ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Ντόρα Κουτροκόη εκτός ΣΚΑΪ: Η πρώτη τοποθέτησή της με αιχμή για Οικονόμου και Παυλόπουλο

ΑΝΤ1

Η Ντόρα Κουτροκόη δεν ανήκει πια στο δυναμικό της εκπομπής «Σήμερα». Δεν ανήκει πια ούτε στο δυναμικό του ΣΚΑΪ. Με συνοπτικές διαδικασίες και μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν, ανακοινώθηκε στη δημοσιογράφο ότι λήγει η συνεργασία τους.

Η Ντόρα Κουτροκόη μιλά στο Happy Day και σχολιάζει την απόφαση του σταθμού να την αφήσει εκτός εκπομπής, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση.

Η Ντόρα Κουτροκόη αφήνει και τις αιχμές της για τους συμπαρουσιαστές της, Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, οι οποίοι δεν τη στήριξαν, όπως θα περίμενε.

Ντόρα Κουτροκόη: «Μου ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του σταθμού ότι σταματάω»

«Την περασμένη Παρασκευή έμαθα ότι αποχωρώ από την εκπομπή και από το κανάλι. Ήταν κάτι που με ξάφνιασε γιατί τους 2-3 μήνες της συνεργασίας δεν υπήρξαν ζητήματα.

Το μόνο που υπήρξε ήταν στην αρχή όταν ξεκίνησε η εκπομπή, τις πρώτες κιόλας δύο μέρες, μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα είμαι στο σύνολο της εκπομπής. Ήταν απόφαση του σταθμού την οποία ακολούθησα.

Μου ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη διοίκηση του σταθμού ότι σταματάω. Για ποιο λόγο ήταν η ερώτησή μου, δεν μπορώ να πω ότι έχω πάρει σαφή απάντηση. Δεν μας βγήκε αυτό ακριβώς που είχαμε στο μυαλό μας ίσως.

Δεν υπήρξε ούτε σύσταση ούτε σύσκεψη ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί η εκπομπή πάει καλά στους πίνακες τηλεθέασης. Ούτε υπήρξαν ζητήματα συμπεριφοράς και σχέσης μεταξύ των παρουσιαστών», είπε η Ντόρα Κουτροκόη.

«Ξαφνιάστηκα που δεν είχα τη στήριξη που θα περίμενα»

«Η σχέση μου με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι άριστη. Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα που δεν είχα τη στήριξη που θα περίμενα και από τους δύο.

Όταν έχεις διαγράψει μια τέτοια πορεία στη δημοσιογραφία και την παρουσίαση, όπως ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος, θεωρώ ότι δεν τιμά ούτε εκείνους το γεγονός ότι λαμβάνεται ερήμην τους μια τέτοια απόφαση.

Σήμερα το απόγευμα, μου ανακοινώθηκε ότι αύριο δεν θα είμαι στην εκπομπή. Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι λάθος, ούτε ως προς το κανάλι, ούτε ως προς τους συναδέλφους μου. Θεωρώ ότι η στάση δεν ήταν το ίδιο έντιμη απέναντί μου», συμπλήρωσε η Ντόρα Κουτροκόη.

Ντόρα Κουτροκόη: «Η αντιπρόταση έγινε μετά από όλα όσα είχαν ειπωθεί στις εκπομπές»

Η Ντόρα Κουτροκόη μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε αντιπρόταση από τον σταθμό, η οποία όμως ήταν χιλιόμετρα μακριά από όσα εκείνη επιθυμεί.

«Υπέγραψα μόλις την απόλυση, αποχωρώ από το κανάλι. Η αντιπρόταση έγινε χθες το απόγευμα στις 4 μετά από όλα όσα είχαν ειπωθεί στις εκπομπές. Ήταν για βοηθός αρχισυντάκτη που δεν είχε σχέση με το αντικείμενό μου και με την αρχισυνταξία που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαι στενοχωρημένη γιατί έγινε πολύ ξαφνικά, σε χρονική στιγμή που είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις το επόμενο βήμα. Η απάντηση από τη διοίκηση ήταν ότι δεν μας βγήκε ακριβώς αυτό το οποίο είχαμε στο μυαλό μας».

Ο Δημήτρης Οικονόμου είπε το αντίο on air

«Παρατηρείτε ότι είμαστε οι δυο μας σήμερα εδώ. Να σας πούμε ότι η συνάδελφός μας, η Ντόρα Κουτροκόη δεν θα είναι μαζί μας από σήμερα και στο εξής, έχει ολοκληρώσει τη συνεργασία της με την εκπομπή.

Εμείς να της ευχηθούμε τα καλύτερα, καλή τύχη και καλή συνέχεια στα σχέδιά της, σε ό,τι κι αν κάνει επαγγελματικά από εδώ και πέρα», ανέφερε ο Δημήτρης Οικονόμου από τον αέρα της εκπομπής «Σήμερα».

Ο λόγος στην Ελεονώρα Μελέτη που κάτι θυμήθηκε

«Έχω σταθεί και στο σημείο ότι η Ντόρα Κουτροκόη δεν είχε συμβόλαιο, αλλά σύμβαση αορίστου, που σημαίνει ότι η επιχείρηση μπορεί να πάρει την απόφαση να διακόψει τη συνεργασία, ουσιαστικά αυτό συνεπάγεται ως μία απόλυση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί παιδιά. Έχει συμβεί κι άλλες φορές, και όχι μόνο με συμβάσεις αορίστου, αλλά και με συμβόλαια.

Μία ημέρα πριν ξεκινήσει η σύμβασή μου ενημερώθηκα κι εγώ, χωρίς να μου έχουν πει κάτι προηγούμενα, ότι τελικά δεν θα με χρειαστούν από τη νέα σεζόν. Πριν βγω στον αέρα, μία ημέρα πριν.

Όπου εγώ για να συμφωνήσω με τον ΣΚΑΪ, είχα απορρίψει πρόταση από άλλα κανάλια. Δηλαδή έμεινα εκτός μία σεζόν γιατί ένας άνθρωπος, ο οποίος με έχει δεσμεύσει, έχει ανακοινώσει ότι είμαι στο δυναμικό του, με έχει βάλει να δώσω συνέντευξη, ώστε να ανακοινώσω και να μοιραστώ με τον κόσμο τι θα κάνουμε την ερχόμενη σεζόν και 31 Αυγούστου αποφασίζει ότι τελικά δεν θέλει. Και μου το ανακοινώνουν με ένα τηλεφώνημα, μία ημέρα πριν.

Βλέπω ότι μέσα από την ιστορία της Ντόρας Κουτροκόη –με κάποιες μικρές διαφορές- έζησα μία ίδια ιστορία. Γελάω γιατί μου φαίνονται σαν να μην τα έχω ζήσει όλα αυτά εγώ. Δεν το περιμένεις ότι θα σου συμβεί αυτό.

Όταν από εκεί που μιλάς με 2-3 κανάλια και λες ότι εγώ θα πάω εκεί όπου νιώθω πιο ασφαλής και θα ‘ναι καλύτερες συνθήκες, τελικά να σε κρεμάνε μέσα σε ένα απόγευμα. Και χωρίς το γιατί. Δεν υπήρχε ένα γιατί», ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη που δικαιούται δια να ομιλεί γιατί το έχει ζήσει στο πετσί της.