ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Mary Vitinaros μπήκε στο GNTM, η Σοφία Χατζηπαντελή έβαλε τα γέλια και κάτι πάει πολύ λάθος

Instagram.com/sophiahadjipanteli/

«Φέτος στο GNTM αλλάζουν όλα. Εγώ θέλω να βοηθήσω τους άλλους κριτές να βρουν τα πιο όμορφα και μοντέρνα μοντέλα. Εγώ θεωρώ πως είμαι ένα μικρό κομμάτι της παγκόσμιας μόδας. Γυναίκες σαν εμένα αλλάζουν τα πρότυπα της ομορφιάς. Τέτοιες γυναίκες θέλω να δω στο GNTM», είχε πει η Σοφία Χατζηπαντελή σε ένα από τα πρώτα σποτάκια του διαγωνισμού μόδας, πριν ακόμα καθίσει στην καρέκλα της κριτικής επιτροπής και αναλάβει τον ρόλο της special guest κριτή.

Η Σοφία Χατζηπαντελή, ως υπέρμαχη της διαφορετικότητας και δημιουργός του #unibrowmovement που υποστηρίζει την επιλογή των γυναικών να αφήνουν άβγαλτα τα φρύδια τους, αναζητούσε αυτό ακριβώς στα υποψήφια μοντέλα. Μοντέλα που έχουν να δείξουν κάτι παραπάνω από αυτό που ήδη ξέρουμε, κάποιον χαρακτήρα, μία ιδιαιτερότητα, απορρίπτοντας πολλές φορές υποψήφιες με αναλογίες και χαρακτηριστικά που έχουμε «συνηθίσει» (ή μας έχουν συνηθίσει) να βλέπουμε, επειδή «βαριόταν» και επειδή «δεν θα έκανε την ανατροπή που πρέπει να φέρει στον χώρο της μόδας».

Η Σοφία Χατζηπαντελή γελάει με τη Mary Vitinaros και ψάξε να βρεις το λάθος

Η special guest κριτής, λοιπόν, έκανε το καθήκον της για όσο διήρκησαν οι auditions και αποχώρησε, δίνοντας τη σκυτάλη στη Mary Vitinaros. Το 30χρονο μοντέλο ελληνοαυστραλιανής καταγωγής αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής τον ρόλο της model instructor. Βοηθάει, δηλαδή, τα μοντέλα να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και να ποζάρουν σωστά.

Σοφία Χατζηπαντελή Instagram.com/gntmgr/

Και κάπου εδώ, επανεμφανίζεται η Σοφία Χατζηπαντελή για να σχολιάσει κάτω από την σχετική, επίσημη ανάρτηση του GNTM στο Instagram. «Η υπερκαλλονή Mary Vitinaros έχει πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό και έρχεται στο #GNTMgr ως model instructor των κοριτσιών», αναγράφεται στην περιγραφή της φωτογραφίας και ανάμεσα στα σχόλια εντοπίσαμε και αυτό της πρώην special guest κριτή. «ahahahahahahahaha», έγραψε με μάλλον ειρωνικό τρόπο και συνέχισε να γελάει από τον προσωπικό της λογαριασμό.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δημοσίευσε τη φωτογραφία στα stories του προφίλ της. «αχαχαχαχαχα πολύ καλό», έγραψε η ίδια και είναι σαν να ήθελε να πει: «καλό το αστείο σου». Ψάξε να βρεις το λάθος ή απλά διάβασε παρακάτω.

Instagram.com/sophiahadjipanteli/

Η Σοφία Χατζηπαντελή σίγουρα έμεινε πιστή στις απόψεις της, στα πιστεύω της και στον στόχο της να ανακαλύψει και να προωθήσει τη διαφορετικότητα ανάμεσα στα μοντέλα που έκαναν την προσπάθειά τους στις auditions -και σίγουρα, το να στηρίζεις και να υποστηρίζεις το diversity (που πολλές φορές έγινε θέμα συζήτησης στο πλατό) είναι κάτι πολύ σημαντικό για να μην πω αναγκαίο στις μέρες μας.

Η εκπροσώπηση και το inclusivity είναι απαραίτητα στον κόσμο της μόδας και κανείς δεν το αμφισβητεί. Ωστόσο, αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα πως η εν λόγω εκδοχή ομορφιάς -σε μοντέλα όπως η Mary Vitinaros δηλαδή- πρέπει να απορρίπτεται και να χλευάζεται. Κάπου πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία και η Σοφία Χατζηπαντελή μάλλον την έχασε. Όλοι αξίζουν ίσες ευκαιρίες.

Εξάλλου το inclusivity και η εκπροσώπηση αφορούν στην ουσία τους τις ίσες ευκαιρίες που όλοι πρέπει να έχουν και μέχρι τώρα κάποιοι στερούνταν. Αυτό που θέλουν οι υπέρμαχοι της ισότητας είναι να μπορούν όλοι να συνυπάρχουν και να αντιμετωπίζονται χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό το «όλοι» είναι που φαίνεται να έχει «απορρίψει» με το γέλιο της η Σοφία Χατζηπαντελή. Αλλά σε έναν κόσμο πραγματικής αποδοχής και ισότητας πρέπει να χωράμε όλοι, έτσι δεν είναι;