ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
SPONSORED

Η πολύτιμη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο Σύμβουλος Γονιμότητας

Ας δούμε μαζί μια καθημερινή ιστορία: μια γυναίκα ξεκινάει να προσπαθεί για μωράκι με το σύζυγο/σύντροφό της. Οι πιο πολλές γυναίκες συζητούν για αυτό το θέμα με τη μητέρα, την αδερφή, μια φίλη ή μία συνάδελφο και συχνά αναζητούν πληροφορίες: ‘ποιες είναι οι γόνιμες μέρες μου, πόσο συχνά να προσπαθούμε, γιατί δεν έμεινα έγκυος από τον πρώτο μήνα, τι να κάνω για το άγχος μου;’

Ας υποθέσουμε ότι είστε εσείς αυτή η γυναίκα! Ας αναλογιστούμε, μπορεί η μητέρα, η αδερφή ή η φίλη σας να σας δώσει σωστές απαντήσεις; Ή μήπως τελικά η συζήτηση μαζί της σας μπέρδεψε περισσότερο; Μήπως νιώθετε ότι υποτιμούν το άγχος σας ή ότι δε σας υποστηρίζουν ουσιαστικά;

Τότε είναι η ώρα να αναζητήσετε ένα σύμβουλο γονιμότητας, δηλαδή έναν επαγγελματία υγείας (συνήθως μία μαία) καταρτισμένο, με γνώσεις και αληθινό ενδιαφέρον για την επιτυχία σας. Ο σύμβουλος γονιμότητας είναι ο σύμμαχος κάθε ζευγαριού που επιθυμεί μια σωστή καθοδήγηση και πραγματική υποστήριξη.

Τι θα μου προσφέρει ο σύμβουλος γονιμότητας;

Ο σύμβουλος γονιμότητας θα σας προσφέρει ένα εξατομικευμένο πλάνο ενίσχυσης της φυσικής γονιμότητας με ολιστική προσέγγιση και θα υποστηρίξει την προσπάθειά σας σε όλα τα επίπεδα: σώμα – ψυχή – πνεύμα.

Θα σας δώσει τις σωστές πληροφορίες και γνώσεις για τη γονιμότητα – όχι μύθους ή ανακρίβειες! Θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος σας και να αποκτήσετε μια πιο αποτελεσματική επικοινωνία με το σύντροφό σας σχετικά με την προσπάθειά σας.

Επιπλέον, θα σας προσφέρει πρόσβαση σε εξειδικευμένα επιλεγμένα webinars και φυσικά πρόσβαση σε επιλεγμένους επαγγελματίες υγείας: γυναικολόγο αναπαραγωγής, διατροφολόγο, pilates instructor, ψυχολόγο κλπ ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Τι να περιμένω από το ραντεβού μου με το σύμβουλο γονιμότητας;

Εκτός από το ιατρικό ιστορικό, ο σύμβουλος γονιμότητας ασχολείται με τον τρόπο ζωής του ζευγαριού από όλες τις απόψεις και θα καλύψει μαζί σας τα πιο κάτω θέματα:

  • Διατροφικές συνήθειες
  • Άλλες συνήθειες – πχ κάπνισμα, αλκοόλ
  • Το επάγγελμα των συντρόφων και πώς επηρεάζει την καθημερινότητά τους
  • Την άσκηση
  • Άλλες δραστηριότητες που σας ευχαριστούν
  • Το άγχος και η διαχείρισή του
  • Σχέση με το σύντροφο/σύζυγο, όσον αφορά στην προσπάθεια για εγκυμοσύνη
  • Σχέση με φίλους/συναδέλφους/οικογένεια και επικοινωνία για την προσπάθεια για μωράκι

Έχοντας όλες τις πληροφορίες, θα μπορέσει να σας προτείνει ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο πλάνο για να έρθει το μωράκι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Ταιριάζει σε εμένα;

Αν μόλις τώρα ξεκινήσατε να προσπαθείτε για εγκυμοσύνη ή γενικά αν προσπαθείτε λιγότερο από 6 μήνες, ο σύμβουλος γονιμότητας μπορεί να σας προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για τη φυσική σύλληψη, την καταγραφή του κύκλου, τις γόνιμες μέρες σας κ.ά.

Αν έχετε ήδη κάνει κάποιες εξετάσεις και ενδεχομένως έχετε εντοπίσει κάποιο αίτιο υπογονιμότητας, τότε ο σύμβουλος γονιμότητας θα σας δώσει σωστές πληροφορίες: τι σημαίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αν υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί κάποια θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και γιατί, πώς να επιλέξετε τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που σας ταιριάζει κλπ.

Ο σύμβουλος γονιμότητας απευθύνεται επίσης στις γυναίκες που ενδιαφέρονται για διατήρηση της γονιμότητάς τους με κατάψυξη ωαρίων προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μια εγκυμοσύνη στο μέλλον.

Τέλος, ο σύμβουλος γονιμότητας μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί μόνες τους, χωρίς σύντροφο, με τη χρήση τράπεζας σπέρματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται ενημέρωση της ενδιαφερόμενης για τη νομοθεσία, για τις διαδικασίες που αφορούν την τράπεζα σπέρματος κλπ.

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής–Μαιευτήρας, επιστημονικά υπεύθυνος θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής MIYA Γέννημα IVF www.gennima.com 

[email protected]

facebook.com/gennima