LIFE
SPONSORED

Η λίστα με τα New Year’s resolutions ξεκινά από την ανανέωση του καθιστικού

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή του χρόνου. Η εποχή που αφήνουμε πίσω μας όσα συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε, κοιτάμε μπροστά και ονειρευόμαστε όλα αυτά που θέλουμε για το νέο έτος. Κάθε χρονική μετάβαση σηματοδοτεί και την ευκαιρία για κάτι νέο, για μια ανανέωση που θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Αν οι παραπάνω γραμμές σου θυμίζουν έστω και λίγο τον εαυτό σου, τότε σίγουρα ξέρεις από πρώτο χέρι τι θα πει “New Year’s resolutions”. Είναι αυτή η λίστα με τις μικρές ή πιο μεγάλες υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας για τη νέα χρονιά. Είναι οι επιθυμίες μας, όλα όσα θέλουμε να κάνουμε το νέο έτος, πιο σημαντικά και λιγότερο σημαντικά. Άλλωστε, ο καθένας ορίζει διαφορετικά τι είναι και τι δεν είναι σημαντικό γι’ αυτόν.

Για τους περισσότερους από εμάς, η φετινή λίστα με τα New Year’s resolutions είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Κι αυτό γιατί ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες και η χρονιά που περάσαμε. Κι αν κάτι μας έμαθε το 2020, εν μέσω πανδημίας και lockdown, είναι ότι το σπίτι μας είναι το “safe place” μας, γι’ αυτό και έχει τεράστια σημασία να το φροντίζουμε μιας και περνάμε τις περισσότερες (σχεδόν όλες πια) ώρες της ημέρας σε αυτό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η δική μας λίστα με τα New Year’s resolutions ξεκινά από το σπίτι και πιο συγκεκριμένα από το καθιστικό, μιας και είναι ο χώρος που φιλοξενεί τις περισσότερες στιγμές της ημέρας μας. Η νέα χρονιά και η ελπίδα πως το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020 είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης στο καθιστικό σου, ξεκινώντας φυσικά από τον καναπέ. Αν αναλογιστείς τις ώρες που περνάς καθημερινά καθισμένη (ή ξαπλωμένη) στον καναπέ θα συνειδητοποιήσεις γιατί το συγκεκριμένο έπιπλο είναι ο απόλυτος “πρωταγωνιστής” του σαλονιού και χρειάζεται τη σημασία που του αξίζει.

Για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι για το νέο έτος, η homad είναι ο No1 προορισμός. Πρόκειται για ελληνική εταιρεία που είναι πρωτοπόρος στην σχεδίαση και κατασκευή καναπέδων, αφήνοντας το αποτύπωμα της μέσα στα χρόνια. Η homad διακρίνεται για την σχεδίαση, κατασκευή, κάθισμα των καναπέδων καθώς και για την μεγάλη ποικιλία υφασμάτων διαφορετικών υφών, χρωμάτων και χαρακτηριστικών/προδιαγραφών για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου και στο προσωπικό σου γούστο.

Με μία “διαδικτυακή βόλτα” στη homad, βρήκαμε πέντε νέες σειρές καθιστικών που θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να σβήσεις το Νο1 από τη λίστα με τα New Year’s resolutions. Check.

Borghese – για εσένα που αγαπάς την ευελιξία

Αν αγαπάς την ελευθερία κίνησης και την ευελιξία, αυτός είναι ο καναπές για εσένα. O Borghese είναι ένα postmodern καθιστικό ελεύθερης διαμόρφωσης με κινούμενες πλάτες και μπράτσα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του είναι ο τρόπος υποστήριξης του μαξιλαριού πλάτης σε συνδυασμό με την εξαιρετικά λεπτή βάση. Δεν έχει συγκεκριμένη φορά, αφού μπορεί κανείς να μετατοπίζει τις πλάτες και τα μπράτσα και να διαμορφώνει διαφορετικές συνθέσεις. Μία από τις πιο “δυνατές” επιλογές αφού μπορεί να τοποθετηθεί όπου και όπως θες.

Galileo – για σένα που αγαπάς τις αντιθέσεις

Ο Galileo αποτελεί έναν συνδυασμό κλασικού σχεδιασμού με έντονη κατάληξη βάσης και ποδιού. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου καθιστικού δημιουργείται από την ένταση της αντίθεσης ανάμεσα στον ήρεμο καμπυλόμορφο σχεδιασμό του καναπέ και στην αιχμηρή σχεδίαση της βάσης και του ποδιού. Αν αγαπάς τις αντιθέσεις και τις έντονες λεπτομέρειες τότε αυτή είναι η ιδανική επιλογή για σένα.

Cartesio – για σένα που προσέχεις τη λεπτομέρεια

Αν κάτι κάνει τον Cartesio να ξεχωρίζει, αυτό είναι οι ιδιαίτερες λεπτομέρειές του. Η πιο χαρακτηριστική είναι φυσικά η ξύλινη λεπτή βάση/έδρα η οποία κατά περίπτωση προεξέχει από τον υπόλοιπο υφασμάτινο κορμό σε συνδυασμό με τα μαξιλάρια μπράτσου όπου αυτά χρησιμοποιούνται. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν την εκλέπτυνση που τον διαφοροποιούν από τον υπάρχοντα country ανταγωνισμό.

Cosimo – για σένα που βάζεις την άνεση πάνω απ’ όλα

Το ιδιαίτερο στοιχείο του καναπέ Cosimo είναι τα μαξιλάρια μπράτσου που αγκαλιάζουν την ξύλινη βάση του καναπέ, προσομοιάζοντας με τα μαξιλάρια πλάτης που έχουν την εσωτερική ανάκληση. Διαχρονικός, κομψός, μπορεί να γίνει ο “πρωταγωνιστής” του καθιστικού σου. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι το design του είναι τέτοιο που σου επιτρέπει να τον πλαισιώσεις με διάφορες επιλογές σε μικροέπιπλα και να τα αλλάξεις ξανά και ξανά χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή παραφωνία.

Canova – για σένα που θες το κάτι διαφορετικό

Ίσως ο πιο πληθωρικός καναπές της homad, o Canova είναι φτιαγμένος για σένα που αγαπάς το κάτι διαφορετικό. Το μεγάλο μαξιλάρι πλάτης συνδυάζεται με το ανεξάρτητο ρολό που μπαίνει πίσω από αυτό, υποστηρίζοντας έτσι ψηλά την πλάτη του καθήμενου ή μπροστά κι επάνω από το μαξιλάρι, λειτουργώντας με το βάρος του σαν προσκέφαλο. Το καθιστικό αποτελείται από αυτόνομες μονάδες προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στις συνθέσεις. Η σειρά προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και χρωμάτων.

Ό,τι κι αν ψάχνεις από τον επόμενο καναπέ σου, υπάρχει ένας ιδανικός homad για σένα (www.homad.eu, 210 6107049)