ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Καίτη Κωνσταντίνου είπε το πιο σωστό πράγμα για τα γκέι φιλιά στην ελληνική τηλεόραση

Papadakis Press Γιώργος Κουκούλης

Η Καίτη Κωνσταντίνου, είναι μία από τις ηθοποιούς που αγαπάμε να βλέπουμε σε κάθε της ρόλο. Κάποτε ήταν η θρυλική Σωσώ στα Εγκλήματα και τώρα είναι η Ευανθία στην Τούρτα της Μαμάς, που προβάλλεται στην ΕΡΤ. Στη σειρά πρόσφατα προβλήθηκε ένα ακόμα γκέι φιλί, το δεύτερο μετά από αυτό των Άγριων Μελισσών, που δείχνει ότι η ελληνική τηλεόραση κάπως σαν να ξεκίνησε να συμβαδίζει με την πραγματικότητα γύρω της.

Η Καίτη Κωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη. Στη συνέντευξή της μίλησε για τα Εγκλήματα που έγραψαν ιστορία, για την Ευανθία μέσω της οποία προσπαθεί εντατικά να μάθει να μαγειρεύει, την καλώς εννοούμενη «μαγκιά» που επιθυμεί να βρίσκει στους ανθρώπους. Τέλος, έστειλε και το δικό της σχόλιο για το γκέι φιλί στην Τούρτα της Μαμάς και κάθε γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση.

Η δημοσιότητα και το ξεκίνημα από τη διδασκαλία

«Να μαγειρεύω δεν ξέρω, τώρα έχω βάλει ταχεία εκμάθηση εκεί που μαγειρεύω συνέχεια, οπότε προσπαθώ κάτι να μάθω κι εγώ», ανέφερε για τον ρόλο της Ευανθίας, ενώ μιλώντας για τη δημοσιότητα που ο ρόλος της επιδιώκει παραδέχτηκε ότι αυτή είναι μία μεγάλη τους διαφορά.

«Περνώντας τα χρόνια δεν υποφέρω τόσο πολύ στις συνεντεύξεις, όπως υπήρχε πιο παλιά. Δεν υπήρχε ως ιδέα το να γίνω διάσημη. Δεν ήταν το ζητούμενό μου να γίνω διάσημη. Μάλλον από μέσα κάτι σε ωθεί», σημείωσε η Καίτη Κωνσταντίνου.

Η ίδια ξεκίνησε την πορεία της ως φιλόλογος. «Από αλλού ξεκίνησα. Δοκίμασα και τη διδασκαλία, αλλά δεν νομίζω ότι ήμουν καλή. Δεν με αφορά τόσο, ψιλοβαριέμαι. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά το να διδάσκεις», παραδέχτηκε η Καίτη Κωνσταντίνου και αναφέρθηκε σε τυχαίες συναντήσεις που έχει με τους μαθητές της ανά τα χρόνια.

Η Καίτη Κωνσταντίνου μιλά για τα Εγκλήματα και τα χρήματα στην τηλεόραση και το θέατρο

Όσον αφορά τα θρυλικά Εγκλήματα, η Καίτη Κωνσταντίνου είπε: «Ήταν μια ωραία δουλειά τα “Εγκλήματα”. Έχω υπάρξει τυχερός άνθρωπος στη δουλειά και στα προσωπικά μου, δεν είμαι αχάριστη. Νιώθω καλοζωισμένη σε αυτή τη δουλειά, έχω περάσει καλά. Όταν κάτι μου αρέσει και συμβαδίζει με το μυαλό μου και την ψυχή μου, δεν κουράζομαι. Μέχρι να πεθάνω, αν μπορώ να δουλεύω, έτσι θα το αντιμετωπίζω», σημείωσε.

«Έχουν υπάρξει περίοδοι που έχουμε πληρωθεί καλά, δεν το κρύβω. Κάποια στιγμή τα χρήματα που παίρναμε εμείς στην τηλεόραση πέσανε. Όσον αφορά το θέατρο επιβάλλεται πια να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση γιατί τα λεφτά που παίρνουν οι συνάδελφοι και οι πιο νέοι συνάδελφοι είναι ντροπή. Καταρχάς δεν πληρώνονται οι πρόβες, λες και δεν δουλεύει ένας ηθοποιός στην πρόβα, πάει για βόλτα», εξήγησε στη συνέχεια μιλώντας για το οικονομικό σκέλος της τηλεόρασης, αλλά και του θεάτρου.

Η Καίτη Κωνσταντίνου μίλησε επίσης για την ισορροπία που προσπαθεί να διατηρεί στην προσωπική της ζωή αλλά και την «μαγκιά», την ουσιαστική κι όχι την στερεοτυπική που αναζητά στους ανθρώπους. «Δεν αντέχω τους ανθρώπους να μην έχουν μαγκιά. Και δεν εννοώ τη μαγκιά την κακώς εννοούμενη. Είναι μια πολύ ωραία στάση ζωής», κατέληξε η Καίτη Κωνσταντίνου.

Το σχόλιο για το γκέι φιλί στην Τούρτα της Μαμάς και κάθε γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση

Αλλά το πιο σωστό πράγμα η Καίτη Κωνσταντίνου το είπε μετά το τέλος του video, αναφερόμενη στο γκέι φιλί στην Τούρτα της μαμάς. «Είναι πολύ θετικό κι έτυχε πολύ θερμής υποδοχής η σκηνή. Ευτυχώς που το έκανε η ΕΡΤ κι εύχομαι κι όλα τα ιδιωτικά κανάλια να ακολουθήσουν το παράδειγμά της γιατί είναι μπροστά. Και λυπάμαι που λέω ότι είναι μπροστά κάτι που είναι φυσιολογικό και κανονικό. Καλά κάνουμε και το χειροκροτάμε, αλλά αν ήταν ένα φιλί μεταξύ ετεροφυλόφιλων δεν θα το σχολιάζαμε», σημείωσε η Καίτη Κωνσταντίνου.

Δεν είναι μπροστά, είναι κάτι φυσιολογικό και κανονικό, όπως είπε. Η ελληνική τηλεόραση, αλλά και το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό όπως φάνηκε από την αντίδρασή του, συμβαδίζει επιτέλους με το σήμερα.