ΠΟΤΟ
SPONSORED

Η κρυφή συνταγή ενός ποτού που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει

Ο Νίκος Τριανταφύλλου μάς πηγαίνει με το cocktail του ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο του Majuni. 

Είναι γνωστή λέξη το μαντζούνι, όμως ποτέ δεν το είχαμε δει υπό αυτό το πρίσμα. Το πρίσμα του ποτού. Ένα πραγματικό ελιξίριο με μία τρομερή ιστορία και ακόμα πιο υπέροχη γεύση. Ένα ποτό που μόλις το δοκιμάσεις θα κολλήσεις μαζί του. 

Το Majuni είναι ένα πραγματικό ελιξίριο, ένα ποτό για το οποίο χρειάστηκαν αμέτρητες δοκιμές, με σπάνια υλικά, μέχρι ο αφοσιωμένος αλχημιστής να καταλήξει στις ιδανικές αναλογίες. Το Majuni έχει κάτι το μυσταγωγικό, κάτι το μυστήριο που σε κάνει να θες να το ανακαλύψεις. Στην πραγματικότητα είναι ένα ελιξίριο που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην κομψότητα ενός aperitivo και την δυναμική ενός αυθεντικού digestivo. Είναι ένα ποτό που είναι τόσο μοναδικό που δεν θα το πιστεύεις. 

Για να παραχθεί το Majuni, περισσότερα από 15 επιλεγμένα φυσικά συστατικά -όπως το θυμάρι, το φασκόμηλο, η αψιθιά, ο άρκευθος, η πιπερόριζα, η γλυκόριζα, και η ρίζα αγγελικής συλλέγονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Έπειτα, ο Master Distiller εμποτίζει τα επιλεγμένα βοτανικά, για λίγες μέρες, σε ουδέτερη αλκοόλη γεωργικής προέλευσης (σιτηρών) και, στη συνέχεια, η μυστική συνταγή περιλαμβάνει την διαδικασία της απόσταξης.

Συγκεκριμένα βοτανικά στοιχεία θα οδηγηθούν σε ασυνεχή, παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα, για να αποσταχθούν, με την παρουσία καθαρού, ουδέτερου αποστάγματος. Η διαδικασία απαιτεί ακρίβεια, ώστε να προκύψει το φίνο, αρωματικό απόσταγμα, το οποίο θα συνδυαστεί

ξανά και ξανά με τα εκχυλίσματα των βοτανικών στερεών, που θα του χαρίσουν και το λαμπερό του χρώμα (αποτέλεσμα 100 % φυσικής διεργασίας). Τέλος, το Majuni αφήνεται να βρει τον πραγματικό, μαγικό εαυτό του, ωριμάζοντας για καιρό στο σκοτάδι.

Οι μυρωδιές που αναδύονται μόλις ανοίγεις το βαθυγάλαζο μπουκάλι, οι επιγεύσεις που αφήνει στον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά αλλά και η εν γένει πολυπλοκότητα του το κάνουν απαραίτητο εργαλείο στην φαρέτρα των σύγχρονων αλχημιστών. Των bartenders και mixologists. Ένας από αυτούς είναι και ο Νίκος Τριανταφύλλου ο οποίος μας έφτιαξε ένα ιδιαίτερο cocktail συνδυάζοντας Majuni με μαστίχα και αφήνοντας τα να παίζουν παιχνίδια γεύσεων μεταξύ τους. 

 Lead me home

40 ml Majuni
20 ml Mastiha
Απογέμισμα με cherry soda
Δυόσμος
cherries luxardo maraschino

Τοποθετείς το Majuni και την μαστίχα σε ένα ποτήρι Highball γεμάτο πάγο και απογεμίζεις με cherry soda. Γαρνίρεις με ένα φύλλο δυόσμου και cherries luxardo maraschino.