ΕΞΟΔΟΣ

Hervé: Το εστιατόριο στα Πετράλωνα που αλλάζει το μενού του κάθε μήνα

Η νέα άφιξη στην κατηγορία fine dining είναι στα Πετράλωνα και σε περιμένει για ένα ταξίδι γεύσεων που θα σου μείνει όντως αξέχαστο.

Ο Γαλλοιταλός σεφ Hervé Pronzato είχε δουλέψει στο παρελθόν στα μεγαλύτερα ελληνικά εστιατόρια (Hytra, Σπονδή κ.ά), έκανε ένα διάλειμμα ταξιδεύοντας για 6 χρόνια στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Τώρα επιστρέφει φέρνοντας μαζί του όλα όσα γνώρισε και το αποτέλεσμα είναι το εστιατόριο Herve στα Πετράλωνα.

 

Η εμπειρία της επίσκεψης

Πριν καν φτάσουμε στο φαγητό, ξέχνα όλα όσα ξέρεις για εστιατόρια και μαγαζιά στην Αθήνα. Αν θέλεις να γευτείς τις δημιουργίες του σεφ, θα κάνεις κράτηση και θα πληκτρολογήσεις τον κωδικό που θα σου δοθεί, στην είσοδο του εστιατορίου. Το εσωτερικό του χώρου αποτελείται από μία μεγάλη πολυτελή μπάρα, ένα και μόνο οικογενειακό τραπέζι δίπλα, αλλά έχεις και την επιλογή του όμορφου κήπου, που εμπνέεται από την τεχνική του Patrick Blanc.

Η φιλοσοφία του μενού

Το μενού του Hervé αντικατοπτρίζει τα ταξίδια ζωής (και γεύσεων) του σπουδαίου σεφ. Εντάσεις, εναλλαγές, παιχνίδια στον ουρανίσκο με διαφορετική προέλευση. Το μενού γευσιγνωσίας αλλάζει εποχιακά γιατί ακολουθεί τα προϊόντα και τις πρώτες ύλες που είναι της εποχής. Αν θέλεις να δώσεις ένα όνομα στην κουζίνα δεν μπορείς. Κλασικές τεχνικές που παρουσιάζονται με σύγχρονο τρόπο και μεσογειακά υλικά που απογειώνουν την εμπειρία του fine dining.

Το (μηνιαίο) μενού του Hervé

Όπως είπαμε, το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις πρώτες ύλες που θα βρεις. Αυτήν τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, θα βρεις το μενού Σεπτεμβρίου, που κοστίζει 75 ευρώ και σου προσφέρει 16 διαφορετικές γεύσεις. 16 εμπειρίες ας πούμε καλύτερα. Ενδεικτικά, να σε ενημερώσω ότι μέσα σε αυτό το μενού, θα έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τόνο με αφρό, λεμόνι μπίτερ, κράκερ μπαγκέτας και αντζούγια, μαγιάτικο ταρτάρ με νόρι, ζελέ γιούζου, γρανίτα αγγούρι τζιν τόνικ, λαβράκι με καρύδα, λάιμ, πράσινο τσίλι, μαύρο ραπανάκι και νεκταρίν αλλά και ορτύκι με κολοκύθα, κύμινο, χουρμά, σιτάρι, αρμπαρόριζα και πιπέρι Σετσουάν.

Η βραδιά θα κλείσει με ψητό σύκο (που είναι και η εποχή του), εσπεριδοειδή και γαλοτύρι και ροδάκινο brioche, παγωτό amaretto, αμύγδαλο και λουίζα. Και αυτά δεν είναι ούτε τα μισά από τα πιάτα που θα απολαύσεις στο Hervé.

Κοκτέιλ και κρασιά

Instagram: Herverestaurant

Εννοείται ότι θα συνοδεύσεις το φαγητό σου με εξίσου υψηλή αισθητική και ποιότητα. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα κοκτέιλ δεν είναι κάτι απλό και συνηθισμένο. Εδώ θα βρεις το Old Fashion με πανσέτα και φουντούκι, σιρόπι από γκοργκοντζόλα και πόρτο και μπίτερ σοκολάτα. Το Chorizo Margarita αποτελείται από λευκή τεκίλα, γαλλικό βερμούτ, μαρακούγια, χυμό γιούζου, σος από στρείδια, αγαύη και chorizo. Υπάρχουν φυσικά κρασιά από όλη την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία. Εξάλλου, το motto του σεφ Herve Pronzato είναι το #expecttheunexpected.

Διεύθυνση: Τριών Ιεραρχών 170, Πετράλωνα

Ωράριο: Δευτέρα- Σάββατο, 19:30- 00:00