ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Η Britney Spears παντρεύτηκε (ξανά) τον εαυτό της

@2022 Rich Fury/Invision AP Images

Η Britney Spears θα μπορούσε να είναι μία σουρεάλ στιγμή στον συμπαντικό χρόνο μόνη της. Αυτή σίγουρα ήταν μία σουρεάλ στιγμή της καθημερινότητάς της, που όμως αν το καλοσκεφτείς έχει ένα σημαντικό, συμβολικό νόημα για εκείνη και για όλα όσα εκπροσωπεί, από τη στιγμή που ξεκίνησε τη μάχη να απαλλαγεί από την κηδεμονία της, μάχη από την οποία βγήκε νικήτρια.

Για ποια στιγμή σου μιλάω; Αυτή που την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου η Britney Spears αποφάσισε να ανακοινώσει στους διαδικτυακούς της φίλους ότι παντρεύτηκε τον εαυτό της. Το έκανε με ένα βίντεο στο οποίο φορά ένα μεταξωτό λευκό φόρεμα και ένα πέπλο στα μαλλιά της.

«Ναι παντρεύτηκα τον εαυτό μου», έγραψε η Britney Spears που εκτός από το βίντεο που την δείχνει να παίρνει διάφορες πόζες με τα «νυφικά ένδυματά» της μπροστά στον φακό, μοιράστηκε και νέες «γαμήλιες φωτογραφίες». «Δεν είμαι σίγουρη γιατί κρατάω την κοιλιά μου. Μάλλον ένιωθα φουσκωμένη», εξήγησε σε ένα από αυτά τα post.

«Βαριόμουν, μου άρεσε το πέπλο μου και είπα “Είναι τρελό αυτό; Ή μήπως έχει νόημα;”», σημείωσε στη συνέχεια της δημοσίευσής της η Britney Spears. Η ίδια διευκρίνισε επίσης ότι «Ναι, είμαι ακόμα παντρεμένη και με τον σύζυγό μου». Η Britney Spears και ο Sam Ashgari παντρεύτηκαν τον περασμένο Ιούνιο και όπως είπε η ίδια, παραμένουν παντρεμένοι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Britney Spears δείχνει το συγκεκριμένο πέπλο στους fans της. Λίγες δημοσιεύσεις νωρίτερα το είχε επιδείξει σε ένα διαφορετικό video στο οποίο έλεγε ότι ανήκε στην προγιαγιά της και χαρακτήρισε τον εαυτό της «άγγελο» φορώντας το.

Είχαν ακολουθήσει διάφορα ανησυχητικά για τους fans της posts, που την έδειχναν να επιτίθεται λεκτικά προς κάποιον διάσημο που όμως δεν κατονόμασε, ενώ στη συνέχεια το διέγραψε. Έπειτα ήρθε μία γυμνή φωτογραφία της στη μπανιέρα, μία φωτογραφία της Kate Hudson με την κόρη της, για τις οποίες εξέφρασε τον θαυμασμό της και μετά δημοσιεύτηκε ο γάμος με τον εαυτό της. Οι fans που σχολιάζουν ανελλιπώς τα posts της Britney Spears επιμένουν ότι η pop star μοιάζει να παραμένει «εγκλωβισμένη σε μία φυλακή», ενώ άλλοι λένε ότι τους «κούρασε» με τις τόσες δημοσιεύσεις και διαγραφές της.

Και κάπως έτσι, όλη η κοινωνική πίεση και ο έλεγχος που δεχόταν από τα media η Britney Spears στα 00s, μοιάζει να έχει επιστρέψει από εκείνους που υποτίθεται ότι την νοιάζονται, τους fans της. Κάπως έτσι, δείχνουμε να αδυνατούμε να αφήσουμε κάθε άνθρωπο να εκφράζεται όπως θέλει, ακόμα κι αν αυτό που θέλει, μας ξενίζει.

Σίγουρα αν παρακολουθείς το Instagram της Britney Spears μπορεί να νιώσεις ότι επικρατεί μία σύγχυση. Αυτό που σίγουρα καταλαβαίνεις είναι ότι αυτή η γυναίκα πάντα ένιωθε, κατά τη διάρκεια της κηδεμονίας της, πριν από αυτή και ίσως μετά, ότι έχει μόνο τον εαυτό της να βασιστεί.

 

Κάπως έτσι ο γάμος με τον εαυτό της μοιάζει λίγο λιγότερο σουρεαλιστικός. Η Britney Spears μετά την 13χρονη κηδεμονία του πατέρα της, ζει τη νέα της ζωή, στην οποία μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τον εαυτό της. Όποια κι αν είναι αυτή η απόφαση, ακόμα κι αν σου φαίνεται εξωφρενική ή περίεργη, από τη στιγμή που δεν βλάπτει κανέναν, η Britney Spears είναι ελεύθερη.

Είναι ελεύθερη και αγαπά τον εαυτό της τόσο που τον παντρεύτηκε. Κι είναι ok, αν μου φαίνεται σουρεάλ. Είναι ok αν σου φαίνεται κι εσένα. Εγώ δεν μπορώ παρά να της ευχηθώ «Να ζήσετε, πάντα αγαπημένοι». Δεν υπάρχει κάποια πολυτιμότερη αγάπη από αυτήν.