ΦΑΓΗΤΟ

Η all time classic γαριδομακαρονάδα δεν χρειάζεται τόσο κόπο και χρόνο όσο πίστευες

Αν με ρωτούσαν τι μυρωδιά έχει το Ελληνικό καλοκαίρι, θα απαντούσα αδιαπραγμάτευτα ότι έχει την μυρωδιά και την γεύση μιας γαριδομακαρονάδας σε ένα μεγάλο μπαλκόνι με φίλους μετά την παραλία. 

Η ιδέα είναι απλή και το αποτέλεσμα μεγαλειώδες! Προμηθευτήκαμε από τα LIDL μαζί με την Μάρω τα αγαπημένα μας προϊόντα Νώμα για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα φλωμάρια Λήμνου, η γάμπαρη και το ούζο Μυτιλήνης έφεραν στο πιάτο μας όλο το Αιγαίο και έκαναν την διαφορά.

Εμφανέστατα επηρεασμένες από τις εκατοντάδες εκπομπές μαγειρικής που έχουμε παρακολουθήσει προσπαθήσαμε να είμαστε οι Chefs Next Door, που θα ήθελε να έχει ο καθένας, ξεκινώντας την δημιουργία του πιάτου μας με αριστοτεχνικές κοπές των υλικών (ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε) και με την καλύτερη πρώτη ύλη! Λένε άλλωστε ότι αυτό που κάνει ένα πιάτο νόστιμο είναι η διάθεσή την ώρα που το φτιάχνεις και όχι τόσο οι τεχνικές γνώσεις. 

Αλλά ας μην χρονοτριβούμε! Παρακάτω θα βρείτε μία από τις 16 συνταγές του project Chefs Next Door που κάναμε εδώ στην 24MEDIA παρέα με τα LIDL.

Πάμε να δούμε τα υλικά ένα προς ένα για το πιο καλοκαιρινό πιάτο! 

Υλικά

500g Φλωμάρια Λήμνου, Νώμα
425g Γάμπαρη Μικρή Ελληνική, Νώμα
50g Ούζο Μυτιλήνης, Νώμα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι κόκκινο
100g ντομάτες στον τρίφτη


Εκτέλεση

Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο. Σε δεύτερο χρόνο, προσθέτουμε την γάμπαρη και περιμένουμε να τσιγαριστούν όλα τα υλικά μαζί.

Μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με ούζο μυτιλήνης Νώμα περιμένοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσουν όλα τα αρώματα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα ενώ ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει να βράζουμε τα φλωμάρια Λήμνου. 

Στην συνέχεια, μόλις είναι έτοιμα με μια λαβίδα τα προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να ομογενοποιηθούν. Διαλέγουμε ένα όμορφο πιάτο, γαρνίρουμε με φέτα και σερβίρουμε το φαγητό μας!