LIFE
SPONSORED

Πρώτη φορά έκανα ντουλάπες χωρίς νεύρα. Τολμώ να πω και με χαρά. Κάτσε να σου πω πώς

Όποιος με ξέρει καλά, όποιος με ξέρει λίγο, όποιος δεν με ξέρει καθόλου προσωπικά αλλά μόνο μέσω δουλειάς ή social media, όλοι έχετε ένα κοινό. Γνωρίζετε πόσο σιχαίνομαι την αλλαγή καλοκαιρινών/χειμωνιάτικων στις ντουλάπες.

Οι ντουλάπες είναι ο κρυπτονίτης μου. Είναι η διαδικασία που με κάνει να αμφιβάλλω για όποια ικανότητα νομίζω ότι έχω σε αυτή τη ζωή. Είναι η στιγμή που το “έχω σώας τας φρένας” είναι μια απολύτως σχετική έννοια. Όνειρο ζωής ένα σπίτι με τόσες ντουλάπες που να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να ανεβοκατεβάσω, αποθηκεύσω τίποτα απολύτως. Να είναι όλα τέλεια απλωμένα και τακτοποιημένα 365 μέρες τον χρόνο.

Γιατί, μην ξεχάσω, έχω και μια άλλη πετριά. Δεν θέλω να μου τις κάνει άλλος ή να με βοηθήσει κάποιος, π.χ. η κυρία που έρχεται και μας καθαρίζει χρόνια το σπίτι. Γιατί μόνο εγώ ξέρω το Jenga που έχω στο κεφάλι μου και πού θέλω να είναι τί και αν με βολεύει να είναι δεξιά τα παντελόνια και αριστερά τα πουκάμισα.

Bottom line, οι ντουλάπες είναι εχθρός μου. Και, ως τώρα, καμία (και είναι πολλές) μέθοδος δεν έχει καταφέρει να μου διώξει αυτή τη βαθιά δυσφορία: να τα κάνω λίγα -λίγα σε βάθος δυο εβδομάδων, να τα κάνω όλα μαζί κι ό,τι γίνει, να τα σετάρω για να χαίρομαι με τις προοπτικές styling που ανοίγονται μπροστά μου, να τα κρεμάσω όλα, να τα διπλώσω αλα Μαρί Κόντο όλα, τίποτα.

Μέχρι, που φέτος στην αλλαγή των καλοκαιρινών με τα χειμωνιάτικα (που btw είναι η χειρότερη από τις δύο- καθότι παντοτινό παιδί του καλοκαιριού) σκέφτηκε κάποιος κάτι που μου άλλαξε τη διάθεση. Το Cajoline κυκλοφόρησε την Collection Parfum συμπυκνωμένα μαλακτικά, εμπνευσμένα από διάσημους οίκους αρωμάτων και τις τελευταίες τάσεις στην αρωματοποιία.

Κι αν είμαι εθισμένη σε κάτι, αυτό είναι οι ωραίες μυρωδιές, ιδίως στα ρούχα. Οπότε, η ιδέα του Cajoline να μυρίζουν τα ρούχα μου όπως ένα άρωμά μου μετά από κάθε πλύσιμο και αυτό το άρωμα να διαρκεί μέσα στην ντουλάπα, ήταν το game changer που χρειαζόμουν.

Από το flower box που ήρθε στο σπίτι, ξεχώρισα αυτόματα τo Bouquet Voluptueux: νότες οριεντάλ, λευκά λουλούδια και ένα touch ξύλου και κεχριμπαριού συνθέτουν ένα άρωμα που θα φορούσα πάνω μου. Και αυτό ακριβώς έκανε όλη τη διαφορά. Έβαλα πλυντήρια, και άρχισα να διπλώνω και να ξεχωρίζω εν μέσω ενός αρώματος που μου έφτιαχνε τη διάθεση.

Και, χωρίς να έχει απόλυτη λογική, όταν κάτι που αγγίζεις μυρίζει τόσο ωραία, του φέρεσαι αλλιώς. Εξαιτίας του συμπυκνωμένου αυτού Cajoline μαλακτικού με τη μυρωδιά πολυτελούς αρώματος, η ντουλάπα όλη μου φάνηκε πιο φιλική, πιο φιλόξενη, ένα μέρος που ήθελα να είμαι.

Το δίπλωμα ήταν πιο ευχάριστο γιατί με κάθε κούνημα του υφάσματος απελευθερωνόταν λίγο ακόμα Bouquet Voluptueux και η τακτοποίηση το ίδιο γιατί τα κουτιά και τα συρτάρια μοσχοβολούσαν. Αν και πάντα πίστευα ότι μια τόση δα λεπτομέρεια, μπορεί να αλλάξει τις μεγάλες εικόνες -στα πάντα, η Collection Parfum μόλις μου το επιβεβαίωσε.

Α, και μην το ξεχάσω. Cajoline, πρέπει να σου μεταφέρω και τις ευχαριστίες του συντρόφου μου, που για πρώτη χρονιά δεν ήθελε να φύγει ταξίδι το σαββατοκύριακο που έκανα ντουλάπες.