ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Η μόνη συνταγή που χρειάζεσαι για το πιο “πολύχρωμο” rice bowl

Ας ξεκινήσουμε με μια αλήθεια: δεν χρειάζεται να είσαι σεφ για να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις ένα νόστιμο πιάτο. Αρκεί να έχεις όρεξη, φαντασία και να συνδυάσεις τις διατροφικές σου ανάγκες με τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου.

Ειδικά το καλοκαίρι που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και θες κάτι ελαφρύ και δροσιστικό, μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να φτιάξεις πολύ εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα, ελαφριά φαγητά που θα σε χορτάσουν και θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου.

Μια σίγουρη λύση που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση να ‘σπας’ το κεφάλι σου για το τι να φτιάξεις είναι το rice bowl με κόκκινο λάχανο, ψητό σολομό και μαριναρισμένα όσπρια που θα σου δείξω παρακάτω. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο πιάτο που μπορείς να το απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και να το συνοδεύσεις με ένα ποτήρι ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ.

Με τον ήπιο και δροσιστικό χαρακτήρα της, τα αρώματα και την γεμάτη γεύση της η ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να συνοδεύσεις το lunch σου είτε το απολαμβάνεις στο σπίτι είτε στο γραφείο.

Πιάσε, λοιπόν, μια ΑΛΦΑ Χωρίς, φόρεσε την ποδιά σου και φτιάξε το πιο “πολύχρωμο” rice bowl που θα σε ξετρελάνει. Καλή απόλαυση!

Rice bowl με κόκκινο λάχανο, ψητό σολομό & μαριναρισμένα όσπρια (Για 2 άτομα)

Υλικά: 

250 γρ. φιλέτο σολομού
150 γρ. ρύζι, μακρύκοκκο ή parboiled
0,5 κουταλιά κίτρινο ρίζι
1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
Κόκκινα φασόλια, βρασμένα
Κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 τορτίγια
Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ταμπάσκο

Διαδικασία:

Σε ένα μικρο πυρίμαχο σκεύος καλύπτουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε στην επιφάνεια το φιλέτο σολομού.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ταμπάσκο (όσο εμείς θέλουμε) και ξύσμα από ένα λεμόνι.

Ψήνουμε το σολομό για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Παράλληλα, σε νερό που βράζει προσθέτουμε τον κουρκουμά και το ρύζι και βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Αφού βράσει το ρύζι σουρώνουμε και κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.

Τοποθετούμε το ρύζι σε μπολ της επιλογής μας και γαρνίρουμε το ψητό φιλέτο σολομού, το αβοκάντο, τα βρασμένα φασόλια και τέλος την τορτίγια.

Πασπαλίζουμε με έξτρα πάπρικα και κόλιανδρο.

Απολαμβάνουμε με μια παγωμένη ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ. Enjoy!

Φωτογραφίες: Μίμης Δημόπουλος