ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Η ζωή μου με ένα κατοικίδιο

Το Ladylike αποφασίζει να κάνει ένα βίντεο - ωδή στην τετράποδη συντροφιά του ανθρώπου. Και καλά, εμείς συμφωνούμε στο πόσο όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα, τι γίνεται όμως όταν πρέπει να καλέσεις τα ζωάκια να έρθουν στα γραφεία της 24Media;

Ήταν μια Παρασκευή όπως όλες οι άλλες. Τα αθλητικά και ενημερωτικά sites της εταιρείας πληκτρολογούσαν και δούλευαν ως συνήθως, ενώ το γυναικείο site του ομίλου είχε κλείσει την αίθουσα συσκέψεων για όλο το απόγευμα. Προσπαθώντας να προετοιμάσω το έδαφος, ρωτούσα διερευνητικά τους συναδέλφους πώς τα πάνε με τα σκυλάκια και αν έχουν γράψει ποτέ ξανά για τον Τσίπρα υπό τον ήχο γαβγισμάτων.

Λίγο μετά τις πέντε, οι καλεσμένοι μου άρχισαν να φτάνουν. Επτά σκυλάκια και ένα ινδικό χοιρίδιο, μετά των ιδιοκτητών τους, έδωσαν μια διαφορετική νότα στα γραφεία της Συγγρού. Ο Σκοτ, ο Τζεπέτο, ο Άργος, η Μόλι, ο Έντγκαρ, ο Κένι, η Εστρέλα και ο Τουλούζ πρέπει να μάζεψαν εκείνη τη μέρα περίπου 10πλάσια χάδια απ’ ότι απολαμβάνουν μια συνηθισμένη Παρασκευή.

Το θέμα του βίντεο ήταν αυτό του τίτλου ”Πόσο ωραία είναι η ζωή με ένα κατοικίδιο” και οι ιδιοκτήτες των ζώων είχαν έρθει με τέτοιο χαμόγελο που ήξερα ότι το αποτέλεσμα θα ήταν παραπάνω από ιδανικό. Αντάλλαζαν συνεχώς φιλιά, χάδια και βλέμματα όλο αγάπη. Η Κρίστι έντυσε την Εστρέλα με ένα πολύχρωμο παπιγιόν, ενώ η Ράνια είχε φέρει μια κόκκινη μπαντάνα για τον Σκοτ.

Φυσικά πρέπει πριν υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Μήπως ας πούμε να μάθεις περισσότερα για τα ινδικά χοιρίδια όπως ο Έντγκαρ; Όπως και να ‘χει, παρακολουθώντας το βίντεο, θα δεις κι εσύ ότι η τετράποδη παρέα μόνο χαμόγελα θα σου χαρίσει στο τέλος.

”Σίγουρα έχει και τις δύσκολες στιγμές η συμβίωση με έναν σκύλο”, είπε η Αλεξία που το beagle της έχει φάει όλο το σπίτι. ”Τον αγαπάω όμως τον Τουλούζ. Μην ακούτε που γκρινιάζω για το πόσο ζημιάρης είναι”, παραδέχτηκε κοιτώντας τον απολογητικά.

Μαδάει και τραβάει πολύ.

Οι ευθύνες είναι πολλές και συνοδεύουν αναπόφευκτα την υιοθέτηση ενός ζώου. Το βασικότερο πρόβλημα που ανέφεραν όλοι όσοι μοιράζονται αυτή τη ζωή με ένα χνουδωτό τετράποδο είναι φυσικά… οι τρίχες. Η λύση είναι μία και ο σύμμαχος κοινός. Το swiffer μαζεύει ότι αφήνει πίσω του ο σκύλος, η γάτα ή όποιο κι αν είναι το τριχωτό σου πλασματάκι.

Μουσούδες, μουστάκια, πατούσες, χάδια και βλέμματα που απευθύνονται αποκλειστικά στα αφεντικά τους, οι ώρες που πέρασα ως οικοδέσποινα των πρωταγωνιστών του πιο γλυκού βίντεο που έχουμε κάνει στο Ladylike, σίγουρα με έκαναν να ξεστομίσω πολλές φορές ακατανόητες εκφράσεις σε ψηλές οκτάβες, όπως ”οοοοο”, ”αχουυ”, ”ελαβρεγλυκουλι”, ”τισαισυμωρέ”, τόσο μαζικά και με τέτοιες γκριμάτσες που όμοιές τους δεν πρέπει να έχω ξαναπάρει.

Ναι φυσικά και ζήλεψα. Το πόσο προστατευτικά ήταν όλα τα ζωάκια με τα αφεντικά τους. Πώς τους κοίταζαν στα μάτια και πώς ικέτευαν για χάδια και φιλιά. Η σχέση τους εκτείνεται πολύ πιο μακριά από το να βγουν μια βόλτα, ή να περπατήσουν πλάι πλάι.

Τα λόγια είναι περιττά. Κάτσε αναπαυτικά και απόλαυσε ελεύθερα, στο repeat όση τρυφερότητα καταφέραμε να χωρέσουμε μέσα σε λίγα λεπτά.