ΠΑΡΑΛΙΑ

Πανέμορφη αλλά «παγάκι»: Η παραλία του Αιγαίου με τα πιο κρύα νερά

Unsplash

Η Χίος δεν είναι μόνο το νησί της μαστίχας και το πέμπτο μεγαλύτερο της Ελλάδας. Είναι ένας τόπος με πλούσια παράδοση, ιστορία χιλιετιών και μια δαντελωτή ακτογραμμή μήκους 213 χιλιομέτρων που σχηματίζει περισσότερες από 90 παραλίες (πολλές από αυτές είναι ακόμα ανεξερεύνητες). Κάθε μια από αυτές ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο, αλλά πάντα με κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και παγωμένα νερά που διατηρούν την αυθεντικότητά τους παρά τον τουρισμό, όπως η παραλία Λευκάθια.

Εάν, λοιπόν, φέτος ο δρόμος σε βγάλει στη Χίο, μην παραλείψεις να επισκεφθείς την παραλία Λευκάθια που θα τη βρεις στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού στο χωριό Βολισσός που απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη του νησιού. Αξίζει κι ας παγώσεις.

Ο μικρός, κλειστός και ημικυκλικός κολπίσκος που ξεπροβάλλει ανάμεσα στους άγριους κατάφυτους λόφους της περιοχής, θα σε δροσίσει ακόμα και τις μέρες που το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς και άνω, λόγω των σταθερά παγωμένων του νερών.

Λευκάθια: Η απάνεμη παραλία της Χίου που παραμένει παγωμένη ακόμα και στον καύσωνα

Η συγκεκριμένη παραλία της Χίου, λοιπόν, έχει καταγάλανα νερά που διατηρούν τη δροσιά τους και ας έχει καύσωνα. Διαθέτει οργανωμένο και ανοργάνωτο τμήμα για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου προτιμήσεις.

Στην οργανωμένη της πλευρά, θα βρεις το ομώνυμο beach bar που διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην ανοργάνωτη πλευρά της υπάρχουν αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά και ησυχία δίπλα στα εντυπωσιακά βράχια για να αποπτυπώσεις με την κάμερα του κινητού σου, τις πιο ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές.

Όπου και αν επιλέξεις να κάτσεις, πάντως, η αίσθηση που αφήνουν τα παγωμένα νερά της παραλίας με το που πας να βουτήξεις, είναι η ίδια. Γενικά, το δυτικό κομμάτι της Χίου φημίζεται για τις κρύες της θάλασσες και η παραλία Λευκάθια δεν αποτελεί εξαίρεση.

Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζεις πως λόγω της τοποθεσίας της, η παραλία είναι σχεδόν πάντα απάνεμη ενώ όσο ο ήλιος χάνεται στα νερά του Αιγαίου, το τοπίο γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό. Όπως, δηλαδή, μαρτυρά και η παρακάτω φωτογραφία.