ΤΑΙΝΙΕΣ

Η νέα ρομαντική ταινία της Olivia Colman θα διαδραματιστεί σε έναν κινηματογράφο. Με τον πόνο μας παίζετε;

Invision/AP Vianney Le Caer

Μπορεί η Olivia Colman να μην απέσπασε φέτος κάποιο βραβείο για τη συμμετοχή της στο The Crown, αλλά αυτή είναι σίγουρα η χρονιά της.

Μετά το The Father και την υποψηφιότητά της στα Όσκαρ (μαζί με 4 ακόμα για την ταινία) η Olivia Colman ετοιμάζει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει από εκείνη. Το όνομα Sam Mendes αυξάνει ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες μας, ειδικά όταν ξέρουμε ότι αυτή θα είναι η πρώτη του ταινία, από το “1917”, αλλά και η πρώτη φορά που θα υπογράψει το σενάριο.

Τι θα δούμε στο “Empire of Light” με πρωταγωνίστρια την Olivia Colman

Η Searchlight Pictures και ο Sam Mendes ενώνουν τις δυνάμεις τους και η Olivia Colman είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που θα συνεργαστούν. Το σενάριο υπογράφει ο ίδιο ο Mendes και η ιστορία του Empire of Light εκτυλίσσεται σε έναν πανέμορφο παλιό κινηματογράφο στη Νότια Αγγλία της δεκαετίας του ’80. Έχουμε ήδη ψηθεί και μόνο με το location του love story.

Invision/AP / Joel C Ryan

«Είμαι πολλά χρόνια θαυμαστής της Searchlight και της δουλειάς που κάνει μέσα από τα πιο αγαπημένα μου θεατρικά projects. Χαίρομαι πολύ που αυτή η ιδέα βρήκε το (ιδανικό) σπίτι της, γιατί έχει μία θέση στην καρδιά μου», ήταν η λιτή ανακοίνωση του Sam Mendes, ενώ η φωτογραφία της ταινίας θα υλοποιηθεί από τον σπουδαίο Roger Deakins, ο οποίος πήρε Όσκαρ για την ταινία 1917. Οι δύο δημιουργοί έχουν δουλέψει ξανά μαζί στον «Δρόμο της Επανάστασης» και στο Skyfall. Εν αναμονή λοιπόν ενός σπουδαίου project που έχει τις καλύτερες «πρώτες ύλες» και που ο στόχος του να κυκλοφορήσεις στις αίθουσες (fingers crossed) το φθινόπωρο του 2022.