WATCHLIST

Harry & Meghan: Πρεμιέρα στο Netflix για το πιο «love to hate» παραμύθι βασιλικών διαστάσεων   

@Netflix

Μετά από μήνες μυστηρίου, το Netflix κυκλοφόρησε την πολυαναμενόμενη σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο Harry & Meghan, με πρωταγωνιστές τους Meghan Markle και πρίγκιπα Harry.

Η σειρά Harry & Meghan, την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει η δημιουργός του ντοκιμαντέρ What Happened, Miss Simone? Liz Garbus, υπόσχεται μια λεπτομερή περιγραφή της ιστορίας αγάπης του ζευγαριού. Αλλά και μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στα ταραχώδη χρόνια τους ως ανώτερα μέλη της βρετανικής, βασιλικής οικογένειας.

Στο πρώτο teaser τρέιλερ, που κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου, παρακολουθούμε μια σειρά από αδημοσίευτες ρομαντικές φωτογραφίες του ζευγαριού, αλλά και φωτογραφίες από τα παιδικά τους χρόνια. «Γιατί θέλατε να κάνετε το ντοκιμαντέρ;» ακούγεται η φωνή της Garbus να ρωτά. «Κανείς δεν βλέπει τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα ό,τι μπορούσα για να προστατεύσω την οικογένεια μου», απαντά ο Harry. Λίγο αργότερα, η Meghan Markle δηλώνει στην κάμερα: «Όταν διακυβεύονται τόσα, δεν είναι πιο λογικό να πούμε εμείς την ιστορία μας;».

Στο δεύτερο επίσημο τρέιλερ του Harry & Meghan που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά, η Meghan Markle, εξομολογείται: «Συνειδητοποίησα, πως “δεν θα σε προστατέψουν ποτέ”» πιθανότατα αναφερόμενη στην σχέση της με τη βασιλική οικογένεια.

Στο τρέιλερ διάρκειας 1 λεπτού και 16 δευτερολέπτων, Meghan Markle και πρίγκιπας Χάρι, δείχνουν ότι τα βρετανικά MME, υποστήριζαν το ζευγάρι μέχρι να παντρευτεί. «Και μετά…» λέει η Meghan Markle, χτυπώντας τα δάχτυλά της, ώστε να δείξει ότι η κατάσταση άλλαξε. Και αμέσως ο πρίγκιπας Χάρι συμφωνεί «Όλα άλλαξαν».

«Υπάρχει μια ιεραρχία στην οικογένεια», συνεχίζει. «Ξέρετε, υπάρχουν διαρροές, αλλά υπάρχουν και φυτευτές ιστορίες».

Σε άλλο πλάνο η Meghan Markle, σκουπίζει τα δάκρυά της, ενώ παρακολουθούμε και πλάνα της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Χάρι να αναφέρεται στον πόνο που βιώνουν οι γυναίκες, που παντρεύονται ανθρώπους που ανήκουν στον θεσμό της βασιλείας.  «Κανείς δεν ξέρει την πλήρη αλήθεια. Εμείς γνωρίζουμε όλη την αλήθεια» λέει ο πρίγκιπας Χάρι κλείνοντας.

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Harry & Meghan στο Netflix

Όπως αναφέρεται στη σύνοψη του Harry & Meghan, σε αυτήν την πρωτοφανή και βαθυστόχαστη σειρά ντοκιμαντέρ, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, μοιράζονται την άλλη πτυχή της πολυσυζητημένης, ερωτικής τους ιστορίας. Μέσα σε έξι επεισόδια, η σειρά εξερευνά την πρώτη περίοδο της μυστικής τους ερωτικής σχέσης και τις δυσκολίες που τους έκαναν να νιώσουν ότι πρέπει να αποσυρθούν από τον θεσμικό τους ρόλο.

Μέσα από σχόλια φίλων και συγγενών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν μιλήσει ξανά δημόσια για αυτά που είδαν, καθώς και ιστορικών που εξετάζουν τη σημερινή κατάσταση της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και τη σχέση της βασιλικής οικογένεια με τον Τύπο, η σειρά δεν ρίχνει απλώς φως στην ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού, αλλά δείχνει και μια εικόνα του κόσμου μας, καθώς και το πώς φερόμαστε ο ένας στον άλλο. Από την αναγνωρισμένη σκηνοθέτρια Liz Garbus, που έχει προταθεί δύο φορές για Όσκαρ και έχει βραβευτεί με Emmy, το Harry & Meghan, παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια στην ιστορία.

Αποκαλύψεις και νέα σύρραξη πολέμου με το Μπάκιγχαμ

Το διάσημο ζευγάρι φέρεται να έχει λάβει αμοιβή 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σειρά ντοκιμαντέρ, με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, να βρίσκεται σε θέση ετοιμότητας για περισσότερες επιζήμιες κατηγορίες. Το παλάτι «τρέμει» από τις πιθανές αποκαλύψεις, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ θα καταστρέψει και άλλο τις σχέσεις του πρίγκιπα Harry, με τον πρίγκιπα William και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Το πρώτο μέρος των επεισοδίων της σειράς ντοκιμαντέρ Harry & Meghan είναι από σήμερα Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix.