame μοιάζει με πίνακας ζωγραφικής και αν την τοποθετήσεις στον τοίχο σου θα διαπιστώσεις πως είναι καθ’ όλα όμοια με έναν υπέροχο πίνακα στον τοίχο μίας γκαλερί τέχνης. Είναι εξαιρετικά κομψή και χάρη στην τεχνολογία One Invisible Connection η The Frame μπορεί να γίνει ένα απρόσκοπτο κομμάτι της διακόσμησής σου, χρησιμοποιώντας ένα μόνο οπτικό καλώδιο. Η The Serif σε προφίλ, μοιάζει με μία λεπτή γραμμή. Το λεπτό σώμα της διευρύνεται στην κορυφή για να σχηματίσει μια επίπεδη επιφάνεια, σαν ένα μικρό ράφι επιτρέποντάς σου να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο σου.

Το καλύτερο βέβαια, το άφησα για το τέλος. Είναι όμως και το προφανές. Αυτό που μαρτυρούν όλες οι φωτογραφίες αλλά και ο τίτλος του άρθρου: Οι νέες Samsung Lifestyle TV είναι Τέχνη. Κυριολεκτικά. H The Frame όταν δεν παρακολουθείς τηλεόραση, μπαίνει σε Art Mode και μπορεί να εκθέσει κομψά την προσωπική σου επιλογή έργων τέχνης, από μία συλλογή με πάνω από 1.200 εκθέματα. Έτσι το σπίτι σου όχι μονάχα μοιάζει με γκαλερί αλλά, σταδιακά, μαθαίνει το στυλ και το γούστο σου και προτείνει έργα τέχνης που θα σου αρέσει να βλέπεις στον τοίχο σου.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις αυτό που σε εκφράζει καθημερινά, αυτό που ταιριάζει με τη διάθεση της ημέρας σου, αυτό που αναδεικνύει τη νέα διακόσμηση του χώρου σου ή, απλά, το αγαπημένο σου έργο τέχνης. Και να το προβάλλεις εκεί. Στην -όνομα και πράγμα- The Frame σου. H The Frame διαθέτει αισθητήρα κίνησης που ανιχνεύει πότε φεύγεις από το δωμάτιο και απενεργοποιεί το Art Mode για εξοικονόμηση ενέργειας. Κι αν μια μέρα, θέλεις να την εναρμονίσεις πλήρως στον χώρο σου επίλεξε το Ambient Mode + που μιμείται τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση, μετατρέποντας την οθόνη σε διακόσμηση. Και σαν σωστή κορνίζα, διαθέτει μια σειρά από μαγνητικά πλαίσια ώστε να μπορείς να αλλάζεις την υφή και το χρώμα της The Frame όποτε εσύ θελήσεις.

Η The Serif, είναι εξίσου κομψή και εντυπωσιακή με την The Frame και ενσωματώνει και αυτή, την τεχνολογία Ambient mode + προκειμένου να ενσωματωθεί πλήρως στο χώρο, προβάλλοντας παράλληλα διάφορα widgets για χαλάρωση η ενημέρωση. Μπορείς ακόμα να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική τοποθετώντας απλά το smartphone σου πάνω στο σύνδεσμο NFC για να αναπαράγεις μουσική από το τηλέφωνό σου στην τηλεόραση μέσω Bluetooth. Οι εντυπωσιακές λειτουργίες δεν σταματούν εδώ: Η The Serif, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη αναλύει το περιεχόμενο και προβαίνει στην κατάλληλη επεξεργασία προκειμένου να το αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι αυτόματα κάνει τους διαλόγους πιο καθαρούς ενώ, εάν υπάρχει κάποιος θόρυβος μέσα στο χώρο, αυτόματα ενισχύει τους διαλόγους για να μην χάσεις λέξη από το αγαπημένο σου πρόγραμμα!

Τι άλλο να ζητήσεις από την απόλυτη smart TV κόσμημα; Μια smart TV έργο τέχνης;! Εσύ, ποια Samsung Smart TV θα κάνεις δική σου, αλλάζοντας την αισθητική και ψυχαγωγική σου εμπειρία, ριζικά;