ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Η τέλεια συνταγή για σπιτικά σουβλάκια με κοτόπουλο για τα παιδιά

Κάθε μαμά βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με το εξής ερώτημα: Τι να μαγειρέψω σήμερα; Η απάντηση δεν είναι πάντα εύκολη, αφού καλείσαι να βρεις διαρκώς ιδέες για γεύματα τα οποία θα συνδυάζουν διατροφική αξία και γεύση. Γιατί κάθε μαμά θέλει το καλύτερο για το παιδί της.

Για να μην ‘σπας’ το κεφάλι σου, μια εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και πάνω απ’ όλα νόστιμη συνταγή που λατρεύει κάθε παιδί είναι τα σουβλάκια από κοτόπουλο. Ένα πλήρες γεύμα που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι με τις πρώτες ύλες της επιλογής σου. Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, η σίγουρη λύση είναι τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας νωπά συσκευασμένα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ και συγκεκριμένα τα σουβλάκια.

Όλα τα προϊόντα της σειράς έχουν συσκευασία με προστατευτική ατμόσφαιρα που προφυλάσσει και διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα για περισσότερες μέρες για να έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου να δημιουργήσεις. Επιπλέον, στη νέα ετικέτα αναγράφεται και το όνομα του παραγωγού που παράγει τα προϊόντα, αλλά και η περιοχή στην οποία βρίσκεται η φάρμα του για να ξέρεις ακριβώς την προέλευση των υλικών που χρησιμοποιείς όταν μαγειρεύεις.

Κι επειδή το κρέας του κοτόπουλου ανήκει στις τροφές-ασπίδα που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ένα γεύμα με βάση το κοτόπουλο είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται το παιδί σου. Πόσο μάλλον όταν το κοτόπουλο που θα καταναλώσει είναι ΠΙΝΔΟΣ, που σημαίνει ότι τρέφεται με 100% πιστοποιημένες φυτικές τροφές.

Ο σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδης μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε τα πιο νόστιμα σουβλάκια από κοτόπουλο με λαχανικά για παιδιά για να σου δώσει ιδέες. Σημείωσε τη συνταγή και καλή επιτυχία.

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία (500 γρ.) από χειροποίητα σουβλάκια νωπού κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
8 πίτες για σουβλάκι
200 γρ τυρί κρέμα
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες

Για τη μαρινάδα:

1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
100 ml ελαιόλαδο
20 ml μηλόξιδο
1 κτγ αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά. Βάζουμε τα σουβλάκια κοτόπουλο μέσα στο μπολ. Σφραγίζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τα σουβλάκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο. Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι ή μια γκριλιέρα σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε τα καλαμάκια και τα ψήνουμε από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε τις πίτες στο γκριλ. Γεμίζουμε τις πίτες με τυρί κρέμα. ένα καλαμάκι κοτόπουλο, 3 φέτες αβοκάντο και 3 φέτες τομάτας. Τυλίγουμε με λαδόκολλα και σερβίρουμε.

Info: Mέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων της σειράς θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.