ΣΕΙΡΕΣ

House of the Dragon: Η μάχη για τον Σιδηρούν Θρόνο είναι γυναικεία υπόθεση (με τη βοήθεια δράκων)

Instagram @houseofthedragonhbo

Μεγάλος αριθμός πιθανών prequel συζητήθηκαν και σχεδιάστηκαν, μέσα στα τρία χρόνια από τότε που το Game of Thrones έφτασε στο τέλος του. Αλλά ένα κατάφερε να επιβιώσει από τον μακρύ χειμώνα νύχτα της προπαραγωγής του: To House of the Dragon.

Το νέο trailer του House of the Dragon

Σε ένα μήνα από τώρα, οι fan του Game of Thrones, θα μπορούν να απολαύσουν το πολυαναμενόμενο prequel της επιτυχημένης σειράς, House of the Dragon. Για να προθερμάνει το έδαφος κατάλληλα το έδαφος, το ΗΒΟ έδωσε στη δημοσιότητα το νέο trailer της σειράς, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου.

Η πλοκή του House of the Dragon, διαδραματίζεται 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του GoT. Αφηγείται τη δυναστεία του θρυλικού Οίκου των Targaryen, πρώτων βασιλιάδων του Kings Landing, οι οποίοι κυβέρνησαν στο Westeros, πριν αναλάβει ο Robert Barratheon και φτάσουμε στα γεγονότα που παρακολουθήσαμε στο Game of Thrones.

Η επίσημη σύνοψη του House of the Dragon αναφέρει:

«Η σειρά prequel βρίσκει τη δυναστεία των Targaryen στο απόλυτο αποκορύφωμα της δύναμής της, με περισσότερους από 15 δράκους κάτω από τον ζυγό τους. Οι περισσότερες αυτοκρατορίες – πραγματικές και φανταστικές – καταρρέουν σε τέτοια ύψη.

Στην περίπτωση των Targaryens, η αργή πτώση τους αρχίζει σχεδόν 193 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones, όταν ο βασιλιάς Viserys Targaryen σπάει έναν αιώνα παράδοσης ονομάζοντας την κόρη του Rhaenyra, κληρονόμο του Iron Throne. Αλλά όταν αργότερα ο Viserys αποκτά έναν γιο, η αυλή συγκλονίζεται. Η Rhaenyra διατηρεί την ιδιότητά της ως κληρονόμος του και οι σπόροι του διχασμού σπέρνουν τριβές σε όλο το βασίλειο». 

Ποιους θα δούμε στο House of the Dragon;

Στη σειρά των 10 επεισοδίων συμμετέχει ένα λαμπερό cast, συμπεριλαμβανομένων των: Paddy Considine (Βασιλιάς Viserys Targaryen), Matt Smith (Πρίγκιπας Daemon Targaryen), Emma D’Arcy (Πριγκίπισσα Rhaenyra Targaryen) και Rhys Ifans (Otto Hightower). Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο στην Κορνουάλη, στο μικρό νησί Mount’s Bay, και στην παραλία του Holywell Bay.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι πρόκειται για προϊόν συνεργασίας των George RR Martin και Ryan Condal (Colony) με τον εκτελεστικό παραγωγό και σκηνοθέτη Miguel Sapochnik, ο οποίος σκηνοθέτησε πολλά εμβληματικά επεισόδια του Game of Thrones, συμπεριλαμβανομένων των The Battle of the Bastards και The Long Night.

«Το House of the Dragon είναι σκοτεινό, δυνατό, εσωτερικό. Νομίζω ότι οι Targaryen βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια. Πιστεύω ότι θα πάνε μακριά. Δεν νομίζω ότι θα σας απογοητεύσουν», ανέφερε ο George R. R. Martin πριν μερικούς μήνες, στο blog  του.