POP CULTURE

Human Resources: Η σειρά του Netflix που θα ζεστάνει την καρδιά σου με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο

Courtesy of Netflix © 2022

Καταλαβαίνεις ότι μια τηλεοπτική σειρά έχει πραγματικά επιτύχει κάτι σπουδαίο, όταν αποκτά το πρώτο της spin-off. Ένα ορόσημο που έχει φτάσει πλέον η αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων του Netflix, «Big Mouth» με το «Human Resources».

Το Human Resources, ξεναγεί τους θεατές στα παρασκήνια της ζωής των αγαπημένων τεράτων, σε μια πιο σέξι και συγκινητική εκδοχή του The Office. Το spin-off μετατοπίζει την εστίαση από τη νεανική σεξουαλικότητα και την εφηβεία, σε πιο ώριμα ζητήματα, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη και οι ψυχικές ασθένειες. Όλα αυτά, διατηρώντας την ανώριμη αίσθηση του χιούμορ, χάρη στην οποία έκανε επιτυχία το Big Mouth. To Human Resources είναι ωμό, ακομπλεξάριστο, ειλικρινές. Είναι το Inside Out  βουτηγμένο σε στεροειδή.

Human Resources με Βράχους Λογικής και Ζουζούνια Αγάπης

Ενώ η σειρά εστιάζει στις ζωές ενηλίκων χαρακτήρων, καθώς παλεύουν με προβλήματα της ενήλικης ζωής, τα τέρατα και οι διαπροσωπικές τους σχέσεις είναι που προσφέρουν ένα φρέσκο ​​είδος μετα-σεναρίου. Το Human Resources είναι μια τεράστια επέκταση στο σύμπαν του Big Mouth. Συστήνει στο κοινό μερικά νέα τέρατα, μέσα από ένα all star cast. Η κύρια νέα προσθήκη είναι η πρωτάρα Emmy (Aidy Bryant), ένα Ζουζούνι Αγάπης, η οποία ενδιαφέρεται περισσότερο για one night stands, παρά για να βοηθήσει τους ανθρώπους να πλοηγηθούν στη δική τους ερωτική ζωή. Όταν το αφεντικό της απολύεται, η Emmy αναλαμβάνει να βοηθήσει τη μέλλουσα μαμά Becca (Ali Wong) να διαχειριστεί το άγχος της γονεϊκότητας, του γάμου και πολλά άλλα, δείχνοντάς της, τη σημασία της αγάπης. 

Human Resources: Η σειρά του Netflix που θα ζεστάνει την καρδιά σου με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο Courtesy of Netflix © 2022

Ενώ η Emmy είναι ο κύριος χαρακτήρας της σειράς, τα επεισόδια του Human Resources αναπηδούν ανάμεσα σε δέσμες νέων συναισθημάτων, τεράτων και των ανθρώπινων ομολόγων τους. Aπό Κουνούπια Άγχους και Βράχους Λογικής, μέχρι Γατούλες Κατάθλιψης και Μάγους Ντροπής. Τα αγαπημένα ορμονικά τέρατα Maury (Nick Kroll) και Connie (Maya Rudolph) φυσικά και δεν λείπουν. Αν και υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, όλοι αποκτούν μια ευκαιρία στην οθόνη. Ακόμα και λιγότερο αγαπημένα τέρατα όπως ο Μάγος της Ντροπής (David Thewlis) αναπτύσσουν μια πιο συμπαθητική πλευρά. Από τα αισθήματα ανικανότητας της Emmy σε σύγκριση με την επιτυχημένη κολλητή της, Rochelle (Keke Palmer), μέχρι τις προσπάθειές της να οικοδομήσει μια σχέση με τον άθλιο Άγγελο Εθισμού Dante (Hugh Jackman), οι σχέσεις μεταξύ των τεράτων, εμπλουτίζουν πραγματικά τη σειρά.

Human Resources:  Η πραγματική διαφορά με το Big Mouth

Human Resources: Η σειρά του Netflix που θα ζεστάνει την καρδιά σου με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο Courtesy of Netflix © 2022

Ενώ στο επίκεντρο της σειράς, μπορεί να μην βρίσκονται πάντα οι άνθρωποι, η μετάβαση από τους χαρακτήρες παιδιών σε ενήλικες κάνει πραγματικά το Human Rerources, μια αξιόπιστη εμπειρία προβολής. Παρακολουθώντας τους χαρακτήρες του Big Mouth να περιηγούνται στις σεξουαλικές εμπειρίες του γυμνασίου και της προεφηβικής ηλικίας, μπορεί να νιώσεις κάποια νοσταλγία. Ή ίσως αμηχανία. Αλλά οι ενήλικοι αγώνες στο Human Resources είναι σίγουρα πιο ρεαλιστικοί. Μπορείς να ταυτιστείς με αυτούς. Η Becca για παράδειγμα, παλεύει να εξισορροπήσει μια “φτασμένη” καριέρα και ένα νέο μωρό. Τα ανυπόφορα παιδιά του Big Mouth έκαναν το ένα κραυγαλέο και εγωιστικό λάθος μετά το άλλο. Και ενώ είναι εύκολο να τα κατηγορήσουμε, τα ορμονικά τέρατά τους, δίνουν το τέλειο άλλοθι. Στο Human Resources, αυτά τα πλάσματα, φροντίζουν τους ανθρώπους που τους έχουν ανατεθεί. Παρά τον όποιο χοντροκομμένο τόνο της σειράς, αυτό γίνεται μάλλον γοητευτικό.

Παλεύοντας με τα προβλήματα της ενήλικης ζωής

Human Resources: Η σειρά του Netflix που θα ζεστάνει την καρδιά σου με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο Courtesy of Netflix © 2022

Υπάρχουν, φυσικά, εξαιρέσεις στον κανόνα. Τα Γατάκια Κατάθλιψης και τα Κουνούπια Άγχους, σίγουρα δεν βοηθάνε τους ανθρώπους. Αλλά ο Tito (το Κουνούπι Άγχους της Becca) διατηρεί τη δική του θέση σε λήψεις αποφάσεων. Ενώ τα Γατάκια Κατάθλιψης, μπορεί να μην περικλείουν τέλεια την εμπειρία κάθε θεατή, το Big Mouth έκανε κάτι εξαιρετικά ισχυρό όταν αναγνώρισε τη διαταραγμένη σκέψη, ξεχωριστό χαρακτήρα από τον εαυτό, κάνοντας μια διάκριση μεταξύ του ατόμου και των ψυχικών ασθενειών. Αυτά τα τέρατα δεν είναι μέρος του εαυτού σου, αλλά παράσιτα που δυναμώνουν όσο χάνεις τις δυνάμεις σου.

To Human Resources δίνει τελικά λίγη ελπίδα για τον «πραγματικό κόσμο» των ενήλικων σχέσεων. Τις επαγγελματικές σχέσεις, τις αγωνίες για επαγγελματική σταδιοδρομία. Τη μητρότητα και τη γονεϊκότητα. Ακόμα και αν όλοι μας βρισκόμαστε περιτριγυρισμένοι από Γατάκια Κατάθλιψης και Κουνούπια Άγχους, είναι αναζωογονητικό να παρακολουθείς τους χαρακτήρες, να αντιμετωπίζουν (ημι)επιτυχώς σοβαρά ζητήματα. Χωρίς να λείπει το χιούμορ. Έστω κι αν αυτό, είναι κατάμαυρο.