ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει την πιο σωστή απορία με αφορμή την «κόντρα» Λιάγκα – Ουγγαρέζου

Instagram.com/nonoram/

Ένας μικρός «χαμός» έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες. Γιώργος Λιάγκας έριξε τα «καρφιά» του για πρώην συνεργάτη του και όλοι υπέθεσαν ότι μιλώντας για ευεργετηθέντες που αποδεικνύονται «αχάριστοι», αναφερόταν στον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος απάντησε με έναν τρόπο μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, λέγοντας αφενός ότι δεν πιστεύει ότι ο Γιώργος Λιάγκας μπορεί να χαρακτήρισε τον ίδιο «κακό παιδί», αλλά στη συνέχεια ευχήθηκε «Κουράγιο αδέρφια» στους εργαζόμενους της εκπομπής Πρωινό. Ο τηλεοπτικός κόσμος σχολίασε, όπως και να ‘χει. Και την πιο σωστή απορία με αφορμή όλο αυτόν τον χαμό την εξέφρασε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Σε έχω βάλει δίπλα μου; Σου έχω δώσει ευκαιρία; Είναι βέβαιο ότι μετά από μερικά χρόνια θα έρθει εσύ και θα γράφεις εναντίον μου», είπε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου. «Ταλέντο υπάρχει, ο χαρακτήρας είναι κακός όμως», πρόσθετε ο παρουσιαστής του ANT1. «Ειδικούς χαιρετισμούς και τα φιλιά μου και την πραγματική μου αγάπη σε όλους τους εργαζόμενους στο Πρωινό. Κουράγιο αδέρφια τι να σας πω. Να είστε καλά! Εγώ είμαι εδώ για ό,τι θέλετε. Το ξέρετε το τηλέφωνο», είπε με τη σειρά του μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή Mega Καλημέρα παρακολούθησε όσα ειπώθηκαν στο Πρωινό και στον ραδιοφωνικό σταθμό My Radio 104,6.

Καμιά φορά η ελληνική τηλεόραση μοιάζει να τρώει τον χρόνο μας με θέματα εσωτερικής κατανάλωσης. Ονόματα δεν λέει κανείς, οι μαντεψιές για το ποιον μπορεί να εννοούν μιλώντας αυστηρά οι παρουσιαστές για άλλους, γίνονται, το πινγκ πονγκ των απαντήσεων δίνεται, αλλά κανείς δεν μιλά ξεκάθαρα και το τηλεοπτικό κοινό απασχολείται τελικά με κάτι που δεν το αφορά και κάτι που τελικά ξεχνιέται από το επόμενο κρεσέντο αυτοαναφορικότητας των τηλεοπτικών μας αστέρων.

Αυτό που θα αφορούσε το κοινό ίσως, θα ήταν να ήξερε ποιοι πίσω από μία τέλεια δημόσια εικόνα κρύβουν συμπεριφορές προς συνεργάτες τους που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επιβραβεύονται. Ποιοι είναι «κακά παιδιά» κι όχι επειδή γράφουν σκληρές τηλεκριτικές, αλλά επειδή δεν συμπεριφέρονται σωστά. Σε αυτά τα «κακά παιδιά» αναφέρθηκε με απορία η Ελεονώρα Μελέτη.

«Τελικά παιδιά έχει κακά παιδιά η τηλεόραση; Έλα μέχρι και οι τεχνικοί μας μιλάνε. Ερώτηση. Φεύγοντας στους τίτλους θα βάλω ένα φιτίλι. Αφού υπάρχουν κακά παιδιά και μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε ποια είναι, ο κόσμος γιατί τα θεωρεί πολύ καλά παιδιά; Όλοι οι υπόλοιποι γιατί δεν τους ξεσκεπάζουν;», αναρωτήθηκε λίγο πριν αποχαιρετήσει το κοινό για σήμερα, Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, η Ελεονώρα Μελέτη.

«Ο κόσμος δεν ξεγελιέται, γιατί όταν κάνει κοντινό η κάμερα στα μάτια, αυτά λένε την αλήθεια», σχολίασε η Νανά Παλαιτσάκη και η Ελεονώρα Μελέτη τη διέψευσε με την εμπειρία της.

«Πολλές φορές έχω βγει έξω στον κόσμο -όλοι ξέρουμε ποιοι και ποιες είναι τα κακά παιδιά στην τηλεόραση- και έχω βρει να μου λένε αχ ο τάδε ή η δείνα τι καλό παιδί, τι γλυκιά; Λέω από μέσα μου πού να ήξερες. Αχ και βαχ», είπε η Ελεονώρα Μελέτη. «Με αυτά τα βογγητά θέλω να σας αφήσω», συμπλήρωσε με χιούμορ. Ίσως επειδή τα αχ και τα βαχ τα λένε όλοι από μέσα τους. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία πιθανή απάντηση.

Ο κόσμος της τηλεόρασης και των Media γενικότερα είναι αυτός που κάλυψε μία περίοδο αποκαλύψεων σε άλλους χώρους κι όμως κράτησε για τον εαυτό του τη σιωπή. Πώς, λοιπόν, να μην αναρωτηθεί η Ελεονώρα Μελέτη όχι αν ο Γιώργος Λιάγκας μιλάει σίγουρα για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, αλλά γιατί δεν μιλούν όλοι για όσα αληθινά «κακά παιδιά» ξέρουν. Εύλογη η απορία και παραμένει αναπάντητη. Κι όπως δείχνει η ιστορία, μάλλον θα μείνει αναπάντητη για καιρό.