ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Κατερίνα Καινούργιου κλαίει για την υπόθεση της Πάτρας με ντεκολτέ. Το Twitter δίνει ρεσιτάλ, στον casual σεξισμό της ημέρας

Instagram.com/katken85

Η υπόθεση που αφορά στους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, είναι αυτή με την οποία ασχολείται σύσσωμη η ελληνική τηλεόραση σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου. Η ψυχαγωγία εξαιτίας και αυτής της υπόθεσης, έχει αποκτήσει χαρακτήρα ενημέρωσης εδώ και καιρό, αναδεικνύοντας και την παραμικρή είδηση που σχετίζεται με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Ειδικά σήμερα, που η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πλέον συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, έπρεπε να διαχειριστούν ένα θέμα σκληρό, δύσκολο, φρικτό. Το ίδιο προσπάθησε και η εκπομπή Super Κατερίνα που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου.

Η Κατερίνα Καινούργιου δεν είναι παρουσιάστρια της ενημέρωσης, αλλά ακόμα και οι παρουσιαστές της ενημέρωσης μπορεί να «λυγίσουν» και να αφήσουν το συναίσθημά τους να βγει προς τα έξω μεταδίδοντας μία σκληρή είδηση, όπως αυτή που αφορά την κατηγορία που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η Κατερίνα Καινούργιου «λύγισε» μιλώντας για την υπόθεση της Πάτρας.

«Θέλω να πω κάτι σε αυτό το σημείο. Παρόλο που δεν έχω γίνει ακόμα μητέρα, έχω φίλες, έχω το οικογενειακό μου περιβάλλον, γυναίκες να προσπαθούν με πόσες εξωσωματικές να κλαίνε, να προσκυνάνε, να παρακαλάν», είπε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.

«Γυναίκες σαν κι εμένα, να πηγαίνουμε να κάνουμε πόσες ενέσεις επί 15 μέρες γιατί θέλουμε να κάνουμε παιδιά μελλοντικά και να παίρνουμε τόσες ορμόνες, να μη μπορούμε να κάνουμε ένα παιδάκι και να σου χαρίζει ο Θεός παιδιά και να… Παιδιά δεν υπάρχει όλο αυτό», είπε χωρίς να μπορεί να συνεχίσει η Κατερίνα Καινούργιου. Σε άλλο σημείο δάκρυσε, ακούγοντας τις αντιδράσεις γειτόνων της οικογένειας στην Πάτρα.

Ανθρώπινες αντιδράσεις, θα έλεγε ίσως κανείς, καθώς πολλοί από εμάς σκεπτόμενοι την υπόθεση της Πάτρας νιώθουμε τα μάτια μας να γεμίζουν δάκρυα. Η Κατερίνα Καινούργιου συνέχιζε να παρουσιάζει την εκπομπή Super Κατερίνα, όπου τα ρεπορτάζ για την υπόθεση διαδέχονταν το ένα το άλλο. Το Twitter όμως δεν στάθηκε στα συναισθήματα της παρουσιάστριας, δεν στάθηκε καν στα ρεπορτάζ της εκπομπής. Στάθηκε στην ενδυματολογική επιλογή που έκανε η Κατερίνα Καινούργιου για την εκπομπή της σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στάθηκε στο βάθος του ντεκολτέ της.

Γιατί, όπως φαίνεται, δεν έχεις δικαίωμα να συγκινείσαι αν το ντεκολτέ σου είναι βαθύ. Δεν έχεις δικαίωμα να βάζεις στην σκαλέτα της εκπομπής σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, αν το στήθος σου φαίνεται κάπως παραπάνω απ’ αυτό που απαιτεί η αισθητική του τηλεθεατή που όλα τα κρίνει κι όλα τα βλέπει.

Το Twitter σχολιάζει την Κατερίνα Καινούργιου μπερδεύοντας το μέτρο της σοβαρότητας με τη μεζούρα της μοδίστρας

Κάπως έτσι, η συζήτηση στο Twitter περιστράφηκε όχι γύρω από το περιστατικό της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, αλλά γύρω από στήθη, ντεκολτέ και βυζιά.

Ο casual σεξισμός της ημέρας βρήκε στόχο την Κατερίνα Καινούργιου. Γιατί, ως γνωστόν, αν έχεις στήθος πρέπει να το κρύβεις αν θες να μιλήσεις για σοβαρά θέματα. Ακόμα καλύτερα, να κάνεις πως δεν υπάρχει. Να κάνεις ότι δεν είσαι γυναίκα. Να μην είσαι ο εαυτός σου. Να μην είσαι τίποτα, άσε το θέμα να παίξει μόνο του.

Το ακόμα πιο θλιβερό, ήταν ότι η πλειονότητα των σχολίων έγινε από γυναίκες. Εσωτερικευμένος μισογυνισμός, λέγεται αυτό.

Πρόκειται για την υποτίμηση των γυναικών και κάθε θηλυκής έκφανσης εκ μέρους μας κι όχι εκ μέρους των ανδρών. Πρόκειται για το γεγονός ότι βρίσκουμε πρόσφορο έδαφος να κρίνουμε υποτιμητικά την Κατερίνα Καινούργιου και να συνδέσουμε τα ρούχα της με την σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό της, κι όχι π.χ. τον Γιώργο Λιάγκα το μπλε σακάκι, το τζιν και το λευκό πουκάμισό του με τον δικό του επαγγελματισμό. Κι ας «λύγιζαν» οι φωνές και των δύο, όπως και όλων των παρουσιαστών.

Η κοινωνία του φαίνεσθαι μίλησε κι αποφάνθηκε και πάλι τι είναι το σωστό, το πρέπον και το λάθος. Είναι η ίδια κοινωνία του φαίνεσθαι που κρίνει τον πόνο του καθενός σε μία απώλεια σε σχέση με το πόσο κράτησε φορεμένα τα μαύρα. Η ίδια κοινωνία του φαίνεσθαι που στα μάτια της η οικογένεια Δασκαλάκη μπορεί να φαινόταν τέλεια πριν από κάποιους μήνες.

Ο σεβασμός δεν μετριέται με το βάθος του ντεκολτέ

Ο σεβασμός στη μνήμη των παιδιών δεν φαίνεται στο βάθος του ντεκολτέ κανενός. Στην περίπτωση των παρουσιαστριών και των παρουσιαστών της ελληνικής τηλεόρασης θα φανεί στο πώς θα διαχειριστούν την υπόθεση από εδώ και πέρα. Στο πόσα ρεπορτάζ θα κάνουν για τη διατροφή της κατηγορούμενης στις φυλακές, στο αν θα συνεχίσουν να βγάζουν μαρτυρίες από χαρτορίχτρες κι άλλες ειδικότητες με τις οποίες ίσως ήρθε σε επαφή η Ρούλα Πισπιρίγκου, στα πόσα γραφικά «αναστημένων» παιδιών θα χρησιμοποιήσουν, στο πόσο θα ασχοληθούν με το οτιδήποτε δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης αλλά την τηλεθέαση.

Το μέτρο του σεβασμού δεν έχει να κάνει με τη μεζούρα της μοδίστρας. Αυτή έχει να κάνει με τον σεξισμό που απροκάλυπτα βγάζουμε προς τα έξω με την παραμικρή αφορμή. Κι αυτός συνδράμει στο να ευτελίζουμε ακόμα περισσότερο μία στιγμή που απαιτεί σεβασμό και ψυχραιμία για να μπορέσει επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη.