ΠΑΣΧΑ

Η κατάρα του Ιησού: 5 ηθοποιοί που πέρασαν τα Πάθη του Χριστού -κυριολεκτικά

Pictorial Press/Alamy/Visualhellas.gr

Γιατί ο ρόλος του Ιησού δεν είναι ευλογία αλλά κατάρα; Είναι πάρα πολλές οι συμπτώσεις ή όντως είναι καταραμένος αυτός ο ρόλος; Για τουλάχιστον 3 ηθοποιούς έγινε συνώνυμο με το τέλος της καριέρας τους. Βρήκαμε και τον άγνωστο Έλληνα που υποδύθηκε τον Ιησού (περίπου). 

Τα Πάθη του Χριστού: Η επικά καταραμένη ταινία του Mel Gibson 

Οι τελευταίες 12 ώρες του Ιησού. Στα αραμαϊκά (με αγγλικούς υπότιτλους). Με κάποιες σκηνές που πραγματικά ξέφυγαν. Ο Jim Caviezel υποδύθηκε τον Ιησού σε αυτή την αμφιλεγόμενη ταινία και πέρασε, κυριολεκτικά, τα Πάθη Του. Έπαθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο κρύο, υποθερμία, πνευμονία (επειδή ο Mel Gibson τον έβαζε να παίζει τον κρεμάμενο επί ξύλο Ιησού, ημίγυμνο επί μια εβδομάδα), εξάρθρωση ώμου (επειδή κουβαλούσε τον ασήκωτο σταυρό του Ιησού), γέμισε ουλές κατά τη διάρκεια σκηνής μαστιγώματος (ο ηθοποιός δήλωσε ότι το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό, που δεν μπορούσε να αναπνεύσει).

Χτυπήθηκε και από κεραυνό (στη σκηνή του Sermon on the Mount/ όπως και ο βοηθός σκηνοθέτης της ταινίας- για δεύτερη φορά στα γυρίσματα στην Matera της Ιταλίας). Κανείς από τους 2 δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας,  η καριέρα του Mel Gibson άρχισε να φθίνει και εκείνη του Jim Caviezel καταστράφηκε. Πάρα πολλά ατυχή γεγονότα μαζεμένα θα έλεγε κανείς. 

Ο Jeffrey Hunter στο The King of Kings 

Στα 33 χρόνια του έπαιξε τον Ιησού Χριστό, στα 42 πέθανε από εγκεφαλικό. Η καριέρα του μετά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ιησού μπήκε στα αζήτητα κι έκανε μικρούς ρόλους. Σύμπτωση θα έλεγε κανείς. 

Ο Robert Powell, o πιο διάσημος Ιησούς από τη Ναζαρέτ 

Πρωταγωνίστησε στο αριστούργημα του Franco Zeffirelli και η επιτυχία του ήταν τεράστια (δεν νιώθω Πάσχα χωρίς Ιησού από τη Ναζαρέτ). Ταυτίστηκε όμως τόσο πολύ με το ρόλο του Ιησού, που σταμάτησαν να του κάνουν επαγγελματικές προτάσεις για άλλους κινηματογραφικούς ρόλους. Σύμφωνα με φήμες, όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του Ιησού από τη Ναζαρέτ άρχισε να έχει ψυχολογικά.

O Willem Dafoe στον Τελευταίο Πειρασμό του Martin Scorsese

Ιησού Alamy/Visualhellas.gr

Δεν ξέφυγε από την κατάρα. Έχασε την όραση του για 3 μέρες από αλλεργία που προκλήθηκε από την υπερβολική χρήση φυσιολογικού ορού (σταγόνες για τα μάτια) ή έπαθε κάποιου είδους οπτική διαταραχή για μήνες; Ανάλογα την πηγή θα διαβάσεις μια διαφορετική θεωρία για τον Ιησού του Willem Dafoe και την απώλεια της όρασης κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του Τελευταίου Πειρασμού. Ευτυχώς, η καριέρα του βγήκε αλώβητη από τη δοκιμασία.

Ο Έλληνας που δεν ήξερες ότι έπαιξε τον Ιησού 

Μπορεί να ήξερες ότι ο Γιώργος Βογιατζής έπαιζε τον Ιωσήφ στον Ιησού από τη Ναζαρέτ. Σίγουρα όμως δεν ήξερες τον  Αλέξη Γκόλφη που έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό από το ρόλο του Μανωλιού στη σειρά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Ο Αλέξης Γκόλφης είχε παραδεχτεί ότι ο κόσμος τον αναγνώριζε στον δρόμο, βλέποντας στο πρόσωπό του εκείνο του Ιησού.

Πέθανε στις 5 Αυγούστου 2007 σε ηλικία 59 ετών, μόνος και αβοήθητος. Ήταν τοξικοεξαρτημένος, άστεγος και ρακοσυλλέκτης. Άσχετη πληροφορία: To τραγούδι των Αδελφών Κατσιμίχα Μια βραδιά στο Λούκι, αναφέρεται στο μπαρ του Αλέξη Γκόλφη.

@ladylikegr Η κατάρα του Ιησού: 5 ηθοποιοί που πέρασαν τα Πάθη του Χριστού -κυριολεκτικά Γιατί ο ρόλος του Ιησού δεν είναι ευλογία αλλά κατάρα; Είναι πάρα πολλές οι συμπτώσεις ή όντως είναι καταραμένος αυτός ο ρόλος; Η @Zoe Dimitriou κάθεται στον καναπέ και μας μιλάει για 3 ηθοποιούς που ο ρόλος του Θεανθρώπου έγινε συνώνυμο με το τέλος της καριέρας τους. Βρήκαμε και τον άγνωστο Έλληνα που υποδύθηκε τον Ιησού (περίπου). 📽️ Ιωάννα Σπανού #fyp #foryoupage #foryou #LadyLike #ηζωηστονκαναπε #jesus #easter #curse ♬ πρωτότυπος ήχος – LadyLike